Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Elysss Tak jak jsi 1 otěhotněla, tak to určitě tu je velká šance, že se zase zadaří! ![]()
@Elysss ahojky, tak pokud si jednou otehotnela, tak to je super, i kdyz to dopadlo spatne, tak vubec neni vyloucene, ze se to nepodari zase. Jinak vim, co prozivas, my se snazili rok a pul a ja pak jen pro klid poslala manzela na spermio a zazili sme sok-azoospermie. Dalsi 2 spermia stejny vysledek. Pul roku jsme z toho byli oba uplne v pr… Nejdriv nas hnali hned na IVF, bez nejakeho podrobneho vysetreni… Ja se pak nastvala a vynutila si aspon kontakt na androloga. Manzel uz tam chodi 4 mesice, delal mu hormonalni profil, stery, ruzna vysetreni, imunologii a oba sme byli na genetice. Manzelovi nezjistili vubec nic, podle testu je uplne zdravi, o to je to horsi.. Ze se nenasla pricina, u ktere by byla nadeje to odstranit. Nakonec si pichal hormony, bral prasky na prokrveni a za 14 dni se uvidi, jestli z toho neco zabralo. Ale moc tomu nedavame
, kazdopadne mu byla doporucena mesa/tesa, takze se snad dam na modleni, aby tam neco pouzitelneho nasli a IVF se podarilo. Jinak sem manzelovi koupila i vitaminy. Takze ja radim, posli partnera k dobremu andrologovi zo je zaklad. Pokud tam spermie mel i kdyz mrtve, tak je to dobre znameni, ze se mu tvori a nejsou ucpane vyvodni kanalky a krm ho vitaminy. Hodne stesti.
@Anonym82 to me moc mrzi, ale uvidis, ze dalsi uz vyjde, nekdy se ta smula musi prolomit ![]()
Ahoj holky, tak to s vámi vypadá?
Je tu někdo další, kdo už porazil azoospermii a má či čeká mimi? Já mám za sebou další iui s dárcem a jsem teprve 6dpo, takže výsledky budu vědět až za týden.
Ahojky já pořád čekám na genetiku jdeme až příští pátek a prý to trvá 6týdnů ty výsledky to se asi ukoušu. No a pak to máme domluvený v Pronatalu v Praze.
Ahoj holky mohli by stě mi trošku přiblížit co ze to vlastne
testujou na ty genetice byli jsme na pohovoru u pana doktora kterej byl trochu postiženej takže jsme si s toho odnesli akorát to ze budou testovat na cystickou fybrozu
@Elysss Záleží, jstli vám budou dělat základní genetiku nebo rozšířenou. Každopádně i u té základní toho bylo celekm dost, už si to nepamatuju. Je totiž více onemocnění geneticky vázaných, kde by mohl být problém při tvorbě spermií. Zkus si to najít na netu.
O to mi právě šlo jestli zjistí i něco jinýho s toho základního vyšetření protože on tam mlel jen o tý cystický fibróze a že ikdyby jsme měli špatný geny že se to pouze hlídá a jedno ze čtyř těhotenství se musí kvůli tomu ukončit, a eště o jedný nemoci mluvil tak právě nevim jestli teda řešil jen mě a na co bude testovat manžela nám vůbec neřek, každopádně nám přišlo podle toho co tam vykládal, že to je teda počáteční vyšetření na dvě základní nemoci a víc nic.
@Elysss Myslím, že raději dopředu nevědět, co všecko se může najít. Uvidíte dle výsledků. Jde hlavně o to, aby geny nepřebývaly nebo naopak nechyběly. No nám nakonec zjistili, že chybí ten zásadní pro tvorbu spermií, ale je to dosti vzácné, tak snad dopadnete lépe.
Ahoj všem, už jsem tu dlouho nebyla, tak jak se tu všechny máte?
@Busy Zdarec, já jsem včera byla na další IUI. Změnili jsme dárce, tak su zvědavá, jestli to konečně vyjde nebo budu muset na to 4. IVF. Zase nekonečných 14 dní čekání. A co ty a co ostatní? Podařilo se někomu už konečně otěhotnět???
Ahoj holky u nás eště nic stále čekáme na genetiku, akorát už si připadám jako blázen že mám všechny těhotenský příznaky týden po ovu to je u mě normální, tentokrát mě ale bolely i prsa tak sem si říkala že je to nadějný pak vynechala i MS asi o dva dni pak sice MS ale slabá pak nic a za dva dni normální tak nevím jestli si to moje tělo ze mě nestřílí, já vím že z naší diagnózou to není moc pravděpodobný, že by to vyšlo normálně, ale pořád si myslim že úplně nemožný to taky není tak už aby tady byly ty testy s genetiky, aby jsme věděli co dál.
Ahoj holky, tak co, jak to s vámi vypadá? Já hlásím první úspěch při 4. IVF jsem našla // ![]()
@Anonym82 Ahoj to je úžasné, moc ti gratuluji, po novém roce mě také čeká 4 ivf s dárcem, tak je to super pozitivní zpráva. Mohu se zeptat co vše ste měli při ivf? Nám vždy doporučili jen ICSI jinak nic vic.