Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Adenka84 vy jsme měli taky spermie nejspíš získané z Tese? To na každé IUI použili jednu davku, ze ?
Spermie se nenašla nikdy žádná na spermiogramu. Převoz by měl stát kolem 4.000,–, pokud pojede víc takových vzorků. Pokud by jely samy, tak 15.000,–
My měli z roku a půl jen asi 3 měsíce samotný Anastrozol. Naštěstí jsem Ovitrelle platila jen jednou, pak už byl plně hrazen. Folandrol až nyní 3 měsíce před zákrokem. A ano, řekli že po zákroku spermie byly a druhý den byly údajně v lepší kondici, než v den odběru. Toto by se prý nestalo, pokud by nebyly „připravené“. Ale chápete, co je to pro chlapa za zjištění, že má vlastní? !
A MUDr. Bittner je taky super. No a bolesti po zákroku nebyly nijak velké, sice byly, ale včera to byl 3 den a už bolesti skoro nebyly žádné, dokonce jsme i zkusili, jestli vše funguje ![]()
Jo, akorát nevím, co se bude dít teď, když už nějaké ty balíčky máme… dle sdělení doktorů ale IUI je u nás vyloučené, jen ICSI, ale fakt do toho nevidím. Zatím jsme byli bez šancí, tak jsem se o tom moc nezajímala. Pokud máte nějaké tipy, klidně sem s nimi, ale asi je to už jiné téma, než na toto vlákno ![]()
@Uličnice123 ty jo, to jsou palby. Tak snad bude na prevoz pak taky více vzorku a ne jen ty naše
Už jen ten samotný zakrok je paleta 33tis nebo kolik. Manzel za 10 injekci ovitrellu doplacel 1600,–
Picha si 2× týdne 1/2 injekce. Můj to taky tehdy po Tesích zvládal Dobre, dokonce už chtěl 2.den sex
…blázen
Aleš musel být 2 tydny opatrný, měl to citlivější, to je jasný. Kdy jdete do IVF ?
Samotný zákrok 33.500,– Kdy jsi kupovala to Ovitrelle? Já za něho naposledy platila tak před víc, jak rokem! Teď už minimálně rok nedoplácím ani korunu! Manžel má pojišťovnu RBP, ale nevím, jestli je to rozhodující. Injekce jsem mu píchala já, množství a četnost, jak píšeš. Jen se platil Anastrozol. A u MUDr. Turčana nikdy ani korunu jen tak mimochodem. Na Horní Lán jsem volala dnes. Objednala jsem se přímo k MUDr. Macháčovi. Není to tak hrozné, dali mi termín 8.1., což je v pohodě, teď to stejně uteče jak voda kolem těch Vánoc…
@Koudelka82 ne ne my jsme podstoupili uplne klasicke IUI.. ja byla stimulovana jen glostybelgytem.. manzel zobal jen vitamini Energiman.. jinak byl jen klasicky odber spermiogramu..
@Uličnice123
Někde jsem tu zezačatku četla že ve FN Olomouc za zakrok platili cca 2000,– než na klinikách. Což je dost velký rozdíl.
za který zákrok 2.000,–? Tese dělají po celé ČR, microTESE jen v Praze v ISCare.
@Adenka84 aha, já jsem myslela, ze jste měli Azoo (O spermií).
@Koudelka82 uplne 0 tam byt nemohla kdyz se zadarilo vysledek SPG byl Azoospermie.. jak vsichni vime k oplodneni staci jedina silna mrska co dokaze velke divy… Nejspis tam mezi nimi byla ![]()
@Adenka84 ano, to ano, ale je mi divné, ze vám diagnostikovali Azoo, když našli spermie po odběru. Nebo to vám našli až po nějaké léčbě, kdy z 0 spermii bylo pár nějakých spermii k použití ? Přeci byste nesli do IUI, kdyby jste věděli, ze nema žádné spermie nebo jo?
Ano, taky mi až teď připadá divné, že s Azoo šlo IUI, když mi lékaři říkali, že s Azoo lze spermie získat jen díky Tese a pak lze jen ICSI
@Koudelka82 manzel uzival cca tri medice vitaminy energiman.. a ano azo nam vyslo rano v den odberu v den IUI.. lekar se me ptal zda mi stoji za to vyhodit 500 kc za IUI. Pro me to nebyla az tak velka financni ztrata. To ze byl spg tak nefobry manzel nevedel. Chtela jsem IUI i za cenu 100% neuspechu.. vim, ze bych si vycitala, kdybych to neskusila.. no a proste to vyslo.. ja proste citila, ze tam alespon nejaka sance je..
@Koudelka82 @Uličnice123 zkousela jsem ve vsech papirech z Natalartu dohledat lekarskou zpravu.. jako dukaz, ze to tak skutecne bylo.. bohuzel tu posledni kdy se nam zadarilo jsem odevzdala svemu gynekologovi pri prevzeti z Natu do jeho pece.. dukaz Vam tak vyfotit bohuzel nemohu..
Nyni 5.12. to bude 5 let co jsem na IUI byla 20.12. HCG neco pres 300… 9.1. nam bylo uz srdicko..