Azoospermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
118
16.3.14 14:06

@nikoleta2 To je pěkná čekačka! Nám vycházeli vstříc, poprosili jsme, zda by většina vyšetření mohla být v jeden den, protože jezdíme zdaleka. Bylo to bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.3.14 17:24

Moc děkuji za info…jdeme nakonec do Pronatalu do KV tak uvidíme, v pondělí máme zvolat znovu aby upřesnili termín první návštěvy…v souvislosti s tou M/T mě ještě napadlo, jestli někdo uvažoval nebo se přímo ptal zdali pokud je parnerka zdravá a samozřejme jí genetika a pod. vyjdou v pořádku, může ve stejnou dobu darovat vajíčka a zaroveň se připravit na případné umělé oplodnění…jde mi o to že za darovaní žena dostane zhurba 20 000 což je částka, kterou by jsme zaplatili v připadě vyšetření M/T…má švagrová byla na darování, dělali jí stejné testy a musela si píchat hormony řekla bych že stejny postup probíhá při umělém oplodnění, ale samozřejme nevím přesně jak to do detailu probíha a jak bych to správně popsala, třeba má někdo zkušenost nebo ví více…omlouvám se nechci by můj dotaz zněl nějak špatně, jen jak čtu na co se můžeme po finanční strance připravit jde nám z toho hlava kolem..samozřejme jsme ochotni udělat vše ať to stojí co to stojí, ale v podstatě jde pouze o vyšetření bez zaručeného výsledku a tak přemýšlím jestli by to šlo nějak udělat…vím že jsme teprve na začátku, ale navštěva doktora nám moc naději neposkytla :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.3.14 18:09

@Lenka.Dv já jsem někde četla, že darovat vajíčka mohou ženy, které už jedno vlastní dítě mají… ale nevím to určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
16.3.14 19:08

Ahoj, máme též azoospermii, příčina se našla v genetice - delece AZf na Y chromozomu. Řekli nám, že šance na zisk spermií MESA/TESE je víceméně 0%, protože tyto geny řídí vznik spermií. Je tu někdo se stejnou diagnózou? I když jsem už postoupila 2 IVF s dárcem a 4 IUI, tak stále doufám, že najdu někoho se stejnou diagnózou, ale se ziskem spermií MESA/TESE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.3.14 19:10

No to je možné, ona už dítko má, ale řekla bych že je to mozná kvuli tomu náporu na hormonální systém možná, nevím, zkusím se nějak dopatrat jak to chodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.3.14 19:12

@Lenka.Dv Určitě se zeptejte přímo v CARu, já už jsem nad tím taky uvažovala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.3.14 19:26

@Busy Zkusím, dám vědět jak to dopadlo :)…no uvidíme jak to dopadne, říkali že objednaní netrvá dlouho tak snad brzy budem mít brzy i nějaké výsledky… Víme to teprve par dní a nedokážu si ani představit co prožívate když už to řešite v rázech měsíců…držím všem palečky a děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
17.3.14 15:42

@Lenka.Dv Víme to už rok a 1 měsíc a není to ani o píď snazší :/ ale dá se s tím trošku líp žít, když už člověk ví, v čem je zádrhel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
18.3.14 15:39

Ahojky, vím, že některé ženy, které trpí hyperstimulačním syndromem, tak vajíčka darují, protože nemají už peníze na zamražení. Protože třeba cca 5 vajíček vychází na 7tis., tak si třeba zamrazí 14 a zbytek daruje. Protože u hyperstimulačního syndromu bývá cca kolem 30 vajíček, i více. Ale ne všechny se pak vyvíjejí. Ale že se za darovaní platí, to slyším poprvé. Manžel má taky azoospermii, byli jsme na M/T, za 15 000 + narkóza + zmražení, takže celkem 19 000Kč, našly se 3 dávky, ale taky nejsou moc kvalitní, nevyšlo nám 1. IVF ani 2× KET, ale chystáme se na další pokus, měníme CAR. V lednu lítal manžel po vyšetřeních, ale ani androlog mu nebyl schopen říct, v čem je problém, protože má všechno v pořádku. Tu azoospermii zjistili po 2 spermiogramech. Taky si myslí, že ho opustím…Celkem jsme dali za vše 62 000Kč a letos zase hormony zdražily. Hlavně, že alkoholici a feťáci mají léčbu placenou, ale nám všem, kteří mají problém s plodností jen vše zdražují, hold život je nespravedlivý, to už jsme poznali všichni, co tady píšeme. Někdo rodí jak na běžícím pásu, neváží si toho a někdo prostě nemá nárok ani na jedno vlastní dítě. Už jsme uvažovali i o dárci a adopci. A aby toho nebylo málo, tak problémy mám i já. Zkoušeli jsme i vitamíny, čaje, kapky ale stejně nic nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
19.3.14 07:06

@Sari29 Proč měníte CAR? A kam byste rádi? Co se týká gynekologických obtíží, gynekolog mi doporučil Gynex. Je to bylinný extrakt, moc si ho pochvaluju - zmírnil mi premenstruační syndrom, dobře působí na cyklus a na další věci, o kterých člověk ani neví. Dá se sehnat na netu (cca 350 - 450, - Kč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
19.3.14 11:22

@Busy No moc jsme nebyli spokojeni, nic moc nám ke všemu neřekli, tak chceme změnu a Helios Brno má nejlepší reference, tak to chceme zkusit jinde. O tom gynexu jsem už něco slyšela. A jaké je dávkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
19.3.14 20:02

Teď jste chodili taky někam do CAR do Brna? My chodíme na Obilňák a teď uvažuji o změně. Po 2IVF už nevěřím, že se to tam na potřetí podaří, i když tam jinak byli skvělí. Uvažuju o Unice nebo Reprofitu. V Heliosu zavádějí prý jen 1 embryo a ani žádné jiné dobré reference jsem na ně neslyšela, ale co nevyhovuje jednomu, může být dobré pro druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
19.3.14 21:20

No když to tady čtu není mi z toho vůbec dobře…všechno stojí takové peníze a v podstaťe bez velikého uspěchu, nebo teda zatim bez žádného…my jdem 28.3 poprvé do centra, ale tak nějak jste mi vzali vítr z plachet, že moc úspěšní asi nebudem :(…Sari29 to máte pravdu, že je to nefér…Stát by měl přece více podporovat takovéhle věci, než co jste zmiňovala…je to smutné, ale bohužel…člověk nic takového nečeká a nepřipravuje se na to a v dešní době kdy je celkem tězké tvořit si finanční rezervu, to naštve…oba slušně pracujeme a snad v životě jsme nebyli na sociálnich dávkách a platíme jako podnikatele sociální a zdravotní nemalé…v podstatě nemarodíme a pak když se něco takového stane tak si to ještě pěkně zaplatíme :(…promiňte asi je to na jiné téma, ale člověk to potřebuje někde vyventilovat a nejvíce pochopení mají lidé se stejným problém, my jsme se zatím rozhodli to našemu okolí vůbec neříkat, tak to člověk drží v sobě :(…obdivuji vás že po takové době máte sílu držím pěsti ať to má veselý konec pro všechny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
20.3.14 06:41

@Lenka.Dv Ahojky, a už máte něco zjištěné nebo nějaké problémy? Je to přesně jak píšeš, taky jsem v životě nebyla na sociálních dávkách a všechno si člověk musí stále platit sám. Taky jsme nejdříve nechtěli nic říkat, ale když kolem Tebe všichni rodí a ptají se, co my, tak to ani nešlo a jistým způsobem se nám i ulevilo. Ale naštvaná jsem byla na tchýni, která všem řekla o azoospermii, to jsme si fakt chtěli nechat pro sebe. Pokud bychom šli do dárce, tak to určitě už říkat nebudeme, nechci aby všichni hledali rozdíly v podobnosti a tak, takové věci můžou i ublížit, hlavně manželovi a pak i dítěti. A kam jdete do centra? a už máte něco zjištěné nebo nějaké problémy? A jak dlouho se snažíte? Díky, taky držím pěsti, ať se brzy dočkáte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
20.3.14 08:29

Můj muž vždycky když vidí cikány, tak je šílený vzteky, protože jednak rodí děti jak na běžícím pásu a ještě mají vše zaplaceno! My vůbec netušíme, jestli někdy dítě mít budeme a navíc už jsme do pokusů taky dali okolo 60 tis. a do toho ještě stavíme domeček :,(. Jinak my jsme sice o azoospermii nejprve rodičům řekli, ale teď i když používáme dárce, tak všem mlžíme a řekli jsme jim, že manžel byl na M/T. Až se jednou zadaří (doufam) prcek bude prostě náš. Dlouho mi trvalo vyrovnat se s tím, že ten malý nebude prostě mix nás obou, že to bude určitě poznat, že bude jiný… Ale teď po 2 letech, co o tom víme, budu ráda, když se zadaří a bude to jen a jen naše mimi! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí