Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janichka @Marketka22 Gennet si dost lidi chvali. My byli v Pronatalu, tam je to taky za 20 tisic. Jen v Olomouci ve Fakultni nemocnici to pry delaji zdarma. Muj manzel mel nesestouple varle v detskem veku, spatne operovane.
Ahoj holky, můj manžel má taky azoospermii, tak v listopadu 2012 podstoupil M/T, spermijky se našly ve varlatech, nic moc kvalitní, ale vajíčka se oplodnily, ale nevyšlo ani 1.IVF ani 2 KETY, ale nevíme, jakou měly embryjka kvalitu, v Ově nám to nikdo neřekl, tak se chystáme do Brna, tam zmražují jinou metodou. Ještě máme zamražené 2 dávky spermií, ale budeme je muset převést do Brna. Teď lítal manžel po vyšetřeních u androloga, ale ten mu nic nenašel, že má vše v pořádku, průchodnosti i hladiny hormonů, takže důvod proč spermie nejsou v ejakulátu neznáme. V Ově jsme dali za M/T i s narkózou 20 000Kč. Bolestivé to bylo, jsem ráda, že to podstoupil a překonal bolest, nečekali jsme, že se najdou. Manžel neměl nikdy žádné problémy, takže to je asi geneticky dané. A ta vyšetření u androloga byla taky bolestivá.
A jakou vam dali sanci pred operaci? Nam v Pronatalu dali 5%. To je dost malo, narkoza nic moc, porad je to operace, i kdyz mikrochirurgie.
@Busy No řekli 50/50, buď tam budou, nebo ne. Manžela viděl před tím akorát ten urolog, co ho operoval a řekl mu, že cesty jsou v pořádku, že nemá nic ucpané. Řízli do varlete a hned našli ani nemuseli řezat nadvarle, ale nečekali jsme, že něco najdou. Ale moc velké kvality nejsou, ale hlavně, že se našly. A u Vás se našly?
Jeste jsme nebyli. Manzel se boji doktoru a tehle operace vubec. Tak premyslime, jestli na ni vubec jit. Ja bych byla pro.
@Busy Když je to poslední možnost, jak mít své pokrevní dítě, tak do toho určitě běžte. Ta bolest se dá přežít, aspoň si pak řeknete, že jste pro to udělali všechno.
@Sari29 ja jsem stejneho nazoru. Jen musim byt trpeliva. Verim tomu, ze i manzel jednou bude chtit a prekona sve obavy ![]()
@Busy Určitě ano, jinak pak zbývá už jen dárce. Tak držím palečky!!! ![]()
Ahoj holky, tak nas spermiogram dopadl tak ze nam rekli ze ani nemuzou odebrat vzorek ze je toho malo.tak jdeme znova na spermiogram, ale pocitam ze to bude opet stejne. doporuceni je pry mesa tese ale cena v teplicich v pronatalu je 40tisic a 5%sance! tak nevim zda do toho jit. postestilo se vam nekomu? a mate problem jen na pritelovo strane, nebo i u vas? dekuji za odpoved.
@nikoleta2 Ahojky, je to mazec s těma spermijema, asi fakt za chvíli vymřeme po meči
Na Tesa/mesa jsme byli v listopadu v roce 2012, vůbec jsme nedoufali, že se něco najde, protože manželovi vyšel 2× spermiogram azoospermie, takže žádná spermie, nemohli jsme tomu věřit, manželovi je 23 a ani nekouří, ale naštěstí se při T/M našly ve varleti, sice tam bylo dost mrtvých a nepohyblivých, ale odebrali nám 3 dávky, jednu jsme už použili na oplodnění, vzniklo nám 8 embryjek, z toho vydržela 4, ale ani tak se nám nepodařilo otěhotnět. Zákrok to je dost bolestivý, naštěstí našli hned ve varleti, takže nemuseli řezat už nadvarle, v Ostravě nás to celkem vyšlo s narkózou na 18 000 + zmražení spermií 2000Kč. Šance je opravdu malá, nám říkali 50 na 50, ale dosud nám nikdo není schopen říct, proč ty spermie nejsou v ejakulátu, manžel byl i u androloga a podle ultrazvuků a všech možných odběrů je v pořádku. No určitě i z toho mála se dá něco odebrat, to je divné, co Vám řekli, jedna by se určitě z toho mála našla a jedna kvalitní bohatě stačí!!! To je Váš 1. pokus? My máme problémy oba dva, já nemám ovulaci, mám nepravidelnou MS, mám polycystická ovaria, takže mi hrozí hyperstimulační syndrom a pak mám endometriózu a ještě mi opožděně dozrává sliznice, takže mám snad vše, co může být
, ale nevzdáváme se, naděje umírá jako poslední. Teď chceme přejít do jiného centra do Brna, ale ještě musíme něco našetřit. A jak jste na tom vy?
@Sari29 @nikoleta2 To je teda mazec! Co všechno člověk musí podstoupit pro potomka. Koukám jak blázen, že Pronatal v Liberci má m/t za 40 tisíc!!! V Praze, kde jsme byli, nám řekli, že je to za 20 tisíc. Taky máme 5% šanci. V Olomouci ve FN to je zadarmo. Dost nad tím uvažuju.
@Busy my sme dali za MESA/TESE 33 000. Kde v prahe je to za 20000? mame presne stejny problém ako @Sari29.som po 3 ivf, 7 týzdnou po revizi.ZT v 8tt.
@katulka3010 ahoj jukni na tuhle stranku http://www.lekari-online.cz/…dber-spermii tady mas cenik.My jdem zitra s chlapem a dozvim se jak dopadl nas druhy pokus spermiogramu tak jsem zvadava co nam reknou
@katulka3010 to uz mate ze sebou 3ivf?? porad nic? a jak vam dopadla ta mesa tese??
@nikoleta2 my chodíme do iscare ta ta cena 20 000 ja iba asi nejaky zaklad. platili sme cca 33 000.ak zajtra najdem fakturu, tak ti napisem co kolko stalo.