Azoospermie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28
13.3.14 15:44

Ten maca mužský se nezobrazí nic, a ženský jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
13.3.14 15:46

Ty jo,100 000 a nic, to je snad dát k soudu né.. no tak držím palce at to na poslední pokus vyjde :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.3.14 10:07

Diagnostikována azoospermie

Ahoj holky, jsem tu nová…s přítelem se už nějaký čas snažíme o miminko a včera nám bylo řečeno že přítel má azoospermii…doktor nás poslal do CAR nejblíže máme Karlovy Vary, našla jsem dvě centra a nevíme pro které se rozhodnout. Máte někdo nějaké zkušenosti s CAR ve Varech. Vůbec teď nevíme co nás čeká…doktor nás ještě díky jiným okolnostem partnerova stavu (V dětství 2×tříselná kýla a vážný úraz varlat nutná operace) dost vyděsil…Tak trošku jsme teď zoufalí a vůbec nevíme na co se připravit…Budu ráda za jakoukoli zprávu…Děkuji LD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
14.3.14 13:01

Tak už jsem našel i ten mužský, mají ho jen v tobolkách, prášek je do dubna nedostupný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.3.14 17:40

@katulka3010 Ahoj, za 20 000 to delaji v Pronatalu v Praze. Koukni na cenik :) ve FN Olomouc je to zdarma cetla jsem taky vyborny vysledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.3.14 17:54

Ahoj všem novým i pokročilým s azoospermií,
milí nováčci, je strašně důležité vědět příčinu azoospermie - u některých se spermie najdou. My s Olomoucem zkušenosti nemáme, ale znám spoustu těch, kteří mají (i z těchle webovek), většina si to chválí. Rozhodně si chválí to, že operace M/T je zdarma (i 15 000 mi přijde moc, natož 40 000). Vitamíny jsou vždycky dobré, ale mému manželovi nepomohli. Strašně mě to štve, vůbec jsme se neposunuli v rozhodnutí dál. Je to nepříjemné rozhodnutí, ale už to trvá děsně dlouho. Mně přijde, že mám svatozář. Jsem schopná přijmout fakt, že děti nebudou, ale už potřebuju vědět, jak to dořešíme (žádné děti, dárce, operace). Všechny kámošky rodí děti, nebo je plánují, já se radši nevyjadřuju. Stojí ta naše situace prostě za ho..o :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
15.3.14 18:29

@Busy u vas sa prislo na pricinu azoospermie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.3.14 18:40

A máte někdo odkaz na tu FN Olomouc.. Já jsem hledal ale že by to bylo zadarmo jsem nenašel. Prosím tedy dejte sem nekdo odkaz :-) Tak rozhodně je dobré vědět proč azoo je pak se s tím dá něco dělat, ale když člověk neví čím to je tak je to horší. Adopci a dárce chce málo kdo, každý by chtěl svoje.. ta operace M/T je asi poslední řešení, ale pokud se něco najde je to super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
15.3.14 19:13

@cerbygerby nam nevraveli cim to je a rada by som to vedela. manzel s darovanými spermiami suhlasil uz aj z toho titulu, aby nemusel na zakrok.bolo to pre neho veeeelmi stresujuce.dr bol prekvapeny, ze sa nasli a spravili z toho 3 davky, ale mne bolo potom povedane, ze moc kvalitne neboli. skodi im to mrazenie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.3.14 19:53

@katulka3010 @cerbygerby Ano, nám na příčinu přišli a my ji tušili. Manžel měl jako dítě nesestouplé varle. Operovali ho pozdě (až v 5 letech). Řekli nám, že nám dávají šanci 5% na získání spermií z operace M/T. Manžel se kvůli 5% nechce nechat operovat (strach z bílých plášťů), ale řešení jiné nenavrhl. Šance malá, ale je. Četla jsem jednou příběh na lekari-online.cz, našli 1 spermii a vyšlo to.

http://www.fnol.cz/…kce_624.html
Ceník je tam v pdf. O M/T je tam jen v souvislosti s izolací spermií za 1700,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.3.14 20:16

Díky za odkaz. Právě to M/T jsem nikde nečetl jen to tady vždy čtu z odkazů ale přímo ze by to bylo zadarmo nikde ani tečka. To by chodili všichni jen tam a nikam jinam, rozdíl 0 a 20tis je i za tu cestu znatelný. Neříkám ze to tak není, ale chtěl bych to mít potvrzeno, pak bych to asi neřešil a šel do toho i kdyby tam bylo jen těch 5% člověk nikdy neví a musí se vyzkoušet všechno.. co kdyby právě ta jedna mrška se tam objevila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
15.3.14 20:24

@cerbygerby :) Kéž by takhle uvažoval i můj manžel. Beru ti jako dost blbé onemocnění, se kterým by se ale dalo něco dělat. Proč mít dítě od dárce nebo adopci, když tu je maličká šance mít své vlastní. Každému se do FN Ol nechce, je to státní nemocnice a vím, že lidi uvažují tak, že co je státní, není dobré. Soukromé jako kdyby bylo synonymum pro kvalitnější péči. Tak držím pěsti pro štěstí. P. S. tady v poradnách se taky dá něco vyčíst, nejsme jediní, kteří mají tenhle problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
16.3.14 09:56

Mohu se zetat jaký čas ulynul od prvního vyšetrění do teď. Nás čeká teprve nástup do caru a jestli jsem to dobře pochopila než nás pošlou na M/T budou dělat několik spermiogramu a vyšetření s pokud se neobjeví žadná spermie měl by podstoupit M/T…Vím že to bude asi individuální, ale zajímalo by mě jak dlouho to může trvat…děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
16.3.14 10:08

@Lenka.Dv Netrvá to moc dlouho. Nám dělali 2 spermiogramy a myslím, že většina CARu to má stejně. Určitě ho čeká urologické vyšetření, vás gynekologické. Pak vám vezmou krev na hormonální a genetické vyšetření a na pohlavní nemoce. My všechno sfoukli během 2 návštěv. Jen se čeká asi 6 týdnů na výsledky. Pak vám řeknou co dál. Jestli předoperační vyšetření nebo něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
16.3.14 14:02

Tak my byly v centru 28.1 za sebou máme dva spermiogramy oba dva vyšetření krve a vyšetření ultrazvukem ted nám řekli ze musíme počkat na genetiku.tam jsem volala před 3tydny a jsme objednány až na 14.dubna to je hrozná cekacka plus jeste čekání na výsledky to trva tak měsíc jak kde asi. zitra budu volat jeste na urologii a objednam partnera tak jsem zvědavá za jak dlouho nás objednají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí