Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Susan23
Ahojky, chodime do Iscare v praze, tak nejak verim ze vi co delaji… I kdyz by me vazne nenapadlo ze bude takhle narocne!
kazdopadne ve ctvrtek jdu na dalsi konzultaci a tam se dozvim co dal, jestli mi zmeni stimulacni leky, pred 1 ivf mi mudr rekl ze jsem na ty leky nereagovala a to jsme pichali 2 vodicky a 5 ampuli s leky!!!priste me asi cekaji ty nejvyssi davky, no musim verit. Budu ti mooooc drzet pesti at ti to ted vyjde!!! ![]()
@P.petka píše:
@pedigka
Ahojky, idiopatie? Oba zdravi a nevi se proc to nejde..tak mi to bylo vysvetleno, chodime na iscare v praze, punkce se pry pri tomto poctu vajicek dela bez narkozy, kdyz to mudr. prirovnal k odberu krve tak jsem si rekla ze to zvladnu, ale to jsem fakt nevedela do ceho jdu!!byla to hrozna bolest uz pri cisteni.. Ta mudr se mnou jednala jako bych byla pod narkozou
Na zaklade ceho vam diagnostikovali idiopatii? Co ti delali za vysetreni? Moje otazka je porad stejna. Byli jste na imunologii, genetice a hematologii? Protoze jestli ne, tak to by mohlo napovedet, proc se nedari. Byt tebou patrala bych po pricine. Mas za sebou laparoskoii-hysteroskopii?
Je zvlastni, ze rostlo tak malo folikulu. Nemas nizky AMH?
Na tvem miste bych trvala na hledani priciny nez bych vyplacala 2. IVF (s prispevkem od poj.).
Kdo ti delal odber?
Jak to myslis, ze s tebou jednali jako kdybys mela narkozu?
Dostala jsi neco proti bolesti alespon po zakroku? Kdyz uz ne pred odberem…
@pedigka píše:
Na zaklade ceho vam diagnostikovali idiopatii? Co ti delali za vysetreni? Moje otazka je porad stejna. Byli jste na imunologii, genetice a hematologii? Protoze jestli ne, tak to by mohlo napovedet, proc se nedari. Byt tebou patrala bych po pricine. Mas za sebou laparoskoii-hysteroskopii?
Je zvlastni, ze rostlo tak malo folikulu. Nemas nizky AMH?
Na tvem miste bych trvala na hledani priciny nez bych vyplacala 2. IVF (s prispevkem od poj.).
Kdo ti delal odber?
Jak to myslis, ze s tebou jednali jako kdybys mela narkozu?
Dostala jsi neco proti bolesti alespon po zakroku? Kdyz uz ne pred odberem…
jdu na kliniku ve ctvrtek a na tohle vsechno se poptam, delali nam nejake testy ale genetku a imunol. Nevim.. Moc diky za tip!!
( jsem v tehle testech trochu nezlanek)
A nenadali mi nic po zakroku.. Sestra rekla manzelovi ze je to normalni ze jsem dole rozpichana a ze to proste boli a at si vemu treba brufen a jdu to zaspat ![]()
@P.petka já to původně nechtěla komentovat… ale když tě čtu, prostě musím… to centrum z kterho jsem utekla je právě ISCARE… opravdu doporučuju změnu, zbytečně tě trápili bolestí a ještě bez úspěchu… jdi někam kde zkusí jiný postup.
@Niny píše:
@P.petka já to původně nechtěla komentovat… ale když tě čtu, prostě musím… to centrum z kterho jsem utekla je právě ISCARE… opravdu doporučuju změnu, zbytečně tě trápili bolestí a ještě bez úspěchu… jdi někam kde zkusí jiný postup.
Niny? A ty jsi proc zmenila kliniku?
ted jsem opravdu na pochybach jestli vi co delaji a jestli to co mi tam delali tak ma byt ![]()
Porad si rikam jak to musim vse zvladnou a vydrzet, hlavne psychicky jsem uz nalomena..
@P.petka píše:jdu na kliniku ve ctvrtek a na tohle vsechno se poptam, delali nam nejake testy ale genetku a imunol. Nevim.. Moc diky za tip!!
( jsem v tehle testech trochu nezlanek)
A nenadali mi nic po zakroku.. Sestra rekla manzelovi ze je to normalni ze jsem dole rozpichana a ze to proste boli a at si vemu treba brufen a jdu to zaspat
Coze rekla sestra?
Ani cipek ti pak nedali?
Taky jsem to nechtela komentovat, ale neda mi to, Iscare radeji ne.
Reknu ti to rovnou. Doporuceni do nejakeho imunolog. centra tipuji, ze budou odkladat a na genetiku reknou: neni potreba. Co vim, tak genetiku si sami nedelaji. Jenze prave tahle vysetreni by se pred IVF udelat mela.
@pedigka píše:
Coze rekla sestra?Ani cipek ti pak nedali?
Taky jsem to nechtela komentovat, ale neda mi to, Iscare radeji ne.
Reknu ti to rovnou. Doporuceni do nejakeho imunolog. centra tipuji, ze budou odkladat a na genetiku reknou: neni potreba. Co vim, tak genetiku si sami nedelaji. Jenze prave tahle vysetreni by se pred IVF udelat mela.
moc diky za info
![]()
@P.petka mě vyšetření udělat nechali. Zjistila se špatně genetika jakožto důvod mých potratu, což se dá řešit PGD/PGS vyšetřením. Lékařka zkonstatovala, že uděláme klasické IVF bez tohoto vyšetření s tím, že třeba párkrát ještě potratim, ale jednou to vyjde… teď jsem v brně a sleduji jak lze postupovat jinak, systematicteji a hlavně důkladněji jsem moc ráda že své první ivf nepostupují v ISCARE.
@Niny potratila jsem 4× po přirozeném těhu, pak IVF s PGS a mám mimčo. Držím palce ![]()
@P.petka Ahoj, já se chystám na první IVF, ale v Ostravě a hned od počátku mám žádanku na genetiku a vím, že odběr bude v narkóze. Ve tvém případě bych opravdu zvažovala změnu centra.
@Ledge jako pgd? Ve kterem centri v Ov to dělají a za jakou cenu? Kolik to cca vyjde cele ivf? Zvazuji zmenu, tak hledam info ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.