Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím Vás,
jdu si sem pro útěchu. Snad se mi jí dostane…
Podstupujeme cyklus IVF - vše probíhalo dobře až do oplodnění vajíček. Podle embryoložky bohužel ani u jednoho embrya není dobrý vývoj. Prý se vyvíjí skokově - tzn ne pozvolna=přirozeně. Takže jde správnou cestou, ale špatnou rychlostí. Dále jsou minimálně o 1 den posunuté.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může to ještě dobře dopadnout?
Díky za reakce (i ty negativní - jsme připraveni na vše)
@herry píše:
Zdravím Vás,
jdu si sem pro útěchu. Snad se mi jí dostane…
Podstupujeme cyklus IVF - vše probíhalo dobře až do oplodnění vajíček. Podle embryoložky bohužel ani u jednoho embrya není dobrý vývoj. Prý se vyvíjí skokově - tzn ne pozvolna=přirozeně. Takže jde správnou cestou, ale špatnou rychlostí. Dále jsou minimálně o 1 den posunuté.
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Může to ještě dobře dopadnout?
Díky za reakce (i ty negativní - jsme připraveni na vše)
Ahoj, já si spíš myslím, že ta embryoložka je trošku mimo. Jednak-jak to může takhle říct - proč tedy tato embryjka nezničí a nepoužije jiná-další? A za další-embrya se přece vyvíjejí rychleji, než u přirozeného otěhotnění a to téměř vždycky a naopak rychlý vývoj je dobrý, ne? No připadá mi to celkem divné. Třeba má embryoložka zkušenost s tím, že když je tam moc velký skok, tak pak zaniknou, ale měla by to vysvětlit, případně rozmrazit a použít další, když se tato nevyvíjejí podle ní dobře. ![]()
Hledala jsem to na internetu, jestli třeba embrya nemají poruchu, ale nenašla. Nenašla jsem ani nic v diskuzích. Jestli si ta embryoložka něčeho nešlehla a není napřed ona
![]()
Spise bych rekla, ze se vyviji ne rychleji, ale pomaleji bych tipovala.
Pgd/pgs uz asi udelat nelze, vid?
Dobrý den,
asi jsem se špatně vyjádřila - ono je to totiž pro mě jako pro laika samo o sobě dost složité. Měli jsme totiž ten 24hod monitoring při prodloužené kultivaci. A na něm viděla, že to embryo dlouho stálo (bez vývoje) a najednou se rychle (=skokově) posunulo dopředu. Ale i tak je opožděné o 1 den. Zkrátka nemá přirozený vývoj. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli to někomu i přesto vyšlo. Ale teď už je to jedno. Po 6 dnech dosáhly 2 embrya aspoň blastocysty, tak mě je dneska ráno zavedli…tak teď už je to na nich…
@herry
„Alespon“ blastocysty? ![]()
Vzdyt blastocysta je maximum, ktere z toho jde vytriskat, ne? ![]()
Moc vam preji, aby to vyslo
. Drzim palce.
Ahoj, máme obdobný případ, pomalejší vývoj a zítra 6. den. Jak to u vás dopadlo? jsi těhotná? díky
@herry
Ahoj, jak to dopadlo? jsi těhotná? máme podobný případ a zítra je 6. den.
@Ribanka ahoj
Asi Ti moc nepomůžu, nám to totiž nevyšlo
Ale držím palce. Někdo přece musí plnit i ty kladné statistiky ![]()
@herry píše:
@Ribanka ahojAsi Ti moc nepomůžu, nám to totiž nevyšlo
Ale držím palce. Někdo přece musí plnit i ty kladné statistiky
A chystáš se, že budeš opakovat IVF?
@herry píše:
@Ribanka ahoj, opakovat budem
jak to dopadlo Vám?
Kolik jsi měla vajíčeK? my měli 4, 3 oplodněna, asi všechny došly do stádia blastocysty, ale uvnitř se dělaly lízy, fragmentovaly, takže k trasferu nedošlo. Kolik jsi měla vajíček. Opakovat to budeme asi v únoru a ty?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.