Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Snazilky, vy co ste podstupovali cokoliv v centrech reprodukce. Chci se zeptat co cekat od konzultace? Krom spermiogramu. Budou me hned vysetrovat? Brat nam krev?(oboum)…
Jak dlouho trvalo od konzultace nez se to pohlo k ivf nebo inseminaci?
Dekuji moc za jake koliv zkusenosti ![]()
Ahojky
tak ma 1.navsteva v CAR obsahovala konzultaci kde se mudr vyptava na klasicke otazky jak dlouho se snazite, nemoci v rodine atd atd.. Pote te pravdepodobne vysetri partner spermio ceka se na vysledky a mudr s vami zkonzultuje jaka lecba by byla ve vasem pripade nejlepsi.. U me bylo rovnou ivf.. Poprve jsem tam byla 17.2. A 26.4 jsem uz mela ET dvou embryi ktera se chytla obe dve a dnes jsem jiz ve 20tt.. Preji hodne stesti
![]()
@soffi91 píše:
Ahojkytak ma 1.navsteva v CAR obsahovala konzultaci kde se mudr vyptava na klasicke otazky jak dlouho se snazite, nemoci v rodine atd atd.. Pote te pravdepodobne vysetri partner spermio ceka se na vysledky a mudr s vami zkonzultuje jaka lecba by byla ve vasem pripade nejlepsi.. U me bylo rovnou ivf.. Poprve jsem tam byla 17.2. A 26.4 jsem uz mela ET dvou embryi ktera se chytla obe dve a dnes jsem jiz ve 20tt.. Preji hodne stesti
![]()
To ti moc gratuluji
to pracuji opravdu rychle. Prosim te a berou nam krev? Dem tam 13.12 tak se uz zajimam ted. Snad budu mit tolik stesti co ty..
Jak to teda je mohu si nechat zavest teda 2 vajicka? Moc tomu vsemu nerozumim
Jj muzes si nechat zavest 2 embrya pokud budes chtit.. I kdyz me to mudr rozmlouval ze jsem mlada atd ze nevidi duvod proc by se nemelo chytnout avsak ja jsem si prosadila oba dva kde sance na uspech dvou byla 10% a ejhle koncem roku mam termin porodu.. Urcite ti to dobre dopadne ![]()
@beručka Holka hlavně si zjisti vše co můžeš cary rády pějí ody na vše jak chtějí pomoct apod. není tomu tak já sama jsem měla během 10-11 měsíců 3× plnou stimulaci na ivf, vejce o. k spermio o. k, embrouši o. k a nic…pak z ketu, ale byl z toho spontánní potrat, když jsem říkala, že pořád kašlu a že vždy při zavedení embryí do týdne začnu kašlat teploty nikdo nic se mnou nedělat jen honění do dalších pokusů…tak moje rada zni nejdřív než zajdeš do car nech si u svého praktického lekaře vyšetřit sebe, stačí odběr krve na chlamydie, mycoplasmata, cytomegalovirus,…u svého gyn. si nech udělat odběry na chlamydie, macoplasmata kvasinky a já nevím na co vše to jde…nech si zkontrolovat průchodnost vejcovodů udělat hormonální profil apod…až pak když tohle budeš mít o. k jdi do car.Oni ti totiž nic z toho neudělají jen tě budou tlačit do ivf…a strašit tě věkem. Já nakonec otěhotněla přirozeně poprvé to nevyšlo dostala jsem boreliózu, podruhé vyšlo a přirozeně!!!A máme8 měsíční holčičku a otěhotněla jsem samozřejmě úplně jiný den plodný než jak mi vžy určovali oni tak asi tak.
Příspěvek upraven 23.08.16 v 23:48
Krev na hormonální profil ti vezmou, když budeš 1-5 den cyklu. Příteli také brali krev na pohlavní nemoce a pak spermio. Mně udělali vyšetření - vaginální stěr a UTZ. Postupně jsme byli i na imunologickém vyšetření a také na genetice.
Na hormony jdu jeste na gyndu I clostylbegit sem od nej jeste dostala. Sem po laparoskopii. Vse mam v poradku jen to vypada ze nemam ovulaci… chci zkusit nativni cyklus takze do nakych extra hormonu se dotlacit nedam. A chci prvni inseminaci ( budou ze me mit asi radost). Ja o tech dvouch vajickach premyslim taky ale bojim se abych to ustala… tehotenstvi a dal a dal…
@beručka souhlasím s @emma38
Nám lékaři v CAR tvrdili, že přirozeně určitě neotěhotním, důvod byl partnerovo špatný spermiogram (dle nich hooodně špatný). Vyšlo tedy hned první IVF - první dcera. Další pokusy (2× IVF, 2× KET, asi deset inseminací - nic) Změnili jsme CAR a než se provedou nová vyšetření atd, tak abysme neztráceli čas, tak jsme zkusili inseminaci a ejhle - druhá dcera. No a protože jsme přece neplodní, tak jsme neřešili antikoncepci… odstavila jsem druhou dceru a měsíc na to jsem zjistila, že jsem potřetí těhotná - syn ![]()
Já jsem asi hrozná, ale srávila jsem v CARech zatím dva roky a za ty dva roky jsem zjistila jednu věc - CAR je třeba pečlivě vybrat. Ikdyž třeba teď nechceš IVF (nebo cceš - tím spíš), sleduj indicie, které napoví, že to CAR je kvalitní (mají vlastní gentickou lab, mají vyšší nebo alespoň stejnou úspěšnost s KET jako ET, které pojištovny jim co poplácejí, jaká dělají standartně před IVF cyklem vyšetření, jak probíhá stimulace…)
Nikdy bych už nešla do CAR, které první neudělá genetiku páru, imunologii, hormonální profil, afunkční testy spermií.
Boužel, ty méněkvalitní CAR mají sklony tvrdit, že : není důvod proč by u vás IVF nevyšlo. Zkusíme to… ateprve, kdyby se něco přihodilo, budeme vás trápit těmi nákladnými vyšetřeními.
Jinak na tvojí otázku. jak dlouho to trvá, než dojde k samotnmu IVF: záleží co máš za sebou - jaká vyšetření. Když jsem měnila teď CAR, už jsem měla všechna vyšetření hotová a vlastně po druhé konzultaci začala píchat léky.
Pokud bych vyšetření neměla, vyšetření genetiky by mě asi zdrželo nejvíce… myslím, že se na výsedky čeká měsíc až dva.
Příspěvek upraven 24.08.16 v 06:44
U nas v caru na prvni konzultaci sel manzel na spermiogram, vzali nam oboum krev a me udelali ultrazvuk. S nasimi mizernymi vysledky to na inseminaci nebylo. Od prvni navstevy k ivf to trvalo asi tri mesice. Mezitim jsme byli jeste na genetice, manzel u androloga a ja na hysteroskopii. Jo a vysel nam z prvniho cyklu druhy KET ![]()
O tu imunologii sem si rikala I na gynde ale pry to nedela. Takze az v Car ( Apolinar). Rozhodne si o ten test reknu nechci skakat hned na ivf.. chtela bych tu inseminaci prvni
Ahoj holky, už nějakou dobu se snažíme o mimčo, ale přirozenou cestou nám to zatím nekde. Oba dva jsme v pořádku, dr mi sledoval zda se mi uvolňují vajíčka přítel byl na spermio. a vše bylo v normálnu. Teď nám doporučil navštívit CAR, ale nevim nebo spíš mám strach zda tam jít. Pořád doufám, že to půjde přirozenou cestou. Přítel ten furt věří tomu, že to příjde ve správný čas a nechal by to nejradši na přírodě, ale je ochotný tam jít. Jak to tam vlastně probíhá? Nechci jít hned pod hledáček doktorů. Jak jste to měly vy?
@Andriyss Co znamená nějakou dobu? Několik měsíců nebo let? Jestli měsíců, jste oba relativně v pořádku a netlačí vás věk, tak bych tomu nechala ještě volný průběh, proč ne. Záleží jenom na vás. Ale ani návštěvy caru není potřeba se bát. Tam mají zase jiné možnosti a dělají jiná a důkladnější vyšetření než obvodní gynekolog. A chodit do caru vůbec neznamená hned podstupovat ivf. Jsou i jiné a šetrnější metody, jak těhotenství pomoci.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.