Po laparoskopii na IVF?!

59
30.8.16 14:27

Po laparoskopii na IVF?!

Ahoj holky. Založila jsem nové diskuzní téma, jelikož mě zajímá taky názor a zkušnosti někoho jiného než od Dr. Mudr :mrgreen:
Jsem necelých 14. dní po laparoskopii. Bohužel mi vzali oba vejcovody. Byly neprůchozí po předchozím zánětu.. Ač jsem byla připravená ( spíš jsem si to myslela) na něco podobného, tak mě to docela skolilo.. a mrzelo. Takže konečný verdikt, bez IVF neotěhotním. Prošla jste si některá něčím podobným? A po jaké době jste šly na IVF? :think: :think: Máme za sebou 3 IUI neuspěšně, následovala laparoskopie a do Sanatoria mám přijít 7.9 Tak jsem zvědavá co nám řeknou a co nás čeká :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:
Jinak máme 7letého zdravého syna. A po 3 letech marného snažení jsme začali navštěvovat Sanatorium pro neplodné páry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1912
30.8.16 14:37

Já jsem taky po laparoskopii, dělali mi jí letos v březnu, říkali, že mám velkou šanci do půl roka otěhotnět, ale zatím nic a teď v září už to bude půl roku :/ právě přemýšlíme s přítelem, že bysme šli do IVF příští rok, jestli to do konce roku nedopadne (jakože to vypadá bledě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
30.8.16 14:37

Ja myslim, ze se rika, ze po laparce je pohnojeno… Rozbouri se hormony. Znam par lidi, co jim to pomohlo pro prirozene poceti, i kdyz byli neplodni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
30.8.16 14:38
@e008 píše:
Ja myslim, ze se rika, ze po laparce je pohnojeno… Rozbouri se hormony. Znam par lidi, co jim to pomohlo pro prirozene poceti, i kdyz byli neplodni…

do jak dlouhé doby? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
30.8.16 14:47

Do tri mesicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
30.8.16 14:50

No já už přirozené nemůžu otěhotnět..Kvůli tomu, že mi vzali oba vejcovody. Vaječníky nechali.. :? Proto mě to tak skolilo. Takže my už se IVF nevyhneme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
30.8.16 14:50

@e008 jasně po lps je vše profouknuté a nabuzené, ale bez vejcovodů je malá šance…
@minnie8 ivf je v pohodě, neboj. Je to veliká šance na další díte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
30.8.16 14:52

@e008 Takže ještě čekat třeba do Listopadu.. Jéééj 8o To jsem myslela, že to půjde rychleji..Je to všechno strašně zdlouhavý.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.16 14:54

@minnie8 Já mám také druhé dítě z ivf, jen u nás se tedy příčina nezjistila. První dítě bez problémů, o druhého to nešlo, tak jsem absolvovala laparoskopii, ta byla tuším v březnu a vše bez problémů a v červenci jsem potom šla do ivf.
Pokud víš, že jinak nemáš šanci otěhotnět, tak bych to neodkládala a šla do toho. Po laparoskopii by se měla nechat proběhnout jedna menses a pak dle mého nic nebrání tomu, abys začala stimulovat. Ono ti ale v centru vše řeknou. Je potřeba vyplnit papíry pro pojišťovnu, nechat je schválit, většinou to ale stihnou poměrně rychle a pak hurá stimulovat. Držím pěsti. :palec:

• Citovat
  • Upravit
59
30.8.16 14:56

@Susan23 No mám drobet strach, jsem na všechno strašnej,,posera,, :lol: Ale snad to bude co nejdříve a vyjde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
30.8.16 15:02
@Anonymní píše:
@minnie8 Já mám také druhé dítě z ivf, jen u nás se tedy příčina nezjistila. První dítě bez problémů, o druhého to nešlo, tak jsem absolvovala laparoskopii, ta byla tuším v březnu a vše bez problémů a v červenci jsem potom šla do ivf.
Pokud víš, že jinak nemáš šanci otěhotnět, tak bych to neodkládala a šla do toho. Po laparoskopii by se měla nechat proběhnout jedna menses a pak dle mého nic nebrání tomu, abys začala stimulovat. Ono ti ale v centru vše řeknou. Je potřeba vyplnit papíry pro pojišťovnu, nechat je schválit, většinou to ale stihnou poměrně rychle a pak hurá stimulovat. Držím pěsti. :palec:

A vyšlo vám to na poprvé?? No, já zrovna,,mršku,, mám, takže v den kdy jsem ji dostala jsem volala do CAR a vypočítali mi to 12-13 den. Takže 7.9
Takže mě zajímalo jestli budeme ještě čekat a nebo už se začne konečně něco dít.. :roll: Jsem nedočkavá, všechno trvá dlouho.. a těch nervů. A po třech a půl letech ta vidina druhého miminka je neuvěřitelná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
30.8.16 15:05

@minnie8 Sla bych do toho co nejdriv, vim, ze bez vejcovodu to na prirozeno nevypada. Znam holku, co v nemocnici plakala, protoze mela endometriozu myslim nejvyssiho stupne, taky ji tam pobrali co mohli a jake bylo prekvapeni, kdyz jsem ji za par mesicu potkala a uz byla po ivf tehotna. A to byla prognoza fakt spatna… Nezoufej, prober to s dr a niceho se neboj, stres je nepritel ivf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
30.8.16 15:12

@e008 Děkuji za podporu. Je fajn se o tom vypsat s lidma co chápou a rozumí.. ;)
Chtěli by jsme co nejdříve. Já vím, jenže stres byl teď vlastně celou dobu. Nejdříve všechny ty vyšetření, pak nepovedené IUI a za 2 měsíce laparka. Do toho jsme rekonstruovali koupelnu a dělali v bytě podlahy, tak jsem se ze všeho hroutila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Takže teď už jen počkat na příští týden a domluvit se s DR v CAR a huráá do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.16 15:51

@minnie8 Bohužel ne, ale to nemusí být pravidlem. Kamarádka, co stimulovala se mnou, tak té to klaplo hned na první pokus. Vyšlo mi až druhé ivf, celkem třetí transfer (měla jsem z prvního ivf jednoho mrazáčka).
Ono je to hodně rychlé, neboj. Jenom se musí vyplnit ta žádost na pojišťovnu a počkat na schválení a můžeš stimulovat. Myslím, že od příštího cyklu to klidně půjde. A je to fakt fofr, stimulace trvá tak 9-12 dní, pak odběr vajíček, oplodnění, vložení a už čekáš na //, což je nejhorší část.

• Citovat
  • Upravit
59
30.8.16 15:57
@Anonymní píše:
@minnie8 Bohužel ne, ale to nemusí být pravidlem. Kamarádka, co stimulovala se mnou, tak té to klaplo hned na první pokus. Vyšlo mi až druhé ivf, celkem třetí transfer (měla jsem z prvního ivf jednoho mrazáčka).
Ono je to hodně rychlé, neboj. Jenom se musí vyplnit ta žádost na pojišťovnu a počkat na schválení a můžeš stimulovat. Myslím, že od příštího cyklu to klidně půjde. A je to fakt fofr, stimulace trvá tak 9-12 dní, pak odběr vajíček, oplodnění, vložení a už čekáš na //, což je nejhorší část.

A proč je třeba schválení od pojišťovny? O tom vůbec nic nevím :D čekání na // si dovedu představit.. :( Já po IUI s testováním byla až šílená :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.