Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravim vsechny ty, ktere se snazi o mimco a ted v zari je ceka ET nebo KET. Ja jsem po neuspesnem ET a koncem zari me ceka KET. Vim ze diskuzi na toto nebo podobne tema je tu spoustu, ale rada bych nasla nekoho, kdo toto podstupuje ve stejnem obdobi jako ja
doufam, ze v tom nejsem sama ![]()
Já jsem byla na 1.KET minulé pondělí, dnes jsem tedy 7. den po KET a čekám co bude nebo nebude… 1.IVF jsme měli v srpnu, bohužel neúspěšné.
Do jakého caru chodíš?
@Simona_Black ahoj, ja byla na ivf posledni den v cervenci, ale taky to bohuzel nedopadlo, ted jsem mela mesic pauzu, protoze mi nenarostl folik (poprve za celou dobu, takze jak naschval) no a ted beru Estrimax od 1. DC a v pondeli jdu na utz a uvidi se jestli ket probehne. Chodim do Podoli a ty? A kdy budes testovat? Kolika denni embryjko ti zavadeli? A jedno nebo dve? Drzim ti pesti at to tentokrat vyjde ![]()
@giginecka Já chodím do CUBE a na krev bych měla jít až příští pondělí. Dřív ani testovat nemůžu, protože při tom prvním IVF jsem to dostala už 6. den po ET, takže tento cyklus mi na podporu luteální fáze dali Pregnyl, který jsem si píchala v den KET a pak ještě 5. den po KET, což bylo tuhle sobotu, takže teď i kdybych testovala, tak bude pozitivní kvůli Pregnylu. Tak jsem z toho na prášky nervózní, pobolívá mě břicho a modlím se, abych to nedostala ![]()
Na sliznici je dobrý pít od 1DC do ovulace Kontryhel a říká se myslím i růžový grep. Tak držím pěsti! Jinak jak už sis asi přečetla v podpisu, tak mi zaváděli jedno 5denní embryo. Rozmražovali jsme dvě, ale jedno bylo nekvalitní. A ty budeš nechávat dávat jedno nebo dvě? A kolik jich máte zamrazených?
@Simona_Black no tak to chapu no, to nema smysl testovat. Tak alespon budes mit prekvapko
ja nikdy problem s ovulaci nemela i sliznice byla vzdycky ok, to jen tenhle cyklus to bylo nejaky na prd, to asi telo reagovalo na tu stimulaci nejak opozdene, jinak si to neumim vysvetlit. Ja jich mam 8 zamrazenych ve stadiu moruly (4 denni) po 2, takze necham rozmrazit dve a kdyz obe budou ok tak necham zavest obe. A vy mate jeste kolik zamrazeno? 7 embryi? To ja pujdu v pondeli teprve na utz a ty uz budes vedet vysledek
ten cas se tak hrozne vlece ![]()
@giginecka Tak to máte taky krásný počet mrazáčků, to je dobře, to je člověk hned klidnější, když ví, že nemusí podstupovat celé IVF znovu, co? My měli zamražených 9 a teď po KET nám zbylo 7 a máme je mražené po jednom, takže je to na mě, kolik si nechám vždy rozmrazit, všechna ve stádiu blastocysty. Neházej flintu do žita, určitě se to teď spraví a na KET půjdeš teď koncem září! Hlavně se snaž myslet pozitivně!
Já se spíš bojím, abych to zase nedostala dřív, už 3 dny po KET jsem měla zase ms bolesti, tak jsem se bála, že je zase konec jako minulý cyklus, ale 5. den to přestalo a teď mě pobolívá břicho jen ráno a večer, tak zatím mám pořád naději
Nasadila jsem magnezium a mám pocit, že to docela pomáhá, tak vyčkávám a tajně doufám ![]()
@Simona_Black to jo, taky si neumim predstavit ze bych to musela podstoupit znovu, navic tech penez
treba to bylo dobry znameni ty bolesti
je to hrozny to vecny cekani na vysledek a pak zklamani a zase cekani a porad dokola. Ale jednou to musi vyjit! A vy jste meli nejaky problem, ze jste se rozhodli jit do CARu? Nebo to jen samo neslo?
@giginecka Nene, my právě žádné problémy nemáme, o to je to možná horší, protože nikdo neví co vlastně léčit. Snažíme se už 3 roky a nikdy jsem neměla ani pozitivní test, takže už jsem z toho docela unavená a samozřejmě je to náročný i pro manželství. Hrozně jsem věřila v IVF, brala jsem to jako jistotu a ten první neúspěch mě hrozně zklamal. Naštěstí máme dost těch mrazáčků, tak prostě budeme zkoušet dál, jen je to náročný na psychiku.
A vy máte nějaké problémy?
@Simona_Black my mame horsi spermio jinak ja bych udajne mela byt v poradku, ale krome laparoskopie, odberu krve a prohlidky nam zadny vysetreni nedelali. My se snazime zhruba 2 roky a taky jsem nemela nikdy pozitivni test, taky jsem verila ze ivf hned vyjde a taky jsem z toho byla pak spatna. Tak jsem se tesila na ket a on se nekonal, takze to uz jsem si pobrecela, protoze mi prijde ze mi to nekdo nepreje, nebo ze je neco spatne a nikdo na to jenom jeste neprisel. Na kolik te vyslo ivf? A co jste si vsechno priplatili? A za ket si dala kolik?
@giginecka Já mám za sebou taky laparo, vše průchodné, jen mi odstranili srůsty a našli menší ložiska endometriózy. Ale mám pravidelnou ms, ovuluju, takže vlastně žádné problémy.
My jsme si nic navíc nepřipláceli, protože v Cube se platí balíček 15.000,– Kč a v tom je už ICSI, prodloužená kultivace, asistovaný hatching a vitrifikace všech embyrií, takže třeba já jsem na tom s 9 mrazáčkama docela vydělala. Pak jsme ještě platili asi 8.500,– Kč za léky. A vy jste platili kolik? Vůbec nevím, jak je to ve státních centrech.
KET nás stál 5.500,– Kč bez rozdílu, jestli se rozmrazuje a vkládá jen jedno nebo dvě. Takže s cenama jsem tam moc spokojená, ale je mi samozřejmě jasné, že ve státním bych platila asi méně ![]()
Každopádně na tebe budu v pondělí moc myslet! ![]()
@Simona_Black me taky odstranovali nejaky srusty, jinak vse ok. Ja dala za ivf, icsi a zamrazeni + leky 16300,– a pk jsem mela zadarmo, ale to byla vyjimka, jinak bych davala jeste 3 tisice za pk. Leky me stali 5 tisic, icsi 7 a mrazeni 4. Takze to zase takovy rozdil neni. U nas se dava za ket 5 tisic a taky nezalezi kolik jich rozmrazi. Dekuju
ja ti taky drzim pesti at ms nedojde.
@giginecka Tak to není zas tak extrémní rozdíl. Mně právě doktor chtěl doporučit Podolí, ale já chtěla Cube, protože se tam léčila kamarádka a měla jsem na ně skvělé reference
Jinak já mám zítra termín ms, tak už jsem nervózní, jestli to dostanu nebo ne. To čekání je fakt na hlavu
![]()
@Simona_Black no na to ze je to soukromy car, tak cana je fakt dobra a to v tom mate dost veci navic
ja jsem car vybirala podle referenci na netu, nikoho jinyho se stejnym problemem jsem neznala a kvuli penezum jsem nechtela soukromy car, takze jsem premyslela jestli Apolinar nebo Podoli. U Apolinare byla dlouha cekaci doba a navic me tam odradilo to ze u vysetreni a vseho jsou studenti a tak nejak mi to Podoli prislo lepsi.
Drzim pesti at ms neprijde, skoda ze nemuzes zkusit test vid?
@giginecka Studenty můžeš u vyšetření odmítnout myslím. Já jak jsem byla na té laparoskopii, tak jsem taky podepisovala nějaké papíry a tam jsem odmítla, aby byli přítomni u operace a následného ošetřování, protože představa, že mi u pipky stojí nějací mladí studenti se mi vůbec nelíbila. Jako jasně, chápu, že někde se to naučit musí, ale zrovna u tohohle jsem je nechtěla
Já jsem si zase říkala, že si radši připlatím víc a nebudu nikde několik hodin čekat v čekárně - bála jsem se, že jak je to v nemocnici, tak by se tam dlouho čekalo a na to já nemám čas, takže jsem zvolila radši soukromý car. Ale určitě každý má svoje výhody a nevýhody.
No ani mi o tom nemluv, břicho mě pořád pobolívá, tak pořád běhám na záchod jestli už nebo ještě ne, asi mi z toho fakt brzo hrábne ![]()
A piješ nějaký ten kontryhel na sliznici nebo bereš jen ty léky co ti předepsali?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.