Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Majank dekuju za podporu
kez bys mela pravdu a ty tvoje kosti neklamaly
urcite dej vedet jak si dopadla, key budes zkouset dalsi test?
No tentokrat jdu bez jakychkoliv prasku, nechci do sebe porad neco cpat. Ale minule jsem brala od 1 dc estrimax. Ty uz nemas zadny mrazacky vid? To je k vzteku
co by nasledovalo pak, kdyby to ted nevyslo? Dalsi ivf? Ale ono to ted vyjde, budu ti drzet palce ![]()
@giginecka : moje kosti vetsinou neklamou
Testik zkusim hned zitra rano.Ja to proste dyl nevydrzim
Urcite dam vedet
Jj, mas pravdu.Budu podstupovat dalsi IVF.Ja se jen tak nevzdam. Urcite pak bude odmena krasne mimi.Jen je to zahul na telo ty hormony..Taky ti budu moc drzet palecky, i kdyz jak jsem psala, moje kosti uz to vi ![]()
@Majank tak co? Jak dopadl testik? Doufam ze dobre
hele ale to bys mela vedet uz dopredu jak to dopadne…podle kosti ![]()
@giginecka : Ahojky, dekuji za optani
testik zatim negativni
A dnes rano hnede spineni.. Volala jsem do car, bylo mi receno, ze mam jeste vydrzet. Muze to byt hnizdeni a na test je jeste dost brzy.. Mam si udelat testik na konci tydne. Tak uvidim, ale moje kosti od zacatku nejak naznacuji, ze tentokrat to nevyjde
Ale v hlave si porad rikam, mas jeste malou nadeji
Pripadam si jako psychous ![]()
@Majank ty jsi dneska kolikaty den po? 10? To uz je podle me pozde na zahnizdovani, ale zase na druhou stranu, jestli takhle obcas zaspinis uz od zacatku
kdo vi, holt musis vydrzet jeste par dni, ale 14 den po by uz melo byt neco videt 100%. A jdes pak jeste na krev?
Ja si myslim, ze kazda co timhle prochazi si pripada jako psychous, i ja nekdy ![]()
@giginecka Jj,taky myslim. NEvim, jak se to pocita, ale punkci jsem mela v utery a embryjko mi davali v patek. Tak nevim zda se kultivace pocita i s uterkem? Tim padem mam zavedene cca 3 denní embryjko. Melo pry hodne bunek a vypadalo pekne. NEz mi ho vlozili tak se pry malinko zpomalilo, jinak pry bylo super. Tak je mozne, ze mu to muze dele trvat, kdyz to nebyla 5 denní blastocysta..Ale ja nevim.. taky ctu v diskuzich, ze uz cca 9 az 10 den vychazi testiky..No pockam a uvidim.Spis myslim, ze dorazi MS a pujdu znova ![]()
@Majank Kočko vydrž, jako za mě je dobrý nedělat si falešný naděje, ale zase jestli jsi měla jen 3denní embryo, tak je možný, že se to ukáže o pár dní později. Já v tomhle neporadím, protože za ty 3 roky co se snažíme jsem ještě pozitivní test neměla nikdy, takže zkušenost s tím nemám. Já jsem si minulý měsíc dělala test někdy sedmý, osmý a devátý den od KET a to už mi bylo jasné, že to nevyjde, protože tam nebylo prostě nic. Ale já jsem typ člověka, co se nenechá uchlácholit tím, že třeba se objeví později. Jsem na to až moc velký realista za ty roky co to řešíme a nějak se už po těch letech neúspěchů neumím naladit na takovou tu optimistickou vlnu ![]()
Jinak já jsem dneska 4. den po 2. KET a necítím nic. Občas mě píchne v břichu a spíš si nedělám naděje. Dneska jsem si píchala ještě Pregnyl, který jsem dostala na podporu luteální fáze (při první ET jsem to dostala již 5.den po ET, tak proto mi dávají pregnyl, takže nemůžu testovat moc brzo) Testovat bych chtěla nejdříve v neděli nebo v pondělí, to už by snad měl být pregnyl pryč. V neděli mám termín ms, tak uvidíme, ale do toho je ještě daleko.
@Majank pocita se to ode dne transferu, nic predtim do toho nepocitej. Me teda vkladali blastocystu, ale kdyz jsem testovala 9 den po ketu tak jsem uz vedela ze je to spatny, ze na testu neni vubec nic a mam to uplne stejne jako @Simona_Black taky uz poznam ze to nevyslo a zadny ze se ukaze carka pozdeji na me neplati ![]()
@Simona_Black ahoj, budu drzet palce at to tentokrat vyjde
kdyz ti zavedli 2 embryjka tak to urcite vyjde. Me to teprve ceka, 20. jdu na utz pred ketem, tak jsem zvedava jestli to bude vse ok a pak taky jestli ty moje posledni 4 embrya prezijou rozmrazeni. Jinak piju od 1. DC kontryhelovy caj 2× denne, tak uvidim jestli to ne me bude mit nejaky vliv.
@giginecka Moc děkuju, já mám právě teď zase nějakou depresivní fázi, kdy se strašně bojím, že to nevyjde, protože už mě to opravdu začíná psychicky strašně ničit, ty každoměsíční neúspěchy, tak snad se aspoň jeden bobík udrží.
Tak jsi ten kontryhel sehnala, to je super a držím pěsti, ať máš krásnou sliznici a folikul! Já ho teda piju s odporem, vždycky prvních pár dní mi ten čaj nevadí a docela i chutná a pak už ho nemůžu ani vidět ![]()
@Simona_Black neboj urcite se alespon jeden udrzi, to by jinak uz nebylo mozny
kolik ti jeste zbyva mrazacku? Ale uplne te chapu, ja uz jsem z toho psychicky dost vysata, kazdy mesic cekam jestli to vyjde a nakonec prijde ms, uz ani neverim ze bych ty dve carky nekdy mohla videt. Tolika mesicu bez uspechu, takovych pokusu a porad nic
je to pekne na palici, kdo si tim neprojde tak to nemuze nikdy pochopit. Ja uz snad ani nepamatuju kdy jsem byla naposledy uplne v pohode, nejdriv cekam jaka bude sliznice, jestli folik bude ok, jestli se mi neudela treba nejaka cysta, do toho me strasi ten muj myom, co kdyz on je tou pricinou proc to nejde a nakonec dlouhy cekani jestli se to podari nebo ne a vzdycky to ma stejny konec. U nas je problem asi nejvic v tom spermiu, ale postupem casu co to porad nejde si rikam jestli neni treba i nekde problem ve me na kterej nikdo neprisel. Co kdyz je na vine fakt ten myom? Nikdy jsem zadny nemela az ted a doktori ani neumi s jistotou rict ze vadi nebo nevadi. Podle me to sami nevi a ja se nakonec stresuju mesic co mesic jestli to vyjde nebo ne a pritom je to jasny uz predem
a tech penez ani nemluvim. Jak si spokojena ve svym CARu? Jsou tam ochotni a vysvetluji ti vsechno? Nebo si musis o vsechno rikat sama? My uvazujem o prestupu v pripade ze to ted nevyjde a nebudem mit uz zadny mrazaky. Uvazujem o Gennetu a taky jsme prave resily CUBE, ale nenasla jsem tam nikde cenik a radi by jsme neco cenove dostupnyho.
Jj sehnala jsem ho, nejdriv v lekarne sypany a dnes jsem byla v jednom kramku bio a tam meli taky sypany a ten se mi zda lepsi uz na pohled, tak snad to nejak zabere.
@Simona_Black : Jj, pockam a uvidim.Uz zase nespinim, ale asi to drzi ten utrous.Me jednou pozitivni vysel 12 den po pekne blastocyste.Ale asi 15 den jsem dostala strasnou ms a konec.To byl jediny muj uspech.Je pravda, ze v teto dobe jsem byla vnitrne presvedcena, ze test vyjde.Zkus se presvedcit, ze tentokrat to proste bude jiny a musi to vyjit at citi ten maly bobek, ze to tak bude a zabojuje.Vim,ze to zni silene, ale proc to nezkusit? Zklamani muze pak prijit tak jako tak.Tak proc si nedat nadeji, kdyz ted urcite je?
To je ted i muj pristup.Mam taky po neupesich pocit, ze to nevyjde, ale snazim se presvedcit, ze jeste neni konec. A je to pravda..Zatim neni. Definitivne to budu vedet v patek ![]()
@giginecka holky nesmite myslet tak negativne!!Zkuste tomu tentokrat dat pozitivni pristup, ze to bude jine a proste to dopadne
Ja vim, ze je to hrozny..Prochazet IVF, pak cekani pak nic, zase znova bac..zase nic..Ale prece to delate aby se zadarilo tak tomu aspon trosku obe verte..
Giginecko myom mit vliv nemusi..Kamaradka mela oba vajecniky ve 21 letech tak spatne, ze ji prirozene otehotneni vyloucili. Otehotnela hned mesic po jejich diagnose.Je to hodne o tom verit. Jestli mas ted blok kvuli myomu tak jestli to jde nech si ho odstranit a dej si mrazacka potom abys byla pripravena i psychicky a v klidu? Holky omlouvam se za svuj vylev, ale citim s vami a snazim se pomoci.Me okoli mi rika at verim a ja se snazim i kdyz sama mam chvilky kdy si rikam, ze je vsechno strasne nefer..
@Majank odstranit si ho? Jsem o tom cetla a moc se to nedoporucuje, je taky mozny ze bych pak nemusela mit uz deti
ono pry zalezi kde ten myom je, nekterej na to vliv ma nekterej zase ne, tak to aby se v tom prase vyznalo, kdyz ani doktori nejsou schopni ti to rict.
Ted pri KETu jsem si rikala ze to urcite vyjde a verila jsem tomu az do chvile nez jsem testovala a videla zase jen bilo. Ono se to proste neda vynutit, si muzu rict ze tomu budu verit, ale v podvedomi to ve me stejne hloda a neda se tomu ubranit. Ja osobne si myslim, ze jestli veris nebo neveris nema vliv, je to o necem uplne jinem a to ovlivnit nedokazem
bud se to podari, nebo nepodari. Nejsem uz od prirody optimista a asi nikdy nebudu
a ani se tomu nedivim, kdyz se mi cely zivot nic nedari
to je pak uz tezky necemu verit. Ja radsi nebudu verit a kdyz se to nahodou povede tak o to to pak bude vetsi prekvapko
ale diky ze se snazis me uklidnit
chtelo by to po ketu aby mi nekdo vypnul na 14 dni mozek ![]()
@giginecka Ještě mám v mrazáku 4 blastocysty, ale teď mi znovu jedna nepřežila rozmrazení, takže si myslím, že ještě tak na dva pokusy doufám a jestli nevyjde ani jeden, tak budu chtít určitě imunologii a genetiku. Já jsem v Cube spokojená strašně, chodím přímo k Višňové a ta je fakt úžasná, hrozně milá, vždycky má na nás čas a jediné, co mi vadí, že mi tam ještě neudělali to dítě
Jinak já Cube řadím k těm levnějším z těch soukromých. Za IVF jsem platila 15.000,– Kč a bylo v tom ICSI, prodloužená kultivace, asistovaný hatching a vitrifikace všech embyí, takže já jsem na tom se svým počtem 9 embryí k zamrazení docela prý vydělala. Za KET se tam platí 5.500,– Kč a taky není rozdíl, jestli rozmrazují jedno nebo dvě. Kdybys chtěla ještě cokoliv ke Cube vědět, tak klidně napiš.
@Majank Já jsem při IVF v srpnu byla hrozně pozitivně naladěná, měla jsem hodně vajíček i následných embryí, všechna v super kvalitě a hodně na zamrazení, takže jsem si byla téměř jistá, že to musí vyjít a moje naděje skončila hned 5.den po ET, kdy jsem to dostala, takže je pro mě teď hrozně těžký tomu věřit. Já to mám vždycky ve vlnách, těsně po transferu jsem euforická a v dobré náladě a teď jak už se pomalu začíná blížit termín ms, tak jsem v nervu a neumím to v sobě nějak moc potlačit i když se hrozně snažím.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.