Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Simona_Black : odebrali mi 8 vajicek, z toho hned dalsi den bylo 7 oplodneno, ale pri Et mi rekli, ze prezilo jen to co mam u sebe. Doufam, ze to bude silacek a zvladne to
Moc diky za odpoved a podporu, ted zase chvili verim, ze to muze vyjit ![]()
@kofi103 píše:
@giginecka Dve jsou lepsi je vetsi pravdepodobnost me se ze dvou chytla Nelinka a ted jsem taky chtela dve halt tu zimu jedno mimco nezvladlo. Hlavne me prijde zvlastni, ze jsem zaplatila takovy obnos pred zavedenim a pak mi embryolozka rekne no ono jedno neprezilo, kdyby neprezilo i to druhe tak si mam asi dalsi desitky tisic asi vycucat z prstu to je podle me nefer. Leky mam utrogestan 4 baleni a prednison 1 baleni. Nebudu hudrovat musim byt vdecna za to co mam
Ahoj, přidám se s dovlením k vám…mám po KET včera, ET v srpnu nevyšel… Jsi v Pronatalu, že? Mám totiž úplně stejnou potvrzenku o platbě, se stejnými ciframi ![]()
(a též prednison, který skoro jinde jak jsem zjistila takhle na běžícím pásu nepíší)…k tomu ale ještě další léky za 800 (měla jsem stimulovaný ket, takže v hormonech pokračuju) By mě zajímalo, zda tady má někdo zkušenost s tím embrioglue, zda to někomu „pomohlo ke štěstí“ Držím palce všem, kdo čekají na // a přeji (i sobě) hodně trpělivosti do testování.
@Majank Určitě věř, to pozitivní myšlení je určitě hodně důležitý! ![]()
@Marisen Já jsem četla, že je to Embryoglue k ničemu, ale to jsem se dočetla spíš jen na různých diskuzích a prý to tvrdí i doktoři, ale kdo ví. Mně ho třeba v Cube ani nenabízeli a to vím, že ho tam mají a myslím si, že kdyby věřili tomu, že to pomůže, tak by mi ho určitě nabídli, ale nikdy se o něm ani nezmínili, takže jsem se na něj ani záměrně neptala. A jinak teda ta cena za KET mi přijde šílená, v mém car stojí 5.500,– Kč a žádný katetr se nepřiplácí, tak jsem myslela, je ta cena za ket všude plus minus stejná a koukám, že není. A jinak na tebe budu mooooc myslet, je super že to máme takhle spolu ![]()
@Simona_Black diky za radu
a to pomuze aby folik narostl, nebo k cemu presne mi to pomuze? ![]()
@Majank me zavadeli morulu a i je zamrazili a kdyz mi je zavadeli pri ket tak uz to byly blastocysty a stejne se nepovedlo, myslim si ze to az takovou vahu mit nebude, proste bud se chytne nebo ne ![]()
@giginecka Je na podporu děložní sliznice, pije se vždycky od 1DC až do ovulace, já ho piju každý cyklus a vždycky mám sliznici ukázkovou a folikul taky. Čímž samozřejmě neříkám, že je to jen zásluhou toho čaje, ale myslím, že tomu minimálně trochu pomáhá. Prý se dá kontryhel sehnat i v kapkách a má to být ještě účinnější, ale já ho v kapkách nikde neviděla, ale můžeš se zkusit zeptat v lékárně.
@Marisen ahoj,ja jsem taky cetla ze embryoglue je k nicemu, kdyby to k necemu bylo tak by se preci nestavalo ze holkam ktery ho meli tak to nevyslo. Me ho pred ketem nabizeli ale nechtela jsem ho. Jinak drzim palce ![]()
@Simona_Black No vidiš, a v Pronatalu mi to embrioglue doporučili jako jasnou volbu, v podstatě jsem měla pocit, že když ho nebudu chtít, že si budou ťukat na hlavu…no tak jsem ho pochopitelně (za 2500Kč navíc) chtěla
…tak třeba to bude fungovat jako placebo, budu si říkat, že když jsou embria přilepená, musí vydržet
…ale jinak taky mám pocit, že nikde není nijak ověřeno, že to funguje…
@giginecka píše:…no příště (i když doufám, že příště nebude) ho taky už chtít nebudu…teď budu doufat, že třeba aspoň trochu pomůže.
@Marisen ahoj,ja jsem taky cetla ze embryoglue je k nicemu, kdyby to k necemu bylo tak by se preci nestavalo ze holkam ktery ho meli tak to nevyslo. Me ho pred ketem nabizeli ale nechtela jsem ho. Jinak drzim palce
@Marisen stejne je to nejaky nesmysl, i kdyby ti ho tam prilepili a embryo se prestalo vyvijet tak je ti to k nicemu
ja si porad rikam, ze jestli se to ma povest tak se to povede i bez tech jejich „blbustek“ navic.
Jsem zvedava na vysledek s embryem glue. Pred dvemi lety to tu nemeli a ted to fakt nutili, ze bez toho nemuzeme byt ![]()
Ahoj holky, koukam, ze to tady utichlo:-)Jak jste na tom? Ja jsem dnes 9 den po ET a cekam co bude.Od 6 dne vzdy.pres den skoro neznatelne zaspinim a boli me bricho jako na MS.Dnes jsem uz mela trosku hnede spineni. Jinak nic.Test jsem dnes delala prvni den a je negativni
Chjo, tak jeste pockam a uvidim. A co vy? Jak se dari vam?
@Majank ahoj, tak treba se ta carka jeste objevi
budu drzet palce. Ja jsem dnes 3 DC a 20. jsem objednana na utz pred 2. KETem a nejspis asi i poslednim, pak uz nebudem mit nic zamrazeno, tak snad to uz vyjde.
@giginecka : Ahoj giginecko, musi ti to vyjit!!!Moc ti to preju
Je super, ze mas jeste mrazacky. Verim tomu, ze urcite tentokrat ti to dopadne. Nejak to citim v kostech.. Dekuji, treba je jeste sance. Napisu jak jsem dopadla.To cekani je strasne..Davaji ti nejakou stimulaci pred ketem nebo jen vlozi embryjko a jdes?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.