Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte. Muzete mi prosim poradit? Uz vice nez rok se s pritelem snazime o dite. Vyzkouseli jsme snad vsechno. Ted jsme se rozhodli otestovat nasi plodnost. A lroto bych se vas chtela zeptat, jak postupovat. Resit to pres gynekolozku nebo se rovnou obednat do centra asistovane reprodukce? Chtela bych jak vysetreni sebe, tak pritele. Je nejaky rozdil v poplatcich, kdyz me na vysetreni posle gynekolog nebo kdyz se objednam sama? Predem vam dekuji za odpovedi ![]()
Záleží jakou máš doktorku a odkud jsi… V poplatcích rozdíl není, do CARu se můžeš objednat i bez doporučení. Nic se tam neplatí.
Jinak se začíná odběrem krve na začátku cyklu, tzv. hormonální profil. Dál možná ultrazvuk na zjištění ovulace a pak je na řadě vyšetření spermatu.
@KatieJ Ahojky, řešila jsem to přes gynekologa, třeba jen spermiogram stojí když nemáš žádanku 800kč
a se žádankou 150kč. Čekací doba na objednání byla max.14dní ![]()
@Envie Aha, tak to jsem nevěděla, my se zatím do centra registrovat nechceme, pořád věříme, že to půjde normálně
ale díky za info ![]()
Dekuji vam za odpovedi. Chceme jit do CARu v Olomouci. Zkusim se hned obednat.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.