Jaký je průběh 1. screeningu?

Anonymní
16.2.22 09:20

1. Screening průběh? Prosím

Ahoj holky, prosím zítra jdu na první screening (ultrazvuk, na krvi jsem už byla) a mám pár otázek. Já hrozně nerada jdu do situaci, o kterých dřív předem nic nevím. :think:

1. Jde semnou přítel (ověřeno, že může) až mě vyzve sestra, má jít semnou rovnou do ordinace, nebo si ho zavolají později?
  1. Mám se svlékat jako na gynekologii, nebo jen vyhrnu triko a ukážu pupek, případně pak stáhnu gatě dodatečně, kdyby museli dělat vnitřní utz? Přeci jen tam nechci ležet před přítelem jak nahej vorvaň, ne že bych se styděla, ale prostě mi to přijde divný :D
  1. Dělá se pouze ultrazvuk, nebo se řeší u rodinná anamnéza a například moje váha atd? (Dost jsem zhubla a mám strach, že dostanu sekec, tak se chci předem připravit)

Dekuju :* :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1711
16.2.22 09:32

1. Když jsem šla já do ordinace, tak sestra řekla, ať jde rovnou i manžel.

2. Předpokládám, že doktor ti řekne co a jak. Kdyby chtěl, ať se vyslečeš, tak popros přítele ať jde čekat ven. Jinak mě doktor dělal pouze vnější ultrazvuk, jen jsem si trochu rozepla rifle.

3. Před UTZ jsem měla poradnu, kde mě sestra zvážila. Poradna probíhá mimo ordinaci. A anamnézu jsem řešila s doktorem už dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
16.2.22 09:33

Já šla rovnou s manželem, jen si lehla a vyhrnula triko. Trvalo to asi 15 minut a bylo hotovo, myslím že se mě na nic neptali, do zprávy si vše sestra opsala z těhotenské průkazky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1047
16.2.22 09:39

1. U nás jsme šli už rovnou oba.

2. Nějak nechapu, kde se by ses jako chtěla vysvléct - to jdeš jako už k doktorovi nahá a pak se tam s nim vybavuješ do pasu nahá? Když bude chtít dělat i vnitřní utz, tak ti to řekne s svlékneš se. Mě dělal oba.

3. U mě anamneza nebyla, ale byla jsem na screeningu v centru kam chodim, takže moji anamnézu znají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
16.2.22 09:48

1. Já šla nejdřív k sestře, která mi vzala krev. Potom do čekárny. Pak si nás už zavolali oba dva.

2. Jen vyhrnes tričko a trochu rozepnes a stáhneš kalhoty (jen o pár centimetrů, aby nebyly ulepene od toho gelu).

3. Se mnou nikdo váhu atd. myslím ner sil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
16.2.22 09:48

Dovnitř jdete oba rovnou. Je to normální ultrazvuk takže se nesvlékáš. Trvá to tak 15 min. Už si nepamatuji proč ale byla jsem tam na 7 a po obědě mi dělali znovu ultrazvuk. Je to krásně vidět. Sama jsem hned rozeznala pohlaví. To jen tak mimo. ;) Anamnézu mi dělali předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35793
16.2.22 09:54

Jdete oba. Nejdřív to zkusil doktor přes břicho, to nešlo tak mě poslal si odložit a udělal utz vnitřní. Byla jsem na normálním lehatku ne na koze a manžel stál bokem a díval se na obrazovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.22 10:02

@Ivusska777

Hele u mě na gynekologii to funguje tak, že u sester jsou kabinky, tam se holka svlikne a pak až ji doktor zavola tak jde k němu do místnosti :think: proto vždy chodím v šatech, delší triko a tak.. proto se tak hloupé ptám

• Citovat
  • Upravit
15
16.2.22 12:28

Ahojky Šla jsem normálně v oblečení, doktorka delala jen ultrazvuk přes břicho. Trvalo to cca půl hodinky.
Kdyby chtěla ještě vnitřní ultrazvuk, pošle tě do kabinky se svléknout a manžela pošle do čekárny (teda alespoň u nás to tak je)
Sestra mi zmerila tlak, zvážila.
Platila jsem 1500 a proplatila mi to pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
16.2.22 21:24

1. Můj muž se mnou šel rovnou, respektive sestra řekla „můžete dal“ a koukala na nas na oba. Takze asi tak 😊

2. Tvůj doktor ti sám rekne, jestli se máš svléknout nebo ne. Já si k němu vždycky při každé kontrole nejdřív sedla na židličku, tam jsme probrali jak mi je atd a pak mi řekl, co bude dělat a co mám dělat já. Na svlékání tam má kabinku, takže můj muž ven nemusel. Utz dělal vnitřní i vnější.

3. Mně dělal první screening přímo můj gynekolog, takže veškeré anamnezy znal. Nicméně si nemyslím, že by to někdo nějak řešil u prvního screeningu, možná jen v případě, že by tam viděl něco, co by se mu úplně nelíbilo.
Váhy bych se nebála - na konci prvního trimestru jsem vypadala jako reklama na kosti, měla jsem přesně 48 kilo a v obličeji jsem byla přetřená vápnem 😁 a fakt nikdo to neřešil, proste první trimestr nebývá úplně bezvadnej a pokud je mimi ok, asi není potřeba řešit tvoji váhu.
Tak držím palce :smiling_face_with3_hearts:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
18.2.22 20:37

Absolvovala jsem tento ultrazvuk před dvě týdny a manžel šel rovnou do ordinace se mnou. Rozepla jsem kalhoty, vyhrnula triko a lehla si na lehatko. Záleží také jestli mas hodně břišního tuku. To se obvykle děla vaginální ultrazvuk. Byla jsem tam zřejmě 20-30 minut a potom jsme společně s manželem odešli. S fotkou a s papírem v ruce. Anamnezu jsme neřešili a ani mě nikdo nevázil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí