Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Gratuluju
..at je vse ok. Je mi stejne, mam tri deti, jeste bych jedno brala ale uz je asi pozde, my se jako nesnazime ale zaroven pozor nedavame no..a nic teda zatim. Znama rodila ve 42 a prej pohoda..
Moje matka v 41,5 mě porodila. Je to extrém, pořád si někdo myslel, že maminka je babička. Ona navíc musela chodit do práce do 60 i když by radši chtěla dříve, ale byla vdova-samoživitelka. Navíc i je to jiný problém. Zemřela v 89letech a mně bylo teprve 48! A 19let před smrtí se už moc nepohybovala a musela mít invalidní vozíček. ![]()
@Božislava Teprve 48? Mne je 45, mama me mela v 25 a uz deset let tu neni..
Mám hlavně obavy aby bylo vše v pořádku, tolik toužím po dítěti. Celý život se těším až budu těhotná a teď…
Co mě děsí je ta zdravotní stránka nás, rodičů, abysme se mohli postarat aspoń do té doby než bude potomek soběstačný.
Já bych do toho nešla, na maturák staršího půjdu ve věku, kdy ty budeš rodit. Cítím, že byť je mi 35, jsem už ráda, že jsou kluci větší, na druhou stranu chápu, že pokud to nešlo, dá se to brát jako malý zázrak. Na potrat stejně nepůjdeš, takže nezbývá než gratulovat a přát ti, ať se vše vydaří podle tvých představ. Kamarádka měla první ve 40ti, teď je jí 43 a chtějí druhé, zvládá to v pohodě. Tušíš, jak to vezme přítel? Chtěl dítě?
Ahoj, moc gratuluju a přeju pohodové těhotenství. Rodila jsem předloni ve 43 a všechno ok ![]()
Moc si to pořad uzivam a když se někdo zeptá, říkám, ze je to to nejlepsi, co mě mohlo po té čtyřicítce potkat a myslim to vážně ![]()
Jee úplně neuznavam děti po čtyřicítce, ale ve Vašem případě držím pěsti všema deseti.Je to dar a věk nereste, dejte tomu maličkýmu vše co máte, můžete..dokud můžete. Ac je mi téměř 33 a mám 4 děti, ke všem jsem měla hodně trnitou cestu.. Pokud to má vyjít buďte ta nej máma jakou dokážete být ![]()
@Tarjei píše:
@Božislava Teprve 48? Mne je 45, mama me mela v 25 a uz deset let tu neni..
Tak to víš máma…Nechtěl jsem tě dotknout.
Gratuluji
Je to na tobě.
Já naposled rodila v 41.letech, to zas není takový rozdíl. Nelituji.
Každopádně pro mě to byli 3.ditě a to už rozdíl je.
Hodně štěstí, pozdní rodičovství opravdu není pro každého.
Musím to vše teprve zpracovat, ještě nejsem ani objednaná na gyndu.
Vím, že je to pozdě, že budu starý rodič, ale přesto z toho mám ohromnou radost, že se to nakonec povedlo a já budu MÁMA
S přítelem jsme o tom mluvili kdysi a rozhodně by se tomu prý nebránil, on je o 5 let mladší.
@Božislava píše:
Moje matka v 41,5 mě porodila. Je to extrém, pořád si někdo myslel, že maminka je babička. Ona navíc musela chodit do práce do 60 i když by radši chtěla dříve, ale byla vdova-samoživitelka. Navíc i je to jiný problém. Zemřela v 89letech a mně bylo teprve 48! A 19let před smrtí se už moc nepohybovala a musela mít invalidní vozíček.
Boži
, Ty jsi jedináček? Stejně je to krásné, že tady jsi, byť byla maminka již starší prvorodička.
@Klopotkova píše:šestá jsem a posledňáček. Asi měli špatnej kondom, nebo co.
Boži, Ty jsi jedináček? Stejně je to krásné, že tady jsi, byť byla maminka již starší prvorodička.
@Anonymní píše:
Celý život jsem chtěla miminko a nemohla jsem otěhotnět. Doktoři pořád říkali vyčkejte, jste zdravá, to přijde. Manžel mě kvůli tomu opustil, chtěl rodinu mermomoc. Několik let mám přítele a chceme se brát. V listopadu mi bude 45 a dnes ráno na těh. testu dvě čárky. Test jsem si dělala kvůli ranním nevolnostem které mám asi týden. Pořád to zpracovávám, nikomu jsem ještě nic neřekla, mám z toho ohromnou radost, ale taky jisté obavy, přeci jen v mém věkubude mi padesát+ když mi půjde ratolest prvně do školy. Jste tady nějaká matka co rodila po čtyřicítce?
Ve Tvém věku je to prostě malý zázrak. Dítě bych si nechala, tolik let jsi na něj čekala. Gratuluji a přeji, ať Ti vše dobře dopadne.
Takové ty kecy - dítě půjde na střední a Ty budeš mít 60 neposlouchej, každý to má v zivote zařízené jinak a prostě to tak mělo být.
@Božislava píše: šestá jsem a posledňáček. Asi měli špatnej kondom, nebo co.
Aha. Pokud šestá, tak to tenkrát přece nebylo až tak neobvyklé, žena rodila, dokud mohla. Tví sourozenci ještě všichni žijí? Mají stejného otce?
Celý život jsem chtěla miminko a nemohla jsem otěhotnět. Doktoři pořád říkali vyčkejte, jste zdravá, to přijde. Manžel mě kvůli tomu opustil, chtěl rodinu mermomoc. Několik let mám přítele a chceme se brát. V listopadu mi bude 45 a dnes ráno na těh. testu dvě čárky. Test jsem si dělala kvůli ranním nevolnostem které mám asi týden. Pořád to zpracovávám, nikomu jsem ještě nic neřekla, mám z toho ohromnou radost, ale taky jisté obavy, přeci jen v mém věku
bude mi padesát+ když mi půjde ratolest prvně do školy. Jste tady nějaká matka co rodila po čtyřicítce?