Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krev na screening se v tom 10tt brát může, na utz část je ale brzo, tam to chce aspoň 12tt.
@Kriss Tina tam je právě problém že 12tt vychází na Vánoce a svátky a po vanocich mají dovolenou.
@Anonymní píše:
@Kriss Tina tam je právě problém že 12tt vychází na Vánoce a svátky a po vanocich mají dovolenou.
Tak jinam, kde ordinuji.
@Anonymní píše:
Tak půjdeš dýl, já byla ve 14tt, V tom 10tt to fakt nemá smysl tam nebude nic vidět. V tu dobu si nech teda nabrat krev, ta chce naopak vzít dřív, ale na ten utz je moc brzo.
To je moc brzo, proto se dela UZ spis ve 12. a 13. tydnu. Zjistuji se vrozene vady a podle me v 10. tydnu jeste diteti neco „chybi“, tak by takovy UZ nedaval smysl.
@Anonymní píše:
Zdravím, jen se chci zeptat. Jsem prvorodička, je v pořádku první screening v 10. Týdnu? Co jsem se ptala známých, měli to až déle. Jen se ptám. Nepotřebuji žádný hejty a narážky. Se svojí maminkou nevychazim a tchýni to chceme říct teprve na Vánoce. Tak proto se ptám tady.
Je to moc brzy.
Dělá se ve 12-13 týdnu..
U nás se chodí v 10tt - 11tt na odběry ke screeningu a až pak se objednává na ultrazvuk. Nemáš to náhodou taky takto?
@Anonymní píše:
U nás se chodí v 10tt - 11tt na odběry ke screeningu a až pak se objednává na ultrazvuk. Nemáš to náhodou taky takto?
Vubec nevím, ale asi je to možné. Teprve se tam chystám, jinak bych se neptala.
Moc brzo, taky jsem byla na screeningu dřív a museli mě přeobjednat o dva týdny později. Je dané rozmezí pro velikost plodu pro správné provedení screeningového ultrazvuku. Na krev se chodí dřív. Zkus se objednat ještě jinam.
A co bys chtěla konzultovat s maminkou nebo tchyní?
Příspěvek upraven 10.12.21 v 13:59
@Anonymní píše:
Tak to bude spis odber krve.
Každopádně bych tam zavolala a zjistila.
@Anonymní píše:
Myslím si, že to budeš mít podobně. Já jdu taky v 11 tt před Vánoci na krev a po novém roce půjdu teprve na ultrazvuk, kam mě teprve objednají… U mě to tedy vše dělá můj gynekolog a nemusím se nikam jinam objednávat jinam.
Tak si zjisti, jestli jdeš jenom na krev. Oni vědí moc dobře, jak je plod velký v 10tt.
Zdravím, jen se chci zeptat. Jsem prvorodička, je v pořádku první screening v 10. Týdnu? Co jsem se ptala známých, měli to až déle. Jen se ptám. Nepotřebuji žádný hejty a narážky. Se svojí maminkou nevychazim a tchýni to chceme říct teprve na Vánoce. Tak proto se ptám tady.