Nemocenská - jak se nezbláznit do porodu

2
9.12.21 20:12

Nemocenska - jak se nezblaznit do porodu

Ahoj. Ode dneška jsem doma na nemocenské. Nemuzu nadale vykonavat svou praci pri tehotenstvi. Jsem teprve v 8tt a vůbec si nedokazu predstavit, co budu az do porodu doma delat. Byl take nekdo cele tehotenstvi doma? Co jste delaly, abyste nezlenivěly a aby vam nehrabalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1243
9.12.21 20:19

Teď máš spoustu času na to se učit nové věci, zkoušet nové koníčky..
Hecni se a nauč se nový jazyk :mrgreen:
Nebo začni plést a upleť miminku něco pěkného.
Nebo piš příběhy, to je sranda..

Za mě, když jsem dlouho doma tak frčí seriály :lol: ideálně nějaký co má hodně sérií.

Schválně si na chvilku sedni a přemýšlej co by tě tak bavilo dělat, co jsi vždycky chtěla umět/vyzkoušet. Teď je super příležitost.

Nebo se zdokonaluj, vaření, pečení.. přečti celou knihovnu..

Tyjo, fakt ti teď závidím :mrgreen: :mrgreen:

Ale hlavně opatrně, nedělej nic co by teď bylo riskantní jen proto, že na to máš čas. Odpočívej hodně a hlavně si užívej ten klid, než přijde mimčo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
9.12.21 20:21

Ty jo ja byla doma cca od 20tt v prvnim tehu a malem mi hrablo, a v druhem az od 30tt a take mi malem hrablo.Jo a zlenivela jsem :lol:

Ale já jsem hrozný workoholik. Musis si najit neco co te bude zaměstnávat, třeba bych se zdokonalovala ve vařeni. A z jakeho duvodu jsi na nemocenské tak brzy? Jsi po IVF?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
945
9.12.21 20:22

Pokud nejsi na rizikovém a nemusíš ležet, tak to taková hrůza nebude ;) Choď na procházky, můžeš se třeba učit cizí jazyk, naučit se šít nebo háčkovat a vyrobit výbavičku pro prcka. Já jsem 4 měsíce musela jen ležet a to byla pruda. Hodně jsem četla, projížděla internet, filmy…ale štvalo mě, že nemůžu nic dělat rukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
9.12.21 20:23

Najdi si práci na home office

• Citovat
  • Upravit
4535
9.12.21 20:26

Jeee, to ti upřímně závidím. Mám už dvě děti, prácí, domácnost, studuji dálkové, do toho Vánoce.. Jak já bych si přála pár dní proválet a nevědět, co mám dělat. Užij si to!!! Pak už to nezazijes :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
9.12.21 20:27

Nebyla jsem doma sice celé těhotenství, ale i tak mi teď pár měsíců přišlo straně dlouho. Četla jsem, snažila se připravit na péči o mimčo, ušila jsem hnízdečko a mantinely :D
Pokud máš vycházky a můžeš normálně chodit, choď na procházky.
Hodně spi :mrgreen: a seriály a filmy to jistí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2035
9.12.21 21:11

No, nehrabne ti, ale budeš strašně lina :mrgreen: já musela 8 týdnu ležet kvůli hematonu a kvůli placente kterou jsem měla hodně nízko jsem měla klidovejsi režim cele tehu, takže jsem dělala akorát domácí prace a malé procházky. Musím říct, ze jsem se na porod faakt hodně těšila. Ale pak to byl celkem mazec, jak jsem byla zlenivela, tak jsem první měsíc byla jak kdybych denně slozila vagon uhlí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6114
9.12.21 21:23

Záleží jak moc si fit. Já měla nízko placentu a krvácela jsem. Jsem doma od 15tt a až do 30tt jsem musela opravdu ležet. Doma mě partner nenechal ani vysát podlahu. Jediný co jsem udělala, tak objednala výbavičku, všechno vyprala, vyžehlila a poskládala do komody.
A snažila se teda aspoň obden uvařit teplou večeři. A teď když už můžu konečně pořádně uklidit nebo někam vyrazit, tak vlastně nemůžu, protože jsem 35tt a jsem už ráda, že jsem ráda :lol:

Ty by si teď mohla udělat kreativní vánoční výzdobu. Hecnout se v kuchyni a upéct nové cukroví…
Doma konečně protřídit věci atd….
Já jsem dostala obraz z fotky, který jsem si musela vymalovat podle čísel, tak to jsem aspoň týden měla zábavu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.12.21 21:25

@Angee95 taky jsem byla doma od začátku tehu. A teď už jsem 33tt. No občas to bylo šílený, kor v létě. Ale já měla obrovské nevolnosti tak jsem byla za odpočinek ráda. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14774
9.12.21 21:39

Byla jsem doma od 6. tydne. Hodne jsem varila a pekla, zkoukla par serialu, obcas zasla s kolegy na obed (coz ted nejspis nepujde), obcas kolegum pomohla s nejakym programkem, hodne jsem chodila na prochazky, zvlast od pulku tehotenstvi (mela jsem termin v zari).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí