1. těhotenství a jídlo

377
1.1.15 19:08

1. těhotenství a jídlo

Milé těhulky a maminky, záměrně neříkám i snažilky, protože potřebuji poradit přímo od znalkyň.
Mám takový menší problém. Jsem po prvé těhotná a nemám moc v okolní znalkyně. Jsem teprve cca v 7tt, nezvracím, nemám přímo nechutenství, jen mě pekelně bolí prsa a čas od času v podbřišku. No jenže když chci něco teplého sníst, oběd, polívku… tak mi to většinou nejede, přestane mi to po dvou lžičkách chutnat. Jediný co zvládám jíst jsou buchty a čokoláda, namazané rohlíky a tak, ale to se nedá jíst celou dobu. Máte nějakou radu jak začít normálně jíst?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101644
1.1.15 19:10

@NelisB Často a po malých porcích a zkoušet, zkoušet a zkoušet, co by šlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
1.1.15 19:10

Prejde to. A prijde zase neco jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
1.1.15 19:11

@NelisB Ahoj, gratuluji k miminku :-) POradila bych ti se ze začátku přemáhat, ale nelámat to na sílu. Spíš vyzkoušej zdravé potraviny, které ti nebudou dělat problém, ovoce, zeleninu…když budeš mít štěstí, tak tě to po prvním trimestru přejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
1.1.15 19:15

Zkoušej to postupně a když to nepůjde, nelamej to přes koleno a jez, co ti chutná a co můžeš. Až přijdou nevolnosti, tak budeš ráda, že sníš aspoň něco ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
1.1.15 19:17

Když budu mít štěstí. No snad narazím někdy na jídlo co mi bude chutnat a co nepřestanu jíst po 2 lžičkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
1.1.15 19:17

@TerezkaW Nevolnosti ne, to snad radši tak jak to je :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
1.1.15 19:19

Prosimte klid. Jsi teprve na zacatku, jeste bude spousta divnejch veci, bud rada, ze neblijes od rana do vecera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.15 19:19

@NelisB Důležité je jíst a pít. Ideál je sice zdravě a vyváženě, ale žaludku v tom prvním trimestru moc neporučíš.
Takže prostě zkoušet, jíst po menších dávkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
1.1.15 19:21

Bych se na to vyprdla a jedla co můj žaludek snese :mrgreen: já celé těhotenství nesla nic z čeho jsem cítila rajčata…rajskou jsem novu začala jíst až rok po porodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
1.1.15 19:30

Ale jo, dá se žít jen na tom..tělo si řekne, do ničeho bych se nenutila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.1.15 19:33

A nejake salaty, cerstvou zeleninu, ovoce, jogurty, to davas? Vetsinou teple obecne zhorsuje podrazdenost zaludku, takze do toho bych se nenutila, ale hledala bych i zdrave veci, ktere pozres.
Ja treba mohla furt mandarinky, ty mi delali moc dobre, celkove citrusy. Jogurtova mleka, ty byly taky fajn. Pokud fakt nepozres nic jinyho nez sacharidy, kup si vitaminy pro tehule. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.1.15 19:38

@NelisB musíš sama vyzkoušet, co Ti bude sedět.. pomalu, nenutit se.. Tělo si řekne ;) Já ve velkém ujížděla na plísňových sýrech, pomelu a pod :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
1.1.15 19:39

Bud rada, ze snis aspoň něco. Az přijdou nevolnosti, jeste si na to vzpomenes. Ja uz mesic nejim takrka nic, jedine co zvladam pit je vychlazena cola (ne, opravdu mi nezpusobi potrat nebo blbe dite :roll: ), a proste jen cekam, az to přejde. V prvním těhotenství jsem mela to stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9318
1.1.15 19:51

Ja 25tt vubec nemam chut k jidlu. Asi 2mesice.
Nevco si, nachystam snim kousinek, nebo nic a je mi, akorat zle.
Ziju na rohlicich a zelenine, ovoci a gumovych, potvorach :-(

Pysna na to nejsem..

Jindy mam.den kdy jim od rana do vecera cokoli.

Do 16tt mi bylo pekelne zle. Musela sem jist porad - i v noci aspon piskoty. Suchary.

V prvnim tehu nic. Ani chute, ani nechutenstvi.

Jo mam chut porad na coca colu. Ale nekupuju a vydrzim

zrovna se nutim do rohliku s tvarohovou pomazankou.

Příspěvek upraven 01.01.15 v 19:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky