Maly plod v 6. tt?

3694
1.1.15 14:21

Maly plod v 6tt ?

Ahoj, prosim vas zkusenejsi o radu. Ovulaci jsem mela cca 22DC. V utery jsem podle podsledni s byla 6tt, ale dle ovulace 5tt. Dr videl na ultrazvuku jen malinky vacek, zatim necele 4mm. V tom minulem tydnu jsem spinila. Dal mi trmin do utery 6.1.2015 a kdyz to pry neporoste jak ma, tak tehotenstvi ukonci. Stalo se to nekomu? Prijde mi to hrozne brzy na tak radikalni rozhodnuti.:-( moc dekuji za rady a zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
1.1.15 14:27

No, v první řadě nikdo nic neukončí bez tvého souhlasu. Takže pokud se ti za týden nebude chtít ukončovat těhotenství, tak prostě řekneš, že ještě ne, že ještě počkáš a tím to hasne. Na takové prognózy se mi to zdá hodně brzy. Zkus se nestresovat, nelézt příště zbytečně brzy k doktorovi a hlavně, o všem rozhoduješ ty. Pokud chceš čekat, budeš čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.1.15 14:29

No tak hlavne doktor zadne tehotenstvi neukonci, dokud ty nebudes souhlasit. I kdyby slo o zamlkle, muzes pockat, zda neodejde samo bez operativniho zakroku.
Protoze nevis ovulaci presne, pockala bych dva tydny od utz, doktorovi bych zavolala, ze prijdu az pristi pondeli ci utery.
Proc tam zensky lezete tak brzo? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
1.1.15 14:31

@henriette85 Skutecne o vsem rozhodujes ty. Pokud bych si nebyla jista, sla bych do nemocnice pro nazor druheho lekare. Pripadne ke svemu praktikovi odebirat krev par dni po sobe. Ty musis byt pripadne srozumena s tim, ze je bohuzel konec. Ne, ze doktor rekne. Pro doktora je clovek jen kus pacienta. A pokud bych si byla jista terminem ovulace, tak bych rovnou hlasila ms posunutou o tyden dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85315
1.1.15 14:31

Je brzo na jakekoli zavery. Sla bych na kontrolu klidne k nekomu jinemu az o tyden pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11184
1.1.15 14:32

@henriette85 ještě bych čekala když byla ovulace až 22DC, ve většině případů se čeká do 9tt kvůli srdíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
1.1.15 14:33

@Bibi239 taky si ted nadavam, proc jsem nepickala. jenze jak jsem zacala tesne pred vanocema spinit, tak me vsichni plasili at tam radsi zavolam, jestli to neni mimodelozni… neni. spineni ustalo, nic me neboli, jen je to alicky. ale vzdyt jsem ted vlastne teprve ctvrty tyden tehotna ve skutecnosti. Takze on mi to fakt nemuze ukoncit pokud sama nebudu chtit? moc dekuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
1.1.15 14:35

@henriette85 Ne, on opravdu nic nemuze sam ukoncit. Ke vsemu musis davat souhlas. A je zcela bezne rict, at se nezlobi, ale ze s timto bohuzel nesouhlasis.

Jak jsi zjistila tu ovulaci 22 dc? Dle bolesti, ovu testu, mereni bt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85315
1.1.15 14:37

@henriette85 to se rozhoduje podle toho, zda bude v 7.tt videt embryo a srdicko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
1.1.15 14:39

@henriette85 : co myslis tím, ze jsi ve skutečnosti teprve 4 týden tehotna? Těhotenství se nepočítá od ovulace, ale od prvního dne MS, eventuálně pokud vis přesně ovulaci, tak přičíst 14 dni a tvrdit, ze ten den začala MS. Dej tomu čas a uvidis. Bez tvého souhlasu to neukonči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
1.1.15 14:40

@Cuddy podle teploty a cipku. a bolest bricha a zad je vzdy par dni pred.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.1.15 14:41
@henriette85 píše:
@Bibi239 taky si ted nadavam, proc jsem nepickala. jenze jak jsem zacala tesne pred vanocema spinit, tak me vsichni plasili at tam radsi zavolam, jestli to neni mimodelozni… neni. spineni ustalo, nic me neboli, jen je to alicky. ale vzdyt jsem ted vlastne teprve ctvrty tyden tehotna ve skutecnosti. Takze on mi to fakt nemuze ukoncit pokud sama nebudu chtit? moc dekuji. :srdce:

Ne, jakykolivzakrok bez tveho souhlasu muzou udelat jen v bezprostrednim ohrozeni. Takze kdyz bys ted zacla krvacet nejak masivne a hrozilo vykrvaceni, tak se te nikdo ptat nebude, ale pokud jde hypoteticky jen o zamlkle v takto nizkem tydnu tehotenstvi, tak se ti nic akutniho nedeje.
I revize nese svoje rizika. Navic o zamlkle jit nemusi, je brzy. Bud v klidu, veskere neakutni zakroky je dobre si v klidu rozmyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
1.1.15 14:43

@henriette85 Ok, tak opravdu posun termin ms o tyden. Bohuzel rada lekaru jede dle nejakych tabulek, nemaji individualni pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.15 14:43

No driv nez v 9. tydnu bych nic nepodnikala… ja taky mela rozdil podle MS a UZ cca 2 tydny a mudra se bala ze zacatku, ze to nedopadne dobre. nakonec se jen potvrdilo, ze ovulace byla asi o 2 tydny posunuta

• Citovat
  • Upravit
3694
1.1.15 14:44

@myskalucka jj. ja vim jak se to pocita na tt. podle ovulace jsem 5tt. podle Ms. 6tt. jen jsem nevedela ze muzu dr. odmitnout ukonceni. bojim se, ze v utery jeste nebude videt embryo a srdicko, pac jsem o ten tyden posunuta. ale pokud je to takhle, tak mu v utery reknu, ze chci dalsi :cert: kontrolu az za 14dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí