Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, rozhodne souhlasim s cekanim z vlastni zkusenosti
. Ja jsem zacala krvacet dle PM jsem byla 6+1 a tak jsem sla do nemocnice a doktor videl 9 mm gestacni vacek a ze je vse ok. Pozval me na kontrolu za 10 dnu a videl gestacni vacek 20 mm a patrny naznak zloutkoveho vacku a to u jsem si myslela ze je blby.Na dalsi kontrole jsem byla dle pm 8+6 a videl mimi 11 mm a
Otehotnela jsem o 14 dnu pozdeji a to asi 29 dc
Chodila jsem do podoli na ulz kde delaji i screening tedy dobra kvalita. Ve finale proste nikdy nevis. Muze to dopadnout dobre nebo ne. Jen to chce cas a preju Ti aby to vyslo:kytka:
Ahoj holky, oživují diskuzi, sem tu nová a potřebovala bych znát Vas názor. Včera sem byla na první kontrole v domnění, že sem min v 8tt. Poslední mens 6.3., mám ji nepravidelnou, ovulaci sem nesledovala. V dubnu sem to nedostala, tt sem si dělala Rapiclear 10ku, 3.4. Negativní, 5.4. Duch, šel vidět pěkně, tak na to konto sem koupila Clearblue Digital a 6.4. Mi ukázal + a vyhodnotil 2-3tt. Na včerejší kontrole nameril plod jen 2,3mm
a řekl, že to neodpovídá dle PM velikostně, že je mu to líto, že to vypadá na ZT. SRDÍČKO nebilo.. Pak řekl, že je možné, že je mladší, že tomu dáme ještě čas týden a uvidí se. Co myslíte? Ač sem to počítala i s tím spozdenim, mohla bych být v 6tt, ale zase se mi to na 6tt zda maličké a to ten clearblue test zas nesouhlasí, sem z toho jelen
@Lenca911389 píše:
Ahoj holky, oživují diskuzi, sem tu nová a potřebovala bych znát Vas názor. Včera sem byla na první kontrole v domnění, že sem min v 8tt. Poslední mens 6.3., mám ji nepravidelnou, ovulaci sem nesledovala. V dubnu sem to nedostala, tt sem si dělala Rapiclear 10ku, 3.4. Negativní, 5.4. Duch, šel vidět pěkně, tak na to konto sem koupila Clearblue Digital a 6.4. Mi ukázal + a vyhodnotil 2-3tt. Na včerejší kontrole nameril plod jen 2,3mma řekl, že to neodpovídá dle PM velikostně, že je mu to líto, že to vypadá na ZT. SRDÍČKO nebilo.. Pak řekl, že je možné, že je mladší, že tomu dáme ještě čas týden a uvidí se. Co myslíte? Ač sem to počítala i s tím spozdenim, mohla bych být v 6tt, ale zase se mi to na 6tt zda maličké a to ten clearblue test zas nesouhlasí, sem z toho jelen
Já měla ms zacatkem října. V půlce listopadu HCG negativní a 20 prosince jsem zjistila že jsem v 7tt. A už bilo srdce.
U druhého tehu obdobný… Ms koncem září a v půlce listopadu dr viděl jen malou dutinku..
Teď mám dvě děti 6+1rok ![]()
Drž se… naděje umírá poslední. Dej pak vedet ![]()
@Lenca911389 Ahoj, to je jak kdybych to psala já před týdnem. Ja měla taky posl. mesicky 6.3. TT pozitivní teda už 30.3.Ale Vacek pořád menší o deset dní…I TT tolik nesililo.Hcg se zdvojnásobilo za 5 dní a právě prodělávam samovolný potrat v 8+5.Ale když ty jsi měla slabé pozitivní tt až 5.4.Tak ultrazvuk je plus mínus tři dny přesný, tak by to u Tebe mohlo být ok, ne? Držím pesti.
@Lenca911389
Ahoj, snad bude vše v pořádku
někomu se ukáže srdíčko déle někomu dříve, je dobře, ze doktor počká týden a uvidíte. Já otěhotněla i když jsem měla prášky tak jsem neřešila ovulaci, jen jsem to doktorovi řekla, napsal pouze TP podle ms a dal to neřešil a řídil se TP podle ultrazvuku, bude to dobré, uvidíš ![]()
U prvního bylo srdíčko vidět v 7tt+1 a u druhého hned na utz ale to jsem byla už ve skoro 12tt ![]()
Příspěvek upraven 07.05.19 v 09:53
Když to počítám, tak bys fakt měla být kolem 8tt a srdíčko by už mělo bít. Velikost se takhle špatně měří, takhle na začátku stačí ukliknutí a hned je týden sem, týden tam. No dejte tomu ještě čas, třeba se srdíčko ještě rozťuká, držím palce!! Ale raději počítej i s tím, že to možná nevyjde.
No, měsíc po pozitivním testu už by tam opravdu mělo být vidět o dost víc vč. srdíčka. Moc nadějně to nevypadá, ale čas tomu dej, tím rozhodně nic nezkazíš.
Děkuju, mě hrozně vydesila ta velikost plodu, počítala sem, že už bude mít neco kolem 2cm akdyz mi sdělil, že ne, ze se přestal vyvíjet, tak sem to hrozně obrecela
těhotná se cítím totiž stále, břicho neboli, ani nespinim nic.. To čekání mě zabije, dekuju za podporu, budu věřit a doufat ❤️️
Dej tomu cas mohla jsi mit posunutou ovulaci nebo je mimco proste mensi a muze to dohnat jsem po ivf a obe deti byli ze zacatku mensi nez meli byt do 20tt do oba dohnali a I byli vetsi co se tyce srdicka u dcery jsme ho poprve vidili az 7+3 a u syna dokonce 8+4 a to jsem tam chodila kazdy tyden mela jsem I jine problemy
@Lenca911389 vypada to na zamlkle těhotenství. ovulace nejspis později byt nemohla, kdyz si uz zacatkem dubna mela pozitivni test.
@Lenca911389 // objevíš nejdříve 10 DPO, tzn. že teď bys měla být někde 8.-9. tt, kdy by plod měl mít přes 2 cm
ovu být později nemohla, když jsi // objevila už na začátku dubna… nešpiníš? máš bolesti břicha?
@Eule přesně, celou tu dobu sem byla v domnění, že to je, jak píšeš. Proto mi nejde na rozum, že by bylo mladší. 5.4. Sem na testu měla ducha, 6.4. Mi test vyhodnotil 2-3tt?? Je mi divný, když teď nad tim přemýšlím, že ten první test nebyl už v tu dobu jak dálnice, když by to byl Teda 2-3tt. Jediné, že by se mi ovulace posunula na konec měsíce a test špatně vyhodnotil stáří??
žádné bolesti břicha nemám, ani nespinim.. Je to záhada.. Už se pomalu připravuji, že to spíš nedopadne 😔