Maly plod v 6. tt?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
735
1.1.15 14:44

Někdo ma vidět srdíčko treba az v 8tt i později. Jeste počkej. A byla tu i diskuze, paní na tom byla podobně jak ty. Dr. Chtěl ukončit těhotenství a nakonec ma z toho mimco. Ty doktory někdy nechápu, to nechtěj mit tolik těhotných nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
1.1.15 14:46

@Bibi23na zamlkle to nevypada. vyviji se. jen pomaleji. ale to mohlo byt i tim spinenim… fakt jste me timhle uklidnily. moc dekuju.;-) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
1.1.15 14:47

@henriette85 a rekla jsi mu o te pozdejsi ovulaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
1.1.15 14:48

Hlavně se nedej a nenech si nic nakecala od nej. Kdyby něco zkus zajet jeste k jinýmu doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
1.1.15 15:16

Mne se to taky stalo, sla jsem k doktorovi v 6tt cela nadsena, ze jsem konecne po 9 mesicich snazeni tehotna. Doktor mi rekl, ze se mu to nezda, ze na to, kdy jsem mela posledni menstruaci by to melo byt vetsi. Rekl, at prijdu za tyden, ze bude vedet vic. Strasne me to tehdy dostalo, uplne jsem se z toho slozila, 2 dny jsem bulila. Pak jsem si rekla, ze je mi prece dobre, nic me neboli a ze je proste vsechno v poradku. Dalsi tyden jsem sla na dalsi kontrolu uplne vyklidnena. Vse bylo nastesti v poradku a ja mam dnes ctryrleteho lumpika.
Drzim palce, at to dobre dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
1.1.15 15:24

@blumen rekla. rekl ze je to male i na pet tydnu. ze to zatim neni vubec v te tabulce.:-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
1.1.15 15:26

@Jandulanda dekuju za podporu. jak jsem prestala spinit, tak jsem mela radost a on mi pak rekne tohle. tak mi to strasne zdrblo.:-( ale proste me to prislo strasne brzy takove rozhodnuti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85355
1.1.15 15:34
@henriette85 píše:
@blumen rekla. rekl ze je to male i na pet tydnu. ze to zatim neni vubec v te tabulce.:-

Nejaky blbec, co se ridi tabulkami. V 7.tt jsem mela embryo 6 mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.15 15:47
@blumen píše:
Nejaky blbec, co se ridi tabulkami. V 7.tt jsem mela embryo 6 mm.

hele, já bych zase ale nenazývala doktory blbcem. Většinou ví a většinou žádný gynekolog nežene ženu na potrat, pokud si není jistý. A žádná revize není dělána ješzě znovu bez potvrzovacího ultrazvuku v nemocnici, tudíž bez názoru dalšího lékaře. Pokud je to menší i na pět týdnů, za týden bude ten doktor vědět, jak to roste. Že může být srdíčko až v devátém týdnu je prostě hloupost, embryologie je jasně daná, hlavně vývoj embrya takhle v začátcích, prostě nelze aby nějaké embryo mělo srdíčko o tři týdny později. To prostě z hlediska embryologie nejde. Těhotenství jsou různě stará, to ano, ovulace a početí je vždy nejisté, proto máme dneska prvotrimestrální screening, který to stáří upřesňuje, a právě proto, že všechna embrya a plody v prvním trimestru rostou plus minus stejně, ne o tři týdny. A troufám si tvrdit, že třeba i tenhle gynekolog ví z toho ultrazvuku víc, než y všechny tady. Za týden to prostě poskočí nebo neposkočí. Na revizi nemusí, má právo ji odmítnout, ale blbce bych z doktora nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.15 15:49

@henriette85 Já má delší cykly. Podle MS jsem byla 6+4, dle UTZ (nemocniční, kde se dělají i screeningy, takže žádné levné šidítko) 5+0, pan doktor mě ještě vtipně pogratuloval k těhotenství a ať přijdu za 10 dní, až bude vidět víc, než jen šedivý flek.
U prvního těhotenství jsem to měla obdobně (podle MS 7+3, dle UTZ 5+6 a měla jsem kliku, že už bylo i srdíčko) - dr. mi tenkrát jen sdělil, že těhotná jsme, ale zatím by to na ulici na potkání nevykládal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
1.1.15 15:52

@henriette85 tak at je to jakkoliv, po týdnu tam posun být musí. Pokud doktor navrhne ukončení, počkej ;) Asi bych si nechala vzít krev na hcg a za 2 dny zase at vidíš jestli hcg roste. Mě taky posílali na revizi což jsme řekla že v pátek nejdu že přijdu v po a najednou za víkend byl plod a i :srdce: ato jsem otěhotněla tabulkově a pak rozdíl 9dnů což byla blbost, v době kdy bych otěhotněla už jsem měla pozitivní test :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.1.15 15:54

@terinka4444 Máš pravdu, ale blbec to ten doktor je. Stačilo, aby prvotěhuli sdělil, že tam nic extra zatím vidět není, že je mimčo menší oproti MS (což může být tou posunutou ovulací), že budou kntrolovat, jak roste a ať dorazí za týden, že se na to mrkne. Ne házet perly „o ukončení“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.1.15 15:57
@Svistice píše:
@terinka4444 Máš pravdu, ale blbec to ten doktor je. Stačilo, aby prvotěhuli sdělil, že tam nic extra zatím vidět není, že je mimčo menší oproti MS (což může být tou posunutou ovulací), že budou kntrolovat, jak roste a ať dorazí za týden, že se na to mrkne. Ne házet perly „o ukončení“.

doktoři nesmí dávat přehnané naděje. Prostě je nedávají. Ten doktor si je jistý tím, že to na prosperující těhotenství nevypadá. To není vina lékaře. Těhule bahají k doktorům v době, kdy je doktor rád, že vidí sliznici a pak se diví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
1.1.15 16:01

Byla jsem na kontrole v 6tt a fazolka měřila 2,7 mm a ještě nebylo vidět srdíčko, na další kontrolu jdu zítra v 8tt. Poprvé jsem šla tak brzy, protože bylo vánoční volno a někdy už je v 6tt srdíčko vidět, ale prostě srdíčko vidět nebylo. Držim pěsti a přeji hodně štestí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
1.1.15 16:15

@terinka4444 ja bych tam nebezela kdybych nemela problem se spinenim a predemnou nebyly debilni Vanoce kdy jsem mela jet pryc. potrebovala jsem vedet co se deje abych neskoncila s mimodeliznim v nemocnici na druhym konci republiky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí