Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
U nás stačí dostatek známek. Jinak u tělocviku i ostatního je to stejné, musí být max 30% absence.
Ale učitelka říkala, že když mají dost známek a vidí, že se děti snaží, chtějí a schválně se nevyhýbají TV, tak to posuzuje individuálně.
Takže jako všude, ptala bych se učitelky. Syn loni určitě necvičil víc než 50%.
U nás ne
Těch 70% by asi odpovídalo, vím, že to bylo dost nad 50%, ale nechtěla jsem psát číslo, když jsem si nebyla jistá. U nás by bez docházky nebyla známka (klasifikace, drobné známky byly), takže myslím, že jednou jsem to řešila tím, že dítě po nemoci omluvenku na TV nemělo, protože jsme si to už „nemohli dovolit“ a šlo jen se vzkazem, že je po nemoci, tak se nemá moc namáhat. Ale oficiálně necvičící už být nemohlo ![]()
@e-Surfařka píše:
U nás neTěch 70% by asi odpovídalo, vím, že to bylo dost nad 50%, ale nechtěla jsem psát číslo, když jsem si nebyla jistá. U nás by bez docházky nebyla známka (klasifikace, drobné známky byly), takže myslím, že jednou jsem to řešila tím, že dítě po nemoci omluvenku na TV nemělo, protože jsme si to už „nemohli dovolit“ a šlo jen se vzkazem, že je po nemoci, tak se nemá moc namáhat. Ale oficiálně necvičící už být nemohlo
Tohle se u nás vůbec neřeší. Určitě ne v nizších ročnících, kdy děti cvičí rády. Učitelka rozhodně neřešila, že syn cvičil tak 2× v měsíci - pokud byl dobrý měsíc.
Dcera v loni v prvni tride take dost chybela druhe pololeti. ( prestoze ve skolce stonala stejne jako starsi malo)
Mela zanet mocovych cest s ATB a po nich dostala ode me covid…pak par rymicek, kdy ucotelka chtela, aby zustaly deti doma… reditelka resila vyssi absenci, ale maji nastaveno tak, ze ucitelka rozhoduje… takze ta rekl, ze je dcera chytra, bezproblemova, sikovna, jedna z nejlepsich ve tride a neni tedy nic potreba.
U starsi na gymplu teda i covid karantenu pocitaji do normalni absence… ale nam se to vyhlo, mela ho kdyz mela pulka tridy a meli distancni:)
Jak píšu, chce to se zeptat a zajímat. Každá škola má jiná pravidla. U nás mám zkušenost, že vše řeší individuálně.
Plus tedy nás taky strašili, jak se vše bude řešit, že bude přezkoušení… Nakonec jsme to vše vyřešili jen s učitelkou. Ale i ona nás upozornila, že kdyby měl málo známek (máme přesně daný rozpis kolik musí mít v každém předmětu známek za pololetí), nebo bylo podezření na záškoláctví/skryté záškoláctví, tak to bude hnát oficiální cestou.