1. třída - časté nemoci

Anonymní
28.9.22 22:10

1. třída - časté nemoci

Dobrý večer,

dnes si nejdu ani tak pro radu, jako pro uklidnění nebo si ulevit od trápení.

Máme holčičku, co právě nastoupila do 1. třídy. Hned po pár dnech školy nám dostala zánět krku spolu se zánětem močáku. Po týdnu šla do školy, ale drží se max pár dnů a opět rýma a teploty. Dnes večer dokonce ke 39 st. Neutekl ani první měsíc a už by měla být zase doma. Nyní se učí už správně psát, počítat,…

Od začátku roku ani ještě v tělocviku necvičila, jelikož je pořád nakřáplá nebo po nemoci. Ona sama je z toho smutná, jelikož se do školy těší a mě trápí, co bude dál, pokud se to nezlepší.

Prosím je mezi vámi někdo, kdo na tom byl stejně? Jak se škola popř. staví k velké absenci?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1688
28.9.22 22:39

Syn lonsky rok v prvni tride promarodil hodne, mel pres 100 zameskanych hodin za pololeti. Predtim mel rymu jednou za rok. Asi novy kolektiv, bylo to teda psycho, ale prezili jsme. Vse co donesl domu, tak chytli dva mladsi a jeste i ja a manzel. Nekoncici kolotoc to byl. Takze urcite nejste sami. Letos tukam, zatim dobry.
Pokud zvladne ucivo, tak to nikdo neresi, s tim se u malych deti pocita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
28.9.22 22:44

Dcera měla v první třídě vloni absenci více než 50 procent absence, z toho dvakrát covid(období dlouhých izolací). Plus ještě v červnu odjela do ozdravovny, to se nepočítá, tam do školy chodila.
My jsme schopni ji připravovat sami, nikdo to neřešil, paní učitelka ví, že má zdravotní problémy. Teď ve druhé třídě chyběla pár dní a mezi spolužáky vždy zapadla normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16199
28.9.22 22:56

Nejsi v tom sama, neboj. Dcera loni v první třídě absence přes 200 zameškaných hodin, syn ve druhé o pár hodin míň, masakr. Ve škole nikdy ani křivé slovíčko, spíš mě učitelka uklidňovala, že v tom nejsme sami. Naštěstí dcera je šikovná a už četla, počítala atd., takže jediné, co se musela doma učit, bylo psací písmo.
Letos ťukám, zatím dobrý, ale preventivně zkoušíme inhalaci Vincentky párkrát týdně, cpu je vitamíny (je mi jedno, že to je chemie, zoufalí lidé zkouší všechno), v létě proběhlo moře, to snad taky trochu pomohlo. No modlím se, aby to bylo lepší než loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 22:59

3. třída a do školy chodil 3dny, pak nemocný a zítra půjde. Takže za září 5 dnů odchozenych, absence 65hodin, ale nikdy předtím to neměl až tak hrozné, ale teď byl fakt nemocný, né jen rýmyčka a dlouho bral antibiotika. Mladší předškoláčka 2,5týdne doma ani nezačala od 1.9 chodit protože byla nemocná, šla až minulý týden, tak 14dnů antibiotika. By jsem se fakt na to tenhle rok mohla… Jinak děti jsou šikovné, když doma budete cvičit tak to ani nepozná

• Citovat
  • Upravit
684
29.9.22 01:02

My jsme loni zažili peklo s absencí u prvňáčka. A jak se k tomu škola staví, bude asi případ od případu.
Syn na tom byl loni podobně, neustálé nemoci. Týden ve škole a hned nemoc, do toho jsme chytli několik dlouhých karantén kvůli covidu + pak měl sám covid, ze kterýho se hrabal přes dva týdny. Absence za první pololetí šílená. No a náš ředitel trval na tom, že když dítě nemá v každém předmětu alespoň polovinu docházky (což my jsme někde neměli), tak musí podle školního řádu dělat postupové zkoušky před komisí. I prvňáci, bez ohledu na to, že byly covidové karantény (takže dlouho byl doma zdravý, jen prostě nesměl do školy) atd. Dost mě to naštvalo, protože syn je hodně neprůbojný typ, který má stres i z mluvení před tabulí před třídou, a bylo mi jasné, že před nějakou komisí se rozbrečí a sesype a nebude pak chtít chodit do školy vůbec. Naštěstí naše úžasná paní učitelka přesvědčila vedení, že to je zbytečné, protože jsem se se synem i během nemocí učila pravidelně doma, dostávali jsme zadání práce každý den, do školy přicházel s tím, že má všechno dodělané, všechno umí a je na tom stejně jako ostatní děti, takže měla u něj i dost známek. Nakonec jsme zkoušení unikli, druhé pololetí na jaře už bylo bez problémů. A doufám, že už se to letos na podzim opakovat nebude (zatím máme září bez absence, tak ťukám ťukám, aby to tak vydrželo).
A jen pro srovnání - další dvě děti jsou na gymplu (syn byl v primě, takže taky začínal na nové škole), kvůli těm karanténám (do kterých jsme spadli všichni) taky měli absenci vyšší, než jakou připouštěl školní řád. Ale tam to vůbec neřešili - řeklo se, že je covid, co naděláme, požadavek byl, aby si dopsali všechny písemky a měli vše doučené, o žádných zkouškách kvůli vyšší absenci vůbec nebyla řeč. Prostě přístupy na různých školách úplně odlišné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
29.9.22 05:59

Jo, syn minulý rok v 1. třídě chyběl určitě víc jak půlku hodin. Učitelka to neřešila, ani potvrzení od doktora nechtěla. Jen si hlídala, jestli syn zvládá učení a to zvládal dobře. Trvalo mu ovšem dlouho, než si ve třídě našel stabilní partu kamarádů. Letos v září zatím chyběl jen 3 dny, tak doufám, že to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.22 07:00

Syn v první třídě měl každé pololetí zameškano víc jak 150 hodin.
Postupové zkoušky nedělal. Jeho spolužák měl podobně zameškano, zkoušky dělal a opakuje kvůli absenci první třídu.
Takže asi se to řeší případ od případu. Aspoň u nás na skole to tak vypadá.
Letos už zase chybí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.22 08:15

Holky, taky jsem z toho na mrtvici. Ve školce víc nebyl než byl, teď nastoupil do školy a už je podruhé nemocný. Na třídních schůzkách nás strašili, že na škole se absence hodně sleduje a když je nad 30 %, tak je problém.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.22 08:29
@Anonymní píše:
Holky, taky jsem z toho na mrtvici. Ve školce víc nebyl než byl, teď nastoupil do školy a už je podruhé nemocný. Na třídních schůzkách nás strašili, že na škole se absence hodně sleduje a když je nad 30 %, tak je problém.

U nás se taky dělají zkoušky, když má dítě 30% absence. Ale učitelka říkala, že to posuzují individuálně. Pokud dítě zvládá učivo na požadované úrovni a má doplněné úkoly, nikdo z toho nedělá problémy.
U nás se s námi i učitelka spojovala on-line, aby dítko viděla a mohla říct, na čem pracovat. Takže vždy jednou týdně jsme měli konzultaci.

• Citovat
  • Upravit
2923
29.9.22 09:20

Jen radši upozorním k té absenci na těláku, že to je fakt potřeba si hlídat. On třeba minulý rok byl jiný kvůli covidu a neřešilo se to tak, ale před tím nás na schůzkách třídní vždycky upozorňovala, že TV musí být odchozený z nějakého procenta (z mého pohledu celkem vysokého, taky jsem párkrát měla obavu, aby to děti „daly“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.22 09:21

Holky díky, nějak vnitřně je mi líp, že v tom nejsme sami, i když to fakt nikomu nepřeju. Já doufala, že tohle školkou skončí. Aspoň každý mi to tvrdil, ale je to stále stejné :-/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.22 09:40
@e-Surfařka píše:
Jen radši upozorním k té absenci na těláku, že to je fakt potřeba si hlídat. On třeba minulý rok byl jiný kvůli covidu a neřešilo se to tak, ale před tím nás na schůzkách třídní vždycky upozorňovala, že TV musí být odchozený z nějakého procenta (z mého pohledu celkem vysokého, taky jsem párkrát měla obavu, aby to děti „daly“).

U nás stačí dostatek známek. Jinak u tělocviku i ostatního je to stejné, musí být max 30% absence.
Ale učitelka říkala, že když mají dost známek a vidí, že se děti snaží, chtějí a schválně se nevyhýbají TV, tak to posuzuje individuálně.
Takže jako všude, ptala bych se učitelky. Syn loni určitě necvičil víc než 50%.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.22 10:01
@Anonymní píše:
Holky díky, nějak vnitřně je mi líp, že v tom nejsme sami, i když to fakt nikomu nepřeju. Já doufala, že tohle školkou skončí. Aspoň každý mi to tvrdil, ale je to stále stejné :-/

Taky jsem doufala. Navíc syn byl v létě na odstranění nosních mandlí, což taky mělo pomoct… Zatím to teda nevypadá, akorát má momentálně místo rýmy asi laryngitidu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.22 10:03
@Anonymní píše:
U nás stačí dostatek známek. Jinak u tělocviku i ostatního je to stejné, musí být max 30% absence.
Ale učitelka říkala, že když mají dost známek a vidí, že se děti snaží, chtějí a schválně se nevyhýbají TV, tak to posuzuje individuálně.
Takže jako všude, ptala bych se učitelky. Syn loni určitě necvičil víc než 50%.

U nás to prý při 30 % řeší i vedení, není to jen o domluvě s učitelkou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi