Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym. Ale toto nechci psát veřejným jménem. Děkuji.Dcera chodí na základní školu do 4. třídy. Díky (bohužel) covidu se toto neřešilo. Dcera má ve třídě těžkého autistu, chlapec má také poruchu chování a možná ještě další vady o kterých nevím. Má asistentku. Přesto je situace naprosto neúsnosná. Dcera už nechce chodit do školy a školu nesnáší. Dnes mě prosila, že chce jít do jiné třídy. Chlapec vyrušuje, křičí, neustále se směje všemu, leze po zemi, olizuje boty spolužákům. Asistentka je zřejmé bezradná. Jak byste se v takové situaci zachovali, když vaše dítě, které miluje kolektiv, spolužáky (s výjimkou pár a tohoto chlapce) se stavělo do pozice - " Já tam maminko nechci." „Nesnáším školu.“ „Já se neumím soustředit, jak tam vyvádí a pak mám trojky z testů.“ Dnes ráno mi řekla, že umře, ještě jeden den s ním.Vím, že učitelka to řeší, ale jak se toto vyřeší? Inkluze ok, ale rodiče by měli být uvědomělí a nezačleňovat za každou cenu nezvladatelné dítě na běžnou ZŠ.
Nijak se to nevyresi, pokud rodic odmitne dat dite na specialku. Skola ho nesmi vyhodit.
Já bych dala dceru jinam. S ním bez souhlasu rodičů nemůžou nic dělat.
Zašla bych za ředitelkou jestli přeřadí dceru do jiné třídy a pokud by odmítla tak bych řešila jinou školu. Chudáci děti ![]()
Blbé je, že do stejné ZŠ chodí i syn o 2 roky výš. Chodí do školy společně. A když ji dám jinam, tak nevím, co za exemplář bude tam. Napadlo mě, že bych zažádala o přeřazení do jiné třídy na stejné ZŠ. V jiných třídách asistenta nemají.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym. Ale toto nechci psát veřejným jménem. Děkuji.Dcera chodí na základní školu do 4. třídy. Díky (bohužel) covidu se toto neřešilo. Dcera má ve třídě těžkého autistu, chlapec má také poruchu chování a možná ještě další vady o kterých nevím. Má asistentku. Přesto je situace naprosto neúsnosná. Dcera už nechce chodit do školy a školu nesnáší. Dnes mě prosila, že chce jít do jiné třídy. Chlapec vyrušuje, křičí, neustále se směje všemu, leze po zemi, olizuje boty spolužákům. Asistentka je zřejmé bezradná. Jak byste se v takové situaci zachovali, když vaše dítě, které miluje kolektiv, spolužáky (s výjimkou pár a tohoto chlapce) se stavělo do pozice - " Já tam maminko nechci." „Nesnáším školu.“ „Já se neumím soustředit, jak tam vyvádí a pak mám trojky z testů.“ Dnes ráno mi řekla, že umře, ještě jeden den s ním.Vím, že učitelka to řeší, ale jak se toto vyřeší? Inkluze ok, ale rodiče by měli být uvědomělí a nezačleňovat za každou cenu nezvladatelné dítě na běžnou ZŠ.
Jo vitej v inkluzijnim svete, jeste, ze to pomalu odpada bo nejsou penize.
@Anonymní píše:
Blbé je, že do stejné ZŠ chodí i syn o 2 roky výš. Chodí do školy společně. A když ji dám jinam, tak nevím, co za exemplář bude tam. Napadlo mě, že bych zažádala o přeřazení do jiné třídy na stejné ZŠ. V jiných třídách asistenta nemají.
To bych určitě zkusila, my mame vždy jen po jedné třídě v ročníku, tak mne to ani nenapadlo
Jsem ve třídě aktivní matka a vyplácí se to.. pokud se mi něco nelíbí, kontaktuji učitelku (nejdříve třídní) a rodiče.. vždy jsem vyhrála
protože fakt neřeším kraviny, ale když už něco vážného, tak vážně (byla tam šikana například) a šlo to i přes ředitele a policii…
takže jde to řešit oficiální stížností, schůzkou u ředitele a přeřazením dítěte do vedlejší třídy…
navíc udělat audit na asistentku nezvladatelného dítěte, beztak má nějaký fofr-kurz, nezvládá to..
tak být to v naší třídě, tak mám zameteno..
nesmíš se nechat zastrašit a jednej v zájmu dítěte a ostatních dětí!!
ono se to vážně s tou integrací A INKLUZÍ SILNĚ PŘEHNALO
Příspěvek upraven 27.09.22 v 22:50
Řešíme teď ve vedlejší třídě (druháčci) úplně stejnou situaci. Dítě nesmíme nechat ani minutu bez dozoru. Kromě všeho, co zde zakl. líčí je ještě velmi agresivní a vulgární k dětem i dospělým. Rodiče odmítají diskuzi, nechtějí nic řešit. Škola tak nemá žádné možnosti.
@Anonymní píše:
Tak pokud mají víc tříd, zkus to. Přeci nemůže chodit do školy denně se strachem.
Inkluze v celé své kráse. Flower-power a další bullshit. Takové dítě správně nemá co dělat v běžné třídě. A o účelu jakéhokoliv vzdělávání se můžeme jen dohadovat. V CERNu asi vědeckého ředitele dělat nebude. Nejhorší je, že takové děti ničí výuku dětí druhých, kteří o vzdělávání stojí.
Pokud se k tomu škola nepostaví čelem, nezbývá nic než školu vyměnit.
@Doctus COŽ bez oficiálního projednání stížnosti bych nikdy nedopustila..
třídu má opustit absolutně nezvladatelný narušitel
nikoliv tvé úplně normální dítě, které je z něj jen vydeptané ![]()
tohle jsou přesně následky jejich úžasné sluníčkové inkluze, přeju manažerům tohoto projektu takové děti 5×týdně 5 hodin, změnili by názor, idioti
@Lucy75
Ideální by skutečně bylo, aby problémový žák skončil ve „speciální“ třídě se sobě rovnými. Bohužel tady se před tím zavírají oči a chtějí namluvit, že se zase tolik nestalo.
Místo toho se zadělává na psychické potíže „zdravých“ dětí (a to nemyslím nijak zle vůči dětem s PAS, ale prostě jistá „nemoc“ to je).
Omlouvám se za anonym. Ale toto nechci psát veřejným jménem. Děkuji.
Dcera chodí na základní školu do 4. třídy. Díky (bohužel) covidu se toto neřešilo. Dcera má ve třídě těžkého autistu, chlapec má také poruchu chování a možná ještě další vady o kterých nevím. Má asistentku. Přesto je situace naprosto neúsnosná. Dcera už nechce chodit do školy a školu nesnáší. Dnes mě prosila, že chce jít do jiné třídy. Chlapec vyrušuje, křičí, neustále se směje všemu, leze po zemi, olizuje boty spolužákům. Asistentka je zřejmé bezradná. Jak byste se v takové situaci zachovali, když vaše dítě, které miluje kolektiv, spolužáky (s výjimkou pár a tohoto chlapce) se stavělo do pozice - " Já tam maminko nechci." „Nesnáším školu.“ „Já se neumím soustředit, jak tam vyvádí a pak mám trojky z testů.“ Dnes ráno mi řekla, že umře, ještě jeden den s ním.
Vím, že učitelka to řeší, ale jak se toto vyřeší? Inkluze ok, ale rodiče by měli být uvědomělí a nezačleňovat za každou cenu nezvladatelné dítě na běžnou ZŠ.