Velmi problémové dítě ve třídě u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21847
27.9.22 23:01

Nechci situaci zlehčovat, ale zakladatelko, ještě může být hůř. Ještě se dcera může dozvědět, že je taková šikovná holčička a autistu dostat na starosti. Syn takhle vyfasoval spolužáčku, s přednáškou, že on je ten rytiř, co o ní má pečovat. Holka byla úplně marná, kousala ho, ničila mu věci, brala jeho pomůcky, protože svoje neměla, do sešitů psal jejich a za ní, protože to nezvládla, písemky opisovala, výuku vůbec nedávala, buď se hlasitě smála nebo vydávala pištivé zvuky, několikrát se počurala, i jemu na kalhoty a bačkůrky. Delat nešlo nic, maminka byla samoživitelka, to je teď nějaký speciální privilegovany druh, takže se dítě do vhodnější skoly přeřazovat nebude, aby to neměla maminka daleko a naše zničené věci taky po ní přece nemůžeme chtít nahradit, bačkůrky jsem prala bez řečí…pomohl až druhý stupeň a odchod z téhle třídy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24817
27.9.22 23:06

@mado :srdce: šílené, chudák tvůj syn..
plody nedomyšlené Inkluze přesně v praktické akci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9738
27.9.22 23:07

@mado
Syn se mohl vymluvit, že si hráli na hang-mana a že holčička prohrála.

Jinak je to ale šílené. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Ať mi nikdo netvrdí, že z takových dětí „něco“ vyroste, vždyť budou zcela nepoužitelné, ať do jakékoliv školy chodí, nebo nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
27.9.22 23:09
@Lucy75 píše:
Jsem ve třídě aktivní matka a vyplácí se to.. pokud se mi něco nelíbí, kontaktuji učitelku (nejdříve třídní) a rodiče.. vždy jsem vyhrála ;) protože fakt neřeším kraviny, ale když už něco vážného, tak vážně (byla tam šikana například) a šlo to i přes ředitele a policii…
takže jde to řešit oficiální stížností, schůzkou u ředitele a přeřazením dítěte do vedlejší třídy…
navíc udělat audit na asistentku nezvladatelného dítěte, beztak má nějaký fofr-kurz, nezvládá to..
tak být to v naší třídě, tak mám zameteno..
nesmíš se nechat zastrašit a jednej v zájmu dítěte a ostatních dětí!!
ono se to vážně s tou integrací A INKLUZÍ SILNĚ PŘEHNALOPříspěvek upraven 27.09.22 v 22:50

Vse beru, ale audit na asistentku? Predstavujes si, ze ji vyhodi a sezenou na jeji misto nekoho vzdelanejsiho :think:. Nekdo, kdo nema fofr kurz, ale treba specku a pujde delat AP k tezkemu autistovi a dostane platove ohodnoceni v 8. platove tride, takze par kc. Kde takoveho cloveka sezenes? Hodne moc tezka prace s takovym klukem a ohodnoceni smesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24817
27.9.22 23:09

@Doctus ale to zas pozor!!
mohou být např. manuálně velmi zručné…
nikdy bych nevolila termín „Něco vyroste“… to zas pr.. ty děti za to nemohou
jen nemají co dělat v těchto třídách a mají se jim věnovat odborníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.22 23:10

Mluvila jsem loni s mamkou. Prý věří, že díky inkluzi to synovi pomůže a začlení se. Jenže jak byl covid a zavřené školy, tak to člověk neviděl reálně. I přesto jsem jí řekla, že učitelka nestudovala kvůli jejímu synovi, ale aby učila. Nepochopení. :,(

• Citovat
  • Upravit
24817
27.9.22 23:11

@Oriseka vím jaké je tam ohodnocení
a evidentně i sama víš a vidíš, že práce s těmito dětmi po odborné stránce obvykle není v pořádku a v tomto případě zakladatelky je naprosto tragická…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42086
27.9.22 23:11
@Doctus píše:
@mado
Syn se mohl vymluvit, že si hráli na hang-mana a že holčička prohrála.

Jinak je to ale šílené. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Ať mi nikdo netvrdí, že z takových dětí „něco“ vyroste, vždyť budou zcela nepoužitelné, ať do jakékoliv školy chodí, nebo nechodí.

Ono je to určitě horší i pro ně. Ve speciální škole s nimi umí pracovat a rozvíjet je úměrně schopnostem. Kdysi dávno jsem viděla slabikář pro zvláštní školy - za celou 1.třídu neprobrali ani všechna písmenka. Věřím, že to pro děti bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9738
27.9.22 23:14

@Lucy75
Nikdo netvrdí, že za to děti mohou, ale jsou prostě jiné, aniž si to vůbec uvědomují, troufnu si tvrdit, že z popisovaných příkladů dětí nevyroste takové dítě, které by bylo běžně uplatnitelné na trhu práce (nepočítám chráněné dílny).

Když jsou takové děti menší, tak jsou do jisté míry ukočírovatelné i bez léčby, ale jak dospívají, tak si s nimi leckdy nikdo vůbec neporadí (zkuste sám umravňovat 100kg agresivního autistu).

Ať se vzdělávají podle svých možností, pod odborným dohledem, ale odděleně, aby nenarušovali vzdělávání „zdravých“ dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65189
27.9.22 23:23
@lilith1 píše:
Jo vitej v inkluzijnim svete, jeste, ze to pomalu odpada bo nejsou penize.

Ty jsi vtipna. Nejsou penize na asistenty. Pokud rodic bude trvat na te skole, tak se klidne muze stat, ze tam dite bude, ale asistent ne. Nebo jen na par hodin. Ty deti nezmizi, protože nejsou peníze. Ty ve skolach budou dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
27.9.22 23:23
@Lucy75 píše:
@Oriseka vím jaké je tam ohodnocení
a evidentně i sama víš a vidíš, že práce s těmito dětmi po odborné stránce obvykle není v pořádku a v tomto případě zakladatelky je naprosto tragická…

Ano, ale je nerealne sehnat nekoho adekvatne vzdelaneho na tuto pozici. Takze na co audit? Vzdyt jsou vetsinou radi, ze vubec nekoho sezenou. Tohle dite proste nema v normalni skole, co delat. Bohuzel. Ve specce by mu bylo lip. Na co ale utocit na chudaka AP. To dite nezname. Treba by si v tomto prostredi s nim neporadil ani VS vzdelany pedagog, protoze tam nejsou dobre podminky ani pro to dite- treba velky kolektiv, moc podnetu, chybejici misto pro uklidneni atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
27.9.22 23:34

A když náhodou napíšu, že takové děti do normální školy nepatří, tak jsem za hyjenu. Mají přece právo se vzdělávat stejně jako ostatní děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.22 23:38

Zakladatelko, v tve situaci bych si obesla rodice, a vyzadala bych schuzku s vedenim. Rodice ostatnich zaku prece take budou chtit aby se jejich dite ucilo v klidu, a hlavne aby se neco naucilo, coz v prostredi ktere popisujes vazne nejde. Reditel dostava penize na skolu dle poctu zaku, a pokud by hrozil hromadny prestup jinam, jiste by se snazil situaci vyresit. Pokud se bude vymlouvat, ze neni jak to dite vyloucit, at se poradi s psych. poradnou, mohou udelat dalsi vysetreni ditete a klasickou zakladku nedoporucit.
Situace je to strasna, fakt nezavidim.
Moje maminka mela pred par lety ve tride kluka, ktery byl krome PAS agresivni a nakonec ji pokousal, kdyz chranila ostatni deti ve tride, na ktere se chtel vrhnout. Nakonec se ho taky podarilo dostat na jinou skolu, sance vzdy je!

• Citovat
  • Upravit
8091
27.9.22 23:41

Mě od začátku inkluze překvapovalo, kolik to má příznivců. Předpokládám přesně do doby, než jejich dítě vyfasuje v rámci inkluze nezvladatelného spolužáka, který rozloží výuku celé třídě. Každému příznivci tohoto systému bych do společné kanceláře přidělil nezvladatelného násilnického stokilového chlapa s tím, že si ho přeci stačí nevšímat a jednou denně se tam přijde podívat policista, tak je vše v pořádku. Na nějakou tu ránu, hluk, smrad, bordel a násilím odebrané věci si zvyknou, nemohou ho přeci chtít diskriminovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
27.9.22 23:42

Když jsem řešila u svého dítěte problémy ve třídě, tak jsem nejdřív rozhodila sítě po rodičích, kolik z nich to vidí stejně. Pak jsme jednotlivě začali tlačit na učitelku, ta si bohužel neuměla poradit. Takže jsme se jako rodiče sešli, vypsali, co je za problém a zašli za vedením s tím, že je tu taková věc, která se negativně dotýká našich dětí. Myslím, že dost zabralo to, že tam padlo, že děti připravujeme na gympl a chceme udělat škole jméno a tak. S řešením situace by měla přijít škola. Každopádně jsme se vyzbrojili i tím, co by škola ze zákona měla dětem poskytovat, tj. třeba právo na vzdělání. Tady se můžete odkázat, že je jím upíráno :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi