Velmi problémové dítě ve třídě u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13205
28.9.22 06:44
@Doctus píše:
Inkluze v celé své kráse. Flower-power a další bullshit. Takové dítě správně nemá co dělat v běžné třídě. A o účelu jakéhokoliv vzdělávání se můžeme jen dohadovat. V CERNu asi vědeckého ředitele dělat nebude. Nejhorší je, že takové děti ničí výuku dětí druhých, kteří o vzdělávání stojí.Pokud se k tomu škola nepostaví čelem, nezbývá nic než školu vyměnit.

Což jsou ty důvody, které možná napomůžou rozvoji soukromých ZŠ…ale je to teda hrozný…
Vlastně i to, aby se děti něco naučily a měly v tomto ohledu relativně klid, je důvod, proč je tak velký převis zájemců o víceletá gymnázia…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
28.9.22 07:09
@Anonymní píše:
Já mám dítě v rámci inkluze v běžné škole. Vždy to špatné není. Je to nejhodnější dítě ve třídě. Nejzlobivější dítě tam je naopak dítě, které je geniální a nemá si zřejmě, co s polužáky říci, tak vysí. rá. Také s tím nic nedokážou dělat. Mé dítě si mi také stěžuje, že křičí a zlobí a že mu to vadí.

Ze zacatku se bavime o tezkem nezvladatelnem autistovi a za chvili se dozvime, ze cela inkluze je spatne. To ale jsou strasne extremy. Vzdyt na beznych ZS je X deti v inkluzi, ktere to tam s malou dopomoci zvladaji. U nas jsou 3 deti v inkluzi s AP. To dite, ktere boucha ostatni deti, tak to zadne podpurne opatreni nema. Rodice to nikdy neresili, ikdyz kdo ho znal ze skolky, tak si dal na ZS pozadavem, ze nechce, aby jeho dite bylo ve tride s nim. Vyresili to tak, ze ho dali do tridy, kde teda AP je (ale na jine 3 deti).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.9.22 07:14
@Capelucia píše:
Taky celkem nechápu, pro koho by měla být inkluze dobrá a jak mohl kdokoliv očekávat, že nějaký asistent má vynahradit odbornou péči a práci s takovými dětmi :think:.

Ano, nic neni cernobile. U nas ve skole jsou nejvic problemove deti mimo inkluzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
28.9.22 07:19

Moje dcery má od první třídy spolužáka s diagnózou. A prožili jsme si s tím peklo. Napadal děti, asistenty, museli všichni utíkat ze třídy a jít se schovat. Moje dcera když byla po úraze půl roku nehybná na vozíku, tak mi bylo doporučeno jí tam nevozit, protože by jí před ním nestačili vymotat mezi lavicemi!!!
Takže než aby se řešil problém s agresorem, tak moje dítě většinu první třídy bylo doma.
A já s ní. Byla jsem doma na ne placeném volnu.
O toho kluka se stará babička, je to inženýrka, ale moc rozumu nepobrala. Kluk měl brát léky, zapomínala mu je dávat. Ve škole byl od 7 do konce družiny. Prostě peklo.
Předloni na záchodě napadl a zranil moje mladší dítě. Asistentka ho neuhlídala, když šel na záchod sám. Škola to řešila povrchně, vlastně nijak.
To je pohled z další strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
28.9.22 07:20
@Magical-eyes píše:
Což jsou ty důvody, které možná napomůžou rozvoji soukromých ZŠ…ale je to teda hrozný…
Vlastně i to, aby se děti něco naučily a měly v tomto ohledu relativně klid, je důvod, proč je tak velký převis zájemců o víceletá gymnázia…

Bohužel některé tupé hlavy chtějí víceletá gymnázia zrušit. :pocitac: Prý rozevírají nůžky mezi dětmi, nejsou fér k dětem se špatným prospěchem a dětem v inkluzi.

Celá inkluze je jeden velký paskvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 07:22

Řešila jsem u dcery v 1. třídě. Měli tam chlapce, něco podobného. Dceru třeba zatlačil do rohu, přimáčkl ji tam. Byl o hlavu větší, 20 kg tezsi. bylo mu 8 a dcera je drobná, hubená. Dozor o přestávkách prý neměli, když jsem se ptala kde byl nějaký dospělý. Nezmohli jsme jako rodiče vůbec nic. Tehdy asistenta ještě neměl. Díky bohu propadl a tak se ho třída zbavila. Tohle do normální třídy opravdu nepatří. Dcera nebyla jediná, kdo plakal a nechtěl do školy. Bala se ho. Říkala jsem dceři, že pokud ji znovu bude takhle fyzicky omezovat ať mu dá pěsti a pořádně ho nakopne. Některým zvířátkům se musí asi vysvětlovat věci ručně stručně. Když rodiče nemají soudnost a cpou takové dítě do klasické třídy. Jak říkám díky bohu, je pryč. Ta třída byla kvůli němu úplně rozložená. Učitelka místo výuky neustále řešila jen toho chlapce. My na rodicaku taky.

• Citovat
  • Upravit
56505
28.9.22 07:23

@alisekR Brzo takové dítě někoho zabije. Kluk patří do léčebny a ne, aby běhal mezi lidmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
28.9.22 07:23
@Anonymní píše:
Já mám dítě v rámci inkluze v běžné škole. Vždy to špatné není. Je to nejhodnější dítě ve třídě. Nejzlobivější dítě tam je naopak dítě, které je geniální a nemá si zřejmě, co s polužáky říci, tak vysí. rá. Také s tím nic nedokážou dělat. Mé dítě si mi také stěžuje, že křičí a zlobí a že mu to vadí.

Verim, ale to je tak jedine ze sta, jinak to je naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 07:25
@vokishka píše:
Ty jsi vtipna. Nejsou penize na asistenty. Pokud rodic bude trvat na te skole, tak se klidne muze stat, ze tam dite bude, ale asistent ne. Nebo jen na par hodin. Ty deti nezmizi, protože nejsou peníze. Ty ve skolach budou dal.

Velmi důležitá pravda!!! Teď jsem o tom četla článek,. ak i poradny mají nařízeno šetřit. Máme děti s 3.stupněm podpůrných opatření, které patří do zvláštní školy a mají asistentku. Nové mají dávat asistenta až od 4. a 5.stupně. To znamená, že děti zůstanou a asistenti nebudou. Pro některé třídy a školy katastrofa a likvidace státního základního školství. Kdo bude moct tak uteče do soukromých základek, které začnou vznikat ještě více než dnes. Tak tu budoucnost vidím já.
My jsme před autistou utekli na druhý stupeň do jiné školy. Spokojenost nejvyšší!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.22 07:38

Já souhlasím, že inkluze je paskvil a řada dětí tam nepatří. Ale zase šmahem zabránit všem dětem inkluzi, považuji za nesmysl. Mé dítě, jak už jsem psala, je ve škole hodné. Je ve 3. stupni podpory, s podporou rodiny a učitelky, která je moc fajn, zatím školu zvládá dobře a byla by škoda ho dát do nějaké pomocné. Samozřejmě by ale rodiče měli být soudní. Autistické agresívní dítě opravdu do běžné školy nepatří.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.22 07:39
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym. Ale toto nechci psát veřejným jménem. Děkuji.Dcera chodí na základní školu do 4. třídy. Díky (bohužel) covidu se toto neřešilo. Dcera má ve třídě těžkého autistu, chlapec má také poruchu chování a možná ještě další vady o kterých nevím. Má asistentku. Přesto je situace naprosto neúsnosná. Dcera už nechce chodit do školy a školu nesnáší. Dnes mě prosila, že chce jít do jiné třídy. Chlapec vyrušuje, křičí, neustále se směje všemu, leze po zemi, olizuje boty spolužákům. Asistentka je zřejmé bezradná. Jak byste se v takové situaci zachovali, když vaše dítě, které miluje kolektiv, spolužáky (s výjimkou pár a tohoto chlapce) se stavělo do pozice - " Já tam maminko nechci." „Nesnáším školu.“ „Já se neumím soustředit, jak tam vyvádí a pak mám trojky z testů.“ Dnes ráno mi řekla, že umře, ještě jeden den s ním. :,( Vím, že učitelka to řeší, ale jak se toto vyřeší? Inkluze ok, ale rodiče by měli být uvědomělí a nezačleňovat za každou cenu nezvladatelné dítě na běžnou ZŠ. :,(

Hledala bych jinou školu. Hledala jsem jsem pro děti školu, která není inkluzi nakloněna. Dlouho neměla speciální pedagozku, teď má jednu pro asi 800 žáků a ta má plný učitelský úvazek. Prostě v praxi takové děti lifrují jinam :mrgreen: Ani jedno z mých několika dětí nemá ve třídě AP, pouze učitele. Teď připravujeme dítě na víceleté gymnazium(už tam jedno máme). Podobné odstrašující případy používám jako součást motivace.
Samo se to nevyřeší, protože poslední slovo mají bohužel rodiče.

• Citovat
  • Upravit
56505
28.9.22 07:39
@Havlova píše:
Věřím, že je to, bohužel, problém i z druhé strany. Podle tvého popisu je ale tvé dítě jiné než to z úvodního příspěvku. Je smutné, že není na zš něco jako za nás vyrovnávací třídy - prostě děti, co nejsou na speciální (za nás zvláštní) školu, ale zároveň potřebují menší kolektiv a individuálnější přístup, třeba i víc personálu.

U nás ve městě je taková škola. Pro pomalejší děti, škola pečuje zejména o žáky s problémy v učení, ADHD, integruje také žáky s kombinovaným postižením nebo smyslovými vadami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
28.9.22 07:47
@rmot píše:
Mě od začátku inkluze překvapovalo, kolik to má příznivců. Předpokládám přesně do doby, než jejich dítě vyfasuje v rámci inkluze nezvladatelného spolužáka, který rozloží výuku celé třídě. Každému příznivci tohoto systému bych do společné kanceláře přidělil nezvladatelného násilnického stokilového chlapa s tím, že si ho přeci stačí nevšímat a jednou denně se tam přijde podívat policista, tak je vše v pořádku. Na nějakou tu ránu, hluk, smrad, bordel a násilím odebrané věci si zvyknou, nemohou ho přeci chtít diskriminovat.

Jenže všechny inkludované děti nejde házet do stejného pytle. Jsem u druhého autíka. Současný má PO4. Ten první se chystá na maturitu a přijímačky na VŠ. Už na základce strčil do kapes učitelky jazyků. Druhý autík mívá své specifické chvilky. V tu chvíli ho vyvedu ze třídy, ať se uklidní. Ale na učení je téměř stejný, jak byl ten můj první. Maká. Když tam byla paní ze specky, že se jde na dítě podívat. Tak jasně řekla, že to není dítě do specky. Pracoval, jak má. Práce byl schopný i poslední dvě vyučovací hodiny.
Opravdu nejde všechny inkludované děti házet do stejného pytle. Má velký potenciál, aby se opravdu začlenil na normálně fungoval. Jak ten můj první autík. Já s asistencí po tomhle školním roce končím. Už to dělat nechci. Takže s ním dál nepůjdu.
Zde popisované dítě je extrém. Takového autíka jsem na běžné ZŠ nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
28.9.22 07:56

Prvně bych zkusila kontaktovat ostatní rodiče a zjistit, jaká je situace s jejich dětmi. Pokud bude víc takových, jako je tvá dcera (a věřím, že ano), jednala bych s učitelkou (a rovnou asi s vedením školy) o možnosti přeřazení problémového žáka. Pokud vedení za něco stojí, alespoň se pokusí žáka přeřadit. Samozřejmě to nemusí vyjít, pak bych tedy přeřadila dceru. Pokud je jinak ve třídě spokojená, bylo by mi líto ji dávat pryč, pokud to jde vyřešit jinou cestou. Je mi jí líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
28.9.22 08:00

Ty z vas, kteri radite, aby situaci resila skola, upozornuji na to, ze skola nema zadne kompetence. O umisteni ditete do skolskeho zarizeni rozhoduji jeho zakonni zastupci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí