Velmi problémové dítě ve třídě u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8085
27.9.22 23:47
@KeckaJ píše:
A když náhodou napíšu, že takové děti do normální školy nepatří, tak jsem za hyjenu. Mají přece právo se vzdělávat stejně jako ostatní děti.

To je ta dnešní předposranost a strach říct „král je nahý“. Je to horší, než v té pohádce. Vždyť přeci každému, kdo si dokáže bez pomoci spočítat prsty na rukou, muselo být jasné, že pokud dám mentálně retardované, nebo nezvladatelné autistické dítě do normálního kolektivu, tak se od nich „nenakazí“ schopností se normálně vzdělávat, ale pojede si dál ve „svém režimu“. Celé je to stejně chytré, jako hodit vlka do stáda ovcí, že se od nich naučí být býložravec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21847
27.9.22 23:56

@tartaletka jenomže ty řekneš, že je tvému dítěti odepirano právo na vzdělání a vedení školy začne operovat tím, že ty bys chtěla odpírat právo na vzdělání agresivnímu autistovi a že on má přeci taky právo být vzdělávan v zařízení, které si vybere. A je to pořád dokola.
Dítě v hodinách hýká a běhá po třídě, naráží do stěn, válí se po podlaze a matka řekla, že jiná než nejlepší zakladka v okrese pro něj nepřipadá v úvahu, kluk půjde na sportovní gympl. Pak mu chtěla dělat asistentku sama, udělala si i kurz, sama měla jen zvláštní školu a pracovní historii nulovou, jen rodila. Kam šel kluk nakonec nevím, zakladku dělal 11 let. Přehazovali ho do různých tříd, aby si aspoň chvíli každá třída odpočinula. Třídy v ročníku byly čtyři, ovšem na druhém stupni jen dvě, kam mohl, zbytek tříd výběrových. A to osvicení rodiče, co už chlapečka znali ze školky si uvědoměle dávali požadavek, že jeho nechtějí do třídy, tak ho vyfasli v druhé nebo třetí třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 00:19

Je to velká frustrace a nechci se nikoho zastávat, ale mám to teď z první ruky - to zoufalství rodiče speciálního dítěte během inkluze. My jsme teda zatím v MŠ, ale dítko oficiálně patří do běžné třídy, kde ale brutálně zaostává, nikdo na něj nemá čas, asistentka je bývalá prodavačka z benzínky, co se ve 40 rozhodla, že je čas udělat si kurz. Ale ve speciální třídě jsou deti, které - pardon - nemluví, nechodí, z pusy visí slina.
My teda zatím volíme svoji cestu, ale hrozim se, co budeme dělat dál. Protože třeba můj autista není úplně brutal autista, ale normální taky neni. Jenže složení speciálních tříd je teď úplně jinde. Dítě zkrátka nezapadá nikam. Rodiče jsou taky v úzkých a kolikrát není asi na výběr. Jak to vyřešit, nevím, jen pohled z druhé strany.
Prosím ponechat anonym.

• Citovat
  • Upravit
10651
28.9.22 00:23
@rmot píše:
Mě od začátku inkluze překvapovalo, kolik to má příznivců. Předpokládám přesně do doby, než jejich dítě vyfasuje v rámci inkluze nezvladatelného spolužáka, který rozloží výuku celé třídě. Každému příznivci tohoto systému bych do společné kanceláře přidělil nezvladatelného násilnického stokilového chlapa s tím, že si ho přeci stačí nevšímat a jednou denně se tam přijde podívat policista, tak je vše v pořádku. Na nějakou tu ránu, hluk, smrad, bordel a násilím odebrané věci si zvyknou, nemohou ho přeci chtít diskriminovat.

Příznivci tohoto systému jsou jen mezi těmi, kteří jej vymysleli a protlačili. Všichni ostatní trpí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42086
28.9.22 00:24
@KeckaJ píše:
A když náhodou napíšu, že takové děti do normální školy nepatří, tak jsem za hyjenu. Mají přece právo se vzdělávat stejně jako ostatní děti.

Mají právo se vzdělávat, stejně jako ostatní děti. Ale, stejně jako ostatní děti, mají být vzdělávány tak, aby jim to bylo prospěšné a tak, aby ostatní děti neomezovaly nad únosnou míru. Je úsměvné, že tyto děti strkáme do ZŠ a na druhou stranu se hovoří o elitářství, když chytré odcházejí. Jak může být v současném systému školství v jedné třídě vzděláváno dítě z úvodního příspěvku a dítě s IQ 140? A co ty děti mezi oběma těmito extrémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42086
28.9.22 00:25
@janickaIII píše:
Příznivci tohoto systému jsou jen mezi těmi, kteří jej vymysleli a protlačili. Všichni ostatní trpí.

A ještě někteří rodiče, co se zuby nehty brání pravdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
28.9.22 00:30
@Havlova píše:
Mají právo se vzdělávat, stejně jako ostatní děti. Ale, stejně jako ostatní děti, mají být vzdělávány tak, aby jim to bylo prospěšné a tak, aby ostatní děti neomezovaly nad únosnou míru. Je úsměvné, že tyto děti strkáme do ZŠ a na druhou stranu se hovoří o elitářství, když chytré odcházejí. Jak může být v současném systému školství v jedné třídě vzděláváno dítě z úvodního příspěvku a dítě s IQ 140? A co ty děti mezi oběma těmito extrémy?

Taky je zajímavé, že běžné děti nesmí v hodinách vyrušovat, někde ani se napít, kdykoliv chtějí opustit v hodině lavici musí se dovolit a jiní mohou běžně v hodinách vyrušovat, procházet se, jíst/pít apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42086
28.9.22 00:38
@Anonymní píše:
Je to velká frustrace a nechci se nikoho zastávat, ale mám to teď z první ruky - to zoufalství rodiče speciálního dítěte během inkluze. My jsme teda zatím v MŠ, ale dítko oficiálně patří do běžné třídy, kde ale brutálně zaostává, nikdo na něj nemá čas, asistentka je bývalá prodavačka z benzínky, co se ve 40 rozhodla, že je čas udělat si kurz. Ale ve speciální třídě jsou deti, které - pardon - nemluví, nechodí, z pusy visí slina.
My teda zatím volíme svoji cestu, ale hrozim se, co budeme dělat dál. Protože třeba můj autista není úplně brutal autista, ale normální taky neni. Jenže složení speciálních tříd je teď úplně jinde. Dítě zkrátka nezapadá nikam. Rodiče jsou taky v úzkých a kolikrát není asi na výběr. Jak to vyřešit, nevím, jen pohled z druhé strany.
Prosím ponechat anonym.

Věřím, že je to, bohužel, problém i z druhé strany. Podle tvého popisu je ale tvé dítě jiné než to z úvodního příspěvku. Je smutné, že není na zš něco jako za nás vyrovnávací třídy - prostě děti, co nejsou na speciální (za nás zvláštní) školu, ale zároveň potřebují menší kolektiv a individuálnější přístup, třeba i víc personálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 00:50

@Havlova je a není. Už se mi to i těžko posuzuje, protože pro nás je to normalni, denní chleba :mrgreen: ale taky neustále vyluzuje zvuky - nevědomky, nevydrží v klidu, má neadekvátní reakce na ledacos… Na druhou stranu jsou mu čtyři, už pomalu umí číst, rozumí česky, částečně anglicky a zná spoustu věcí „navíc“. A co pak s takovým dítětem ve třídě s dětmi s těžkou mentální retardací :nevim:

• Citovat
  • Upravit
42086
28.9.22 00:57
@Anonymní píše:
@Havlova je a není. Už se mi to i těžko posuzuje, protože pro nás je to normalni, denní chleba :mrgreen: ale taky neustále vyluzuje zvuky - nevědomky, nevydrží v klidu, má neadekvátní reakce na ledacos… Na druhou stranu jsou mu čtyři, už pomalu umí číst, rozumí česky, částečně anglicky a zná spoustu věcí „navíc“. A co pak s takovým dítětem ve třídě s dětmi s těžkou mentální retardací :nevim:

To znamená, že je vzdělavatelný dle běžných osnov, a někde i nad jejich rámec, že opravdu mezi mentálně retardované nepatří. Zrovna pro něj by byla vhodná nějaká malá třída s personálem navíc. Na druhou stranu, ještě je malý, ještě se může chování trochu změnit, může být třeba klidnější, přestat vydávat zvuky. Držím palce, ať to dopadne pro vás i okolí co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 04:01

Bohužel také nemám zdravé a normální dítě jak tady říkáte. Netušíte jake je to zklamání a frustrace každý den. Nevim proc se to stalo, dite se zdálo zdravé. Nevim co nás čeká, společnost nás vytesnuje, jsem z toho nešťastná a to taky nemáme tak těžký případ jako o kterém se tu píše.
Chci říct, že najít speciální vzdělávání není jen tak, to je ta chyba. Těchto dětí bohužel přibývá a bylo by vhodné, aby se to neřešilo pitomou inkluzi, ale speciální třídou v každé škole. Stejně tak by i nadané děti měly mít možnost se rozvíjet podle svých možností.
Buďte rady za zdravé děti, my bychom taky rady takové. Prosím zkuste se více vcítit do pocitu nás rodičů těchto deti.
Ja vozím dítě 30 minut do speciálky, kam jsme se dostali po 2 letech. Mš i zš mám přitom 400m od domu. Už ani nevím kolik let jezdíme po psycholozich, psychiatrech, logopedech, Orl, neurologiich a ergoterapich. Dlouhé cekacky, covid období, diagnóza stanovit nejde, nezapadá do tabulek, nekde je pozadu, nekde napřed. Čekání a doufání v zázrak, různé vitamíny, oleje, hledání po netu… :( tolik práce a snahy každý den a k ničemu to moc není. Je to vážně moc těžké…

V tomto případě si myslím, že byste měli jako rodiče jednat společně a tlačit na učitelku at vedení promluví s rodiči. Toto dítě je rušivý prvek a rozhodně potřebuje jine prostředí. Jeho rodiče to ví, ale asi si to nechtějí přiznat. Dekuji za ponechání anonymu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.22 05:31
@Anonymní píše:
Bohužel také nemám zdravé a normální dítě jak tady říkáte. Netušíte jake je to zklamání a frustrace každý den. Nevim proc se to stalo, dite se zdálo zdravé. Nevim co nás čeká, společnost nás vytesnuje, jsem z toho nešťastná a to taky nemáme tak těžký případ jako o kterém se tu píše.
Chci říct, že najít speciální vzdělávání není jen tak, to je ta chyba. Těchto dětí bohužel přibývá a bylo by vhodné, aby se to neřešilo pitomou inkluzi, ale speciální třídou v každé škole. Stejně tak by i nadané děti měly mít možnost se rozvíjet podle svých možností.
Buďte rady za zdravé děti, my bychom taky rady takové. Prosím zkuste se více vcítit do pocitu nás rodičů těchto deti.
Ja vozím dítě 30 minut do speciálky, kam jsme se dostali po 2 letech. Mš i zš mám přitom 400m od domu. Už ani nevím kolik let jezdíme po psycholozich, psychiatrech, logopedech, Orl, neurologiich a ergoterapich. Dlouhé cekacky, covid období, diagnóza stanovit nejde, nezapadá do tabulek, nekde je pozadu, nekde napřed. Čekání a doufání v zázrak, různé vitamíny, oleje, hledání po netu… :( tolik práce a snahy každý den a k ničemu to moc není. Je to vážně moc těžké…V tomto případě si myslím, že byste měli jako rodiče jednat společně a tlačit na učitelku at vedení promluví s rodiči. Toto dítě je rušivý prvek a rozhodně potřebuje jine prostředí. Jeho rodiče to ví, ale asi si to nechtějí přiznat. Dekuji za ponechání anonymu.

Souhlasim a Mam to zrovna tak. Milovany syn, prvorozeny, cekali jsme na nej dlouho. V necelych peti plne cte, zna vesmir, je mimoradne nadany, ale taky asocialni a mlcet vydrzi snad minutu? Ze skolky za rohem nas hnusne vystipali, sesypala jsem se z toho. Tchyne misto aby nekdy s nim pomohla, obchazela sousedy a vykladala jak od jeho narozeni vi, ze syn neni normalni, pohlidala mi ho i jako mimino pouze 50 minut a utikala si zakourit. Ted mame skolku soukromou s AP, ale co skola, to netusim. Mam i mladsi dite, to se jevi normalne. Nechtejte si predstavit tu bolest videt denodenne toto jako rodic a poslouchat odsudky ode vsech. Pulka lidi vini matku, pulka ty diagnozy bagatelizuje a vse by resila mlacenim ditete…

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
28.9.22 05:36

Taky celkem nechápu, pro koho by měla být inkluze dobrá a jak mohl kdokoliv očekávat, že nějaký asistent má vynahradit odbornou péči a práci s takovými dětmi :think:.

• Citovat
  • Upravit
66815
28.9.22 06:19

To je jako se vsim. Ucitel je prece odbornik, vyresi vse. @Capelucia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.22 06:42
@lilith1 píše:
Jo vitej v inkluzijnim svete, jeste, ze to pomalu odpada bo nejsou penize.

Já mám dítě v rámci inkluze v běžné škole. Vždy to špatné není. Je to nejhodnější dítě ve třídě. Nejzlobivější dítě tam je naopak dítě, které je geniální a nemá si zřejmě, co s polužáky říci, tak vysí. rá. Také s tím nic nedokážou dělat. Mé dítě si mi také stěžuje, že křičí a zlobí a že mu to vadí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi