Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mam 10 mesicni dceru, a cey den mi casto spi. Vstava okolo osmej, chvilu je vzhuru o 10 ide zas spat vstava okolo jednej druhej, pak zas okolo piatej vstane o siedmej a okolo osmej pol deviatej ide zas spat a asi zas az do rana. Je to bezne ze 10 mesicni dite tak casto spi???
@janulkalm moje malá tak spala ještě v roce, takže normální to asi bude, v deseti měsících vydržela sotva ty dvě hodinky vzhůru, akorát chodila spát už kolem šesté večer a do rána, někdy i do devíti, půl desátý.
Jo a u doktorky na dotaz jestli to je normální, mi odpověděla, ať si to užívám, dokud to jde. No měla pravdu, po tom roce se to zlomilo, zaplať, že vydrží spát aspoň v noci.
Příspěvek upraven 29.07.13 v 15:19
Jsem zvědavá co ti ostatní napíšou, ale mně to vůbec normální nepřipadá a určitě bych to konzultovala s doktorkou. Jako děti asi ještě v těch 10m spávají přes den, náš mladej je vyjímka, ten v 6m přestal přes den spát úplně. Ale to co ty píšeš mi přijde fakt dost.
Malej dopoledne vydrží po nočním spánku tak 1,5-2 hodiny vzhůru a jde taky spát
Tobě spinká 2× denně víc, mě spí 3× denně míň tak to asi bude v pohodě a užij si, že ti spinká ![]()
Malému je 13 měsíců a teď v tom horku spí taky víc. Vstává v 6 a chodit spát chodí o půl 9. Teď v těch vedrech spí většinou přes den dvakrát a to 1-3 hodiny. Takže dle mého to je normální. Zvlášť pokuď už máš pohyblivé dítě, to se unaví raz dva ![]()
@janulkalm
to jsou dva spánky denně, to je normální
akorát moje malá nespí třeba 3 hodiny v kuse, ale jen dvě, hodinu a půl.. má rok
Mne to prijde teda dost
vseho vsudy je vzuru za cely den 5-6 hodin, coz mi prijde opravdu malo.
Opravdu je normální, aby 10m dítě bylo vzhůru jen 6-7 hodin? CHápu samozřejmě že každé dítě je jiné, ale tohle by mě zneklidňovalo..
Nie spi mi tak stale. Niekedy spi napr len raz za den ale niekedy aj tak castejsie. Mne sa zda ze sa strasne rychlo unavy.
Malý takhle taky spával. Pak docela dlouho měl dva spánky za den - asi do 16m. No a teď má 2,5 roku a běžně dá po obědě 3 - 4h ![]()
Já jsem ráda, je aspoň klid ![]()
Příspěvek upraven 29.07.13 v 15:20
@janulkalm píše:
Nie spi mi tak stale. Niekedy spi napr len raz za den ale niekedy aj tak castejsie. Mne sa zda ze sa strasne rychlo unavy.
A s doktorkou jsi to probírala? Známé holčička měla boreliozu a taky na to příšli že byla hodně spavá a rychle unavená.. Tím tě nestraším, ale prostě mi to fakt přijde divné
Nepřijde mi na tom nic divného, zkrátka je to spáč. Užívejsi, příští spavé obdobínastane až v pubertě ![]()
@Gladys píše:
Nepřijde mi na tom nic divného, zkrátka je to spáč. Užívejsi, příští spavé obdobínastane až v pubertě
jo
ale v kombinaci s nočními výlety
![]()