Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nestane. Moje děti takové věci ji kazdou chvíli, kolikrát sni nějakou dobrotu i s kusem obalu a nic se nestane ![]()
Jj taky máme zkušenost. Syn snědl čokoládu i s kouskem obalu. Pak to vykadil. Bobek vypadal zajímavě ![]()
Ahojky vsem… Dneska mi prisel balicek a v nem takove ty ochranne „krupky“, aby se zbozi neponicilo. Dcerka hned jednu vzala a zacala zkoumat, zda je to dobrota. Hned jsem ji to vzala a durazne rekla, ze to neni jeji krupka a celou krabici jsem odnesla a kdyz jsem se vratila, tak dcerka jakoby neco dojedla.
V puse nic nemela. Pro jistotu jsem sla ty krupky schovat lepe do trideneho odpadu… Jednu jsem si vzala do ruky a zjistila jsem, ze je to jakoby uplne mekke a jde to zmacknout na miniaturu… Proste jako opravdicka kukuricna krupka… Myslim si, ze dcerka dalsi nemela a nesnedla, ale kdyby nahodou ano, myslite, ze by to bylo OK? Diky moc za jakoukoliv informaci. Ted nam zacina to ochutnavani vseho, takze nejsem zdaleka jeste ostrilena a mam strach…
Dekuju. Ja si nemyslim, ze to snedla, ale spis pisu pro muj klid a zreba budu chytrejsi do budoucna. Jinak jsem ted cetla, ze tyhle vyplne uz se delaji opravdu kukuricne a jsou kompostovatelne. Sama bych rekla, ze to nebyly ty klasicke zelene peny, ale takove „pohankove“
A takove veci vyjdou aniz by udelaly nejakou neplechu?
@Anonymní píše:
Dekuju. Ja si nemyslim, ze to snedla, ale spis pisu pro muj klid a zreba budu chytrejsi do budoucna. Jinak jsem ted cetla, ze tyhle vyplne uz se delaji opravdu kukuricne a jsou kompostovatelne. Sama bych rekla, ze to nebyly ty klasicke zelene peny, ale takove „pohankove“A takove veci vyjdou aniz by udelaly nejakou neplechu?
Pokud je to stabilní materiál (plast, kov) není to ostré, nemá to ostrou špičkou tak to projde…u nás teď nejvíc frčí pastelky a voskovky…to je dobrota panečku 😁 😂 🙈
Pozor ale třeba na. papir..vetsi mnozstvi (třeba víc stránek) se může v žaludku slepit k sobě, vytvořit bezoár a pak dělat neplechu. No a samozřejmě pozor na magnety
Chtěla bych se zeptat, syna hlídal pár minut partner, uslyšel jak kašle, kouknul mu do pusy a vytáhnul mu menší kousek zmuchlaného alobalu, ale neví, jestli vytáhnul vše…kdyby ne, může se něco stát…? Nebo to sám vykaká?