Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smurfka proč se divíš? Myslíš, že bych měla mít na testu už silnější tu čárku? Dobře tak zítra ráno ještě testnu a uvidim. A o tom digitálu taky uvažuju. Ale třeba mám opravdu jen opožděnou ms, ikdyž já to nemívám.
No každé ženě stoupá hcg jinak, záleži kdy si měla ovulaci, kolik jsi dpo, myslím že čárky už by mohly být silnější..5 dní zpoždění to už jsi tak 20 nebo 15 dní po ovulaci ne?
@smurfka no já nevím kdy mám ovulaci, to nesleduju, ale podle kalendáře na internetu mi vychází na 9.1. takže bych dnes byla 20dpo. hmm, takže si radši naděje nedělat.
Ikdyž co si pamatuju u dcery, že jsem si dělala test, nevím kdy. Byl negativní, tak jsem to hodila za hlavu, jela na dovču a po 11 dnech co jsme se vrátili jsem si ho udělala znovu a už tam byla dálnice. Druhý den jsem šla k dr, ale už jsem byla 4, nebo 5 tt. Tak nevím.
Podle net kalkukačky ovulační si ovulaci nikdy nesleduj..ono to v 99% nevyjde správně..
no však uvidíš, třeba si opravdu ta žena které stoupá hcg pomaleji, to není žádná hrůza..ale asi bych šla teda v tom případě raději na krev nebo koupila ten digitál, at víš na čem jsi.. ![]()
@smurfka no a třeba nemůže se stát, že nemám dost hcg v tý moči i na ten digitál, nebo je opravdu spolehlivý?
@abidail píše:
@smurfka no a třeba nemůže se stát, že nemám dost hcg v tý moči i na ten digitál, nebo je opravdu spolehlivý?
digitál ukazuje už 1-2 týdny po ovulaci..já si ho dělala 13dpo a už jsem tam měla napsané že jsem ve 4-5tt.
pokud budeš mít mín hcg v krvi tak ti to neukáže týden těhotenství ale ukáže to aspon +..ale ten digitál stojí stejně jako když si zajdeš na krev, tak pokud si myslíš že ti nebude fungovat a nechceš zbytečně za to utrácet tak si zajdi jako samoplátce na krev ( nebo na gyndu, tam to budeš mít zadara )
@abidail píše:
A zřejmě z ranní moči že?
testovat digitál určitě z ranní moči, a na krev mužeš jít během celého dne, ale určitě je taky lepší jít ráno nalačno..
Tak já ho koupím a udělám zítra, tak uvidíme. 'Snad to bude + ![]()
@abidail píše:
Tak já ho koupím a udělám zítra, tak uvidíme. 'Snad to bude +
no 5 dní po ms už by tam mohlo být + 1-2, tak uvidíš, držím palce.. ![]()
Ahoj holky, mám čerstvou zkušenost s testováním.
A cca pět dní před MS(nevydržela jsem no:-))jsem zkoušela Benu test- poradila mi ho paní v lékárně, funguje již 4 dny před MS a byl slabě pozitivní, ale až po limitu. Povzbuzena úspěchem jsem
jsem to zkoušela další den s Mama testem a nic.
Den na to ClearBlue-negativní
, Už jsem to vzdávala ale odpoledne Dr. Max- viditelná čárka, dva dni před MS mi Dr.Max ukázal jasnou čárku- mama test slabého ducha. Nyní jsem 6tt a samozřejmě dálnice. ![]()
Za mě byl tedy nejdříve pozitivní Benu test za cca 60,–Czk a na druhém místě Dr.Max za 35Czk. Často chválený a dost drahý ClearBlue mi ukázal negativní výsledek tři dni před MS a těhotná jsem byla.
@lharka13 tak to gratuluji, já doufám, že mi tři testy neudělaly falešný duchy.
Abidail : Myslím, že ne, bude to dobrý, držím pěstí, ať čárka sílí. ![]()
@abidail
5 dní zpoždění
hcg stoupá ob den, tzn až zítra by měla být čárka více výrazná..vždy pak porovnánej testy dělané obden - jestli stoupají
Nejlepší je asi si zajít na krev, tam hned víš na čem jsi, nebo koupit ten clearblue digitál který ti ukáže i jak dlouho si těhotná..pokud jsi, ten žádné duchy nedělá..