Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky 6.1 jsem samovolně potratila(měla jsem v děloze jen dutinku 5mm). Krvácela jsem stejně jak u klasické menstruace. Doktor řekl, že můžeme mít s přítelem pohlavní styk. Ten jsme taky měli. Dle mých výpočtů, jsem měla zrovna ovulaci… s čímž jsem nepočítala, jelikož jsem si myslela, že tělo si odpočine a ovulace hned nenastane…no že zkrátka se funkce obnoví až po další MS. No a teď jsem zhruba 24 DC a zase mě včera dost píchalo ve vaječníku, pak v podbříšku a dnes jsem celý den špinila. Ale ustalo to a zvětšily se mi prsa, ale nebolí. No zkrátka úplně ty samé příznaky jako u předešlého těhotenství. Je možnost, že bych hned otěhotněla, nebo je to hloupost? Máte zkušenosti?
Zkušenost mám, stalo se mi to hned 2×
spontánní potrat a hned příští měsíc opět těhotenství
z každého máme bezva holčičku ![]()
Ta možnost tu samozřejmě je a pokud by tomu tak skutečně bylo, neřešila bych to a těšila se na dítě.
@Ivjulin Já tak otěhotněla, se svolením lékaře, máme zdravou holčičku. Pokud jsi nebyla na revizi, tak můžeš hned v dalším cyklu otěhotnět. A stává se to prý docela často.
@Ivjulin jj, pokud si příroda sama poradila a nedošlo k radikálnějšímu zásahu, může se pěkně všechno zhojit a zase vyjít
Navíc mně i říkal poprvé dr., že tělo je tak nějak po tom potratu „pohnojeno“ hormony a možnost, že se to povede ihned, může být vcelku veliká ![]()
Když se mi to stalo podruhé, už jsem se ani nedivila ![]()
Možnosti tu je. Také se mi to stalo a máme zdravého chlapečka. Teď už dva ![]()
@Nainuva @DidierK @bořková @bořková Na revizi jsem nebyla holky. Tělo si poradilo samo. Takže jsem zvědavá. Testovat se zatím asi nemá smysl. Na testu by asi byla stejně jen slabá čárka a navíc by mohla být ta čárka pozitivní z předešlého těhotenství ![]()
Taky se mi to stalo. 17.2. jsem měla být v 5týdnu, spontánní potrat a hnedka 3.3. jsem otěchotněla při ovulce, bohužel ani tohle těhu nedopadlo dobře. Musela jsem na revizi kvůli ZT v 10tt
@Gabrielaaa píše:
Ja tak taky otehotnela!
Můžeš mi prosím napsat, jak to probíhalo u Tebe? Otěhotněla jsi poprvé po vysazení antikoncepce? Brala jsi pak nějaké vitamíny po potratu? Děkuji za odpovědi…
@Ivjulin a kolik dní že jsi od toho krvácení?
Já si pamatuju úplně živě, jak jsem čekala na první MS a ona nikde… říkala jsem si, že tělo se musí asi nějak srovnat… když to bylo asi 6 týdnů, udělalo se mi v práci ve vydýchané místnosti po delší době stání mdlo… hned jsem se cestou dom stavila pro test, ihned odpoledne čůrala a byly tam!
Byl to ták krásný pocit!
ale byl tam strach, jestli to nepříjde zas
Ale když jsem překonala ten 9tt, co se mi to stalo poprvé, tak jsem už věděla, že to bude dobré ![]()
Kdy plánuješ testovat tedy? ![]()
@bořková To je hezký příběh
Krvácet jsem přestala 10.1 a vše proběhlo jak normální MS. No testovat zkusím až v pátek. To by mělo být 2 dny před očekávanou MS. Minule jsem začala 2 dny před MS špinit(ale jen jeden den). A MS se nedostavila. Teď mám týden do MS a včera jsem špinila taky jeden den. No nevím možná je to ještě něco po potratu, co myslíš? Potratila jsem v 6.1 a ultrazvuk ani nedokázal určit tt. Byla jen dutinka 5 mm.
Taky se přidávám, hned jsem otěhotněla a teď už jsem v 34 tt, takže budu držet palečky