Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, už jsem zoufalá, vůbec jsem nečekala, že mě těhu tak sejme
. Už asi 3 týdny jsme nepoužitelná, nesnesitelná únava, nechut něco dělat, nevolnosti, občas zvracení, nechutenství atd…
Nejhorší je, že když to řeknu ženským v rodině, tak mi říkají, že to vůbec v těhotenství nezažily, tak si přijdu jak totální fnukna.
Já už jsem úplně vycuclá, chci zpět samu sebe
. Holky přejde to někdy?
![]()
@deniskateniska8791 píše:
Ahoj holky, už jsem zoufalá, vůbec jsem nečekala, že mě těhu tak sejme![]()
. Už asi 3 týdny jsme nepoužitelná, nesnesitelná únava, nechut něco dělat, nevolnosti, občas zvracení, nechutenství atd…
Nejhorší je, že když to řeknu ženským v rodině, tak mi říkají, že to vůbec v těhotenství nezažily, tak si přijdu jak totální fnukna.
Já už jsem úplně vycuclá, chci zpět samu sebe![]()
. Holky přejde to někdy?
![]()
Neboj, přejde to
já jsem ve 13tt a pozvolně to odchází, ale každý to má fakt jiné:), přesně jak píšeš únava, nechutenství, všechno jídlo mě natahuje
, pocit na zvracení, ale naštěstí nezvracím…bolest hlavy a nálady… normálka ![]()
Trpěla jsem víc jak pulku těhotenství
A ke konci se mi to jako bonus zase vrátilo ![]()
@Mayaa007 Já se modlím k tomu 2. trimestru, očekávám zlepšení ze dne na den
, jak se často uvádí
. Kéžby…
Nejhorší je, že nemůžu ani moc pít, voda mi dělá hůř než jídlo, jsem po napití hrozně nafouklá a žaludek mě bolí ještě víc ![]()
Zlepší se to, vydrž. Já jsem v 7 tt a je mi taky pěkně zle, po prvním trimestru to přejde. Jsem těhotná potřetí a vždy mi bývalo blbě, ale tak moc nikdy ![]()
@deniskateniska8791 píše:
@Mayaa007 Já se modlím k tomu 2. trimestru, očekávám zlepšení ze dne na den![]()
, jak se často uvádí
. Kéžby…
Nejhorší je, že nemůžu ani moc pít, voda mi dělá hůř než jídlo, jsem po napití hrozně nafouklá a žaludek mě bolí ještě víc
Taky bývám nafouklá a natahuje mě i obyčejná voda
a když jím, tak jím jídla které mi nikdy nechutnaly
, ale že bych jedla okurky kyselé a tak to vůbec
, dost často mám chut na knedlíky plněné jahodama a ty jsem neměla ráda
. Ze dne na den to asi nebude, ale musíme vydržet ![]()
Nedávno jsem tady psala novou diskusi, že jsem těhotná a na dně sil. Pro nekoho je tehotenstvi pohoda, pro nekoho peklo. Ja jsem na zacatku 10tt a je to sileny. Taky jen lezim lezim prakticky. Zvracim rano a cely dny je mi zle. Vecer je to stejne strasny jak rano. Klepou s emi ruce, nohy. Sotva chodim. Únava naprosto smrtelná. Do jidla se nutím a sním ho málo. Chvíli mam na neco chut a za minutu se mi z toho dela spatne. Smrdí mi i vlastní vlasy a kůže. Dokonce vlastní dítě i manžel. Modlim se, aby mi bylo brzo líp, protože psychicky se to moc zvladat nedá a to mám chronické onemocnení a jsem zvyklá trpět…Teď jsem ale úplně na odpis. Občas mám světlejší den, kdy je to trochu lepší. Ale vetsinu casu beru jako výkon dne odvoz ditete do skolky autem a zpet a odpoledne znovu. Dneska jsem ale ani to nezvládla…hlavne aby mimco bylo zdravé a uteklo to do doby, než nám bude líp..
Určitě se to zlepší. Jsem v 13 tt a zhruba tak týden už nemám nechutenství a nevolnosti, už jim normálně. Jediné co zatím zůstalo je únava. Ale musím říct ze druhé těhotenství je fakt horší. Musíme to vydržet
Já jsem 8+0 a připadám si jak lemra už asi tři týdny. Při prvním těhotenství jsem toto vůbec nezažila ![]()
Navíc mě dost bolí roztahování dělohy, to je taky chuťovka.
Ahoj holky. Jsem teď 11+0 a už tři týdny několikrát denně zvracím. V podstatě jen přežívám a čekám na druhý trimestr… Doufám, že bude brzy líp ![]()
Je to blbé, ale jsem spokojena, ze nejsem jedina
sorry..
Ja to mela naprosto stejně. I po 13ti hodinovem spánku jsem nebyla schopna skoro nic delat - uvarila jsem obed a mohla jsem jit znovu spat. Vyskladat mycku - jit znovu spat
a tak porad dokola! Za to mi moc chutnalo sladke
Samozrejme jsem chodila do prace, ale po prijezdu domu jsem si musela hned lehnout, odpocinout si a pak jsem byla schopna neco delat ![]()
Ted jsem 11+5 a unava me presla skoro ze dne na den. Za to jsem strasne ucurana a zacali mi vadit mlecne vyrobky
pritom zadnou intoleranci nemam. Doktorka rikala, ze se to behem tehotenstvi obcas stava, ze po porodu se to srovná ![]()
Mela jsem to tak taky, jeste jsem chodila do práce, doma vařit pro me bylo otřesný
to jsem hned běžela
.. ted jsem v 15.tt a už je to celkem pohoda, unavená jsem furt ale do práce už nechodím a doma funguju
zlepší se to
![]()
Jo jo, taky přežívám a čekám na zlepšení
, jsem taky moc ráda, že v tom nejsem sama, i když to samozřejmě nikomu nepřeji. Já jsem naštěstí doma, opravdu obdiv všem, co u toho chodí do práce
.
Děkuji za podporu, budu tedy doufat v brzké zlepšení, už je to dlouhé
.
Zdravím.
Už jsem zoufalá jsem 16tt občas mi bývalo zle ale teď je to horší a horší budím se v noci a lítám na wc jak šílená kolikrát jsem tam i hodinu možná déle. A teď jde o to že vstávám ve 4 ráno do práce jenže bohužel se stalo že jsem úplně vytuhla a neslyšela ani mobil.
Druhý den jsem zvládla se dopravit do práce ale stejně mě poslal vedoucí domu. Teď jde o to že s tím má jedná kolegyně problém i přes to že za to nemůžu
22.10 jdu na gyndu myslíte že by mě mohla doktorka nechat doma?
Určitě by tě měla nechat doma! Miminko je přeci na prvním místě
držím palce ![]()