10m dítko přestalo jíst
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
10m dítko přestalo jíst
Ahoj, synovi bylo 10m a asi před 3 týdny mi přestal jíst obvyklé porce, snědl tak 1/2. pak přišla viróza s horečkami a on přestal jíst, až na několik lžiček (1-4) úplně, což trvá (stejně jako viróza) doposud. Je pravda, že synovi se v té době prořezávaly zuby (už jsou venku), ale…
Také málo pije, snažím se, nutím ho, ale s nepříliš valným úspěchem. Ještě částečně kojím, tak se snažím teď víc než dřív, aby měl alespoň nějaké živiny a tekutiny, ale také tomu moc nedá…
Máte s tím někdo zkušenost? Najely Vaše děti opět do starého režimu?
Nějaký návod nebo nápad? ![]()
Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás to byly vždycky zuby, jednou něco asi střevního, měla jsem to taky. Jinak ale jí, jak žíravina, tak mě to neznepokojovalo, spíš štvalo, že se s tim vařím a pak to letí do záchoda.
Každý zub u nás trvá 3 týdny, navíc různě navazují, možná se i u vás klube další.
S tekutinama byl taky problém, kluk pije skoro jen při jídle. v nouzi jsem nasadila sladké pití (ovocné šťávy, v létě mixovaný meloun), na to se chytnul. Pokud máš pocit, že už není dostatek MM, zkusila bych UM, případně už nějaké acidofilní nebo kefírové mléko.
S jídlem vyzkoušej různé - Tom při zubech většinou jedl dobře jogurt a kaše, nechtěl ovoce, max. banán, k obědu jen polévky (vývar se zeleninou) - tam jsem nahnala další tekutiny.
- Citovat
- Upravit
U nas to bylo taky zubama, Honzik je zroutik a jidlo miluje, ale poslednich 14 dni mu rostou zuby, ma rymu a jidlo mu tolik nejede. Zvysili jsme prisun mlicka a v poslednich par dnech se to zas vraci do normalu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky mám za pár 10m mimčo a u nás taky stávky s papáním souvisely se zoubkama (jen 1× s virózou kdysi). Trvalo to celkem dlouho - třeba 2 týdny … ale pak se to zlomilo a teď jí ukázkově.
Jedl jen dopolední svačinu, tak jsem to musela otočit, že dopoledne dostal masozeleninu a až v poledne dopolední ovoce, který díky sladký chuti aspoň pár lžiček dal, jinak mi v poledne nevzal mazozeleninu do pusinky vůbec. Teď už jsme to otočili nazpátek. Naučila jsem se prostě nenutit, vydržet to (já) a čekat. Všechno teď zase dohnal s větší chutí.
A s tím pitím bojuju furt - lahev s cucákem nevezme do pusy stejně jako netekoucí kelímky, jediný co dá je obyčejnej tekoucí kelímek z domácích potřeb za 17Kč, kterej má tekoucí 2 dírky, takže pár hltů za den dá, ale jestli to je 150ml, tak večer boucháme šampáňo na oslavu … někdy vypije třeba jen 100ml, přestože často nabízím … je teda pravda, že nikdy nesladím - dělám obyč pytlíkovej dětskej čaj, kterej mu jede, jen prostě vypije pár hltů a čau. Čurá ale jak děravej, tak to už nehrotim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit