Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. Naší Veru bude v den svatby 10 měsíců. Přijde mi líto, aby mi moje dcera nešla za družičku. Nevdávám se denně že ![]()
Ještě chodit nebude a pokud ano, rozhodně pochybuju že vydrží po dobu obřadu stát. A představa že jí má dospělá družička(nebo dvě-ještě nevim) bude držet po celý obřad v rukách, to by nebavilo ani jednu ![]()
Řešila jste některá podobný problém? Jak?
Mám družičky úplně vypustit? (protože jestli ne má dcera, tak nikdo
), neumim to vymyslet
Nebo to lze nějak udělat? Můžou družičky při obřadu sedět?
Přijímám jakékoli rady, připomínky. Vdávám se poprvné a doufám že naposled(já se tak netěšim! Už bych to potřebovala mít za sebou
)
Děkuju Mirka
Nejde posunout svatbu?
Můj říká, že mě požádá o ruku, až malá bude chodit. Jinak počítej s tím, že ji bude muset asi furt někdo nosit
nebo vzít kočárek, jinak nevím. Malá má 10 měsíců, spí 2× denně, když nespí,tak v kočáru nevydrží, zatím se jen plazí, takže se pořád chce plazit a v lehátku je jen , když má jídlo v ruce. Nevím, jak velkou svatbu plánujete, no uvidíš, třeba bude chodit, ale to určitě zas bude chtít chodit jinam, než vy ![]()
Ahoj. Přiznávám, že nevím, jakou funkci mají družičky na svatbě (myslím tím takové ty pravé družičky). Byla jsem na několika svatbách (jen jedna byla moje), často tam byly děti jako družičky, ale vždycky to bylo tak, že tam prostě jen byly, takže nevím, jak přesně si to představuješ ty. Je to vaše svatba, takže co nebude vadit vám, nemělo by vadit nikomu jinému. Já bych 10 měsíční družičku nechala klidně plazit se po zemi (předpokládám, že tam bude koberec), právě proto, aby se nenudila. Jestli tam budou větší družičky, tak bych se s nimi domluvila, jestli by byly ochotné ji hlídat, nosit a tak, a až by se holčička začala nudit, nechala bych ji lézt po zemi, případně jí vzala něco, co ji spolehlivě zabaví. A obřad bude nějaký dlouhý?
Co se týká sezení družiček, problém bych v tom neviděla - ale nejlepší by bylo asi domluvit se tam, kde bude obřad probíhat - jak je to tam zvykem.
Anežka byla za družičku několikrát (jednou dokonce i bez nás, když byla na prázdninách u babičky a vdávala se ségřina kamarádka) a nikdy nikdo moc neřešil, co tam zrovna dělá. Je fakt, že byla ale starší a už chodila. Na bratrově svatbě seděla stejně jako ostatní (stáli jen novomanželé a svědci).
Byla jsem svým prarodičům na zlaté svatbě - obřad probíhal stejně jako „normální“ svatba, měli tam i svoje pravnoučata, zhruba roční (ale myslím, že už chodila). Děti v obřadní síni normálně běhaly od babičky a dědečka a rodičům a nikomu to nevadilo. Naopak jsem nabyla dojmu, že to bylo na celém obřadu to nejroztomilejší a dodnes na to s úsměvem vzpomínáme (ty děti jsou dnes už plnoleté
).
Přeju, ať si svůj velký Den užijete a mysli na to, že jak si to vy uděláte, takové to bude
.
Tak nejlepší bude, když budeš svou družičku držet v náručí ty nebo ženich.. ![]()
My jí tak drželi ( bylo jí také pár měsíců)..jenže my neměli obřad, kytku , šaty a hosty..Jen civil a za chvíli bylo po všem..
Ale i tak by to mohlo být roztomilé..
MirušeProdigy píše:
Můžou družičky při obřadu sedět?
Dobrý dotaz
Tak jestli ještě nebude umět sedět (beru to podle svých dětí), tak pochybuju, že se někdo bude pozastavovat nad tím, že leží v kočárku. Vždyť bude mít 10 měsíců
Aby miminko celý obřad stálo, to už by bylo asi moc nároků najednou ![]()
Oblékla bych jí bílé šatičky, ale počítala bych s tím, že jak se bude plazit, tak budou šaty překážet a pak budou na vyhození. Tak bych ji možná po obřadu a focení převlékla (asi nebudou moc pohodlné pro plazení). Taky bych měla strach, aby mi ji někdo nezašlápl, když se bude motat hostům pod nohama
Ten věk zrovna není ideální
Už nevydrží ležet a zárveň ještě nechodí (teda většina takto starých dětí nechodí). Já bych si tu svatbu asi moc neužila, kdybych neměla někoho, kdo by se mi o malou mohl starat. Toť osobní názor ![]()
já ti nevím, ale u nás tradice družiček není a nikdy nebyla
Je to zvyk z ciziny, takže já bych se tím netrápila, družičky zcela vypustila a neřešila to.
Nasi male budou v den svatby 4 mesice, budou ji drzet babick y a necham ji usit druzickovske saticky:-))))
Zapoměla jsem říct, že jde jen o obřad, focení a oběd. Po obědě(v kruhu rodinném) se jde domů
Tak já bych malou oblékla do hezkých šatiček a nechala jí klidně sedět na klíně u babičky a nebo bych jí držela s nastávajícím sama. Přeci jen se neberete už jen vy dva, ale jste už tři
Obřad není zas tak dlouhý, to vydrží. Naše Nina byla za družičku loni - obřad prokecala a všichni se tomu smáli
Jsou to prostě děti, nikdo to nebude brát tak, že vám něco kazí
A pokud ano, tak ať si…
Terce byl na naší svatbě rok a už chodila. Šatičky měla. Při obřadu byla v kočárku a hlídala jí babička. Po focení jsme jí šatičky sundali.
MirušeProdigy píše: Zapoměla jsem říct, že jde jen o obřad, focení a oběd. Po obědě(v kruhu rodinném) se jde domů
Tak to je dost podstatná informace
Určitě bych ji oblékla do bílého. A při obřadu bych ji určit nedržela, ale nachala bych ji babičkám (ty už si s ní poradí). Takto by sis moc obřad neužila, dkybys musela řešit, jestli ti netahá za vlasy, jestli nežvatlá, nebrečí, nekroutí se, nemluví…
DĚKUJI ![]()
Asi na to teda kašlu, zbytečně peníze navíc za šaty pro družičky. Malou oblíknu do hezkých šatů a asi se přizpůsobíme situaci až na místě(prostě až budu vidět jak se chová naše 10ti měs.miminko
)
JEŠTĚ SE CHCI ZEPTAT KDYŽ VÁS TU TAK MÁM:
Jak jste se cítily ve váš svatební den?
Když koukám na videa z obřadů, přijde mi jakoby to každej bral tak jako „normálka“. Já už teď vim, že bych potřebovala mít po, protože mě ta ceremonie děsně vytáčí
Zbytečný nervy pro všechny zúčastněné, já středem pozornosti
Achjo.Nejraději bych si pučila dva lidi s občankou někde na ulici a vdala se v teplákách
Ale to by nás příbuzenstvo asi vydědilo ![]()
Jelikož vím, že bych raději skočila pod metro
než se oblékla do dortových šatů, měla kytici, poslouchala ušišlaného oddávajícího, který by vyprávěl jak běžíme rozkvetlou loukou, jedla knedlíčkovou polévku s bryndákem u krku atd..
tak jsem opravdu šla jen s dvěma svědky ( maminka a švagr), v riflích a s dítětem v náručí, poprosila jsem o nevyprávění proslovu a za 10 minut šla domů..
Někdo na to prostě nemá..
Já nevím, ale i když jsem věděla, že rodiče to mrzí a že by chtěli svatbu, tak přece jenom je to můj život, oni už si svou svatbu užili, o své svatbě rozhodli a na to jak to chci já nemají nárok - apriori proto, že já bych na to vzpomínala jako na Den HRŮZY..takže jestli mě mají rádi, tak mě do toho nebudou nutit a kecat..
Opradu ti to stojí dělat kvůli příbuzným??
Já si to ohromně užila, i s mimi v bříšku. Obřad jsme měli v zahradě malého zámečku, cítila jsem se jako princezna.. no prostě celý den jako úplně jiný člověk. Pořád jsem si říkala.. „to je moje svatba, já se vdávám..?“ I při obřadu, nemohla jsem tomu uvěřit.
No a druhý den.. návrat do reality, bohužel v tu dobu hodně smutné..
Tak já to mám naopak. S nadsázkou říkám, že jsem se vdávala jen kvuli svatebnímu dnu. Super jsem si to užila. Ale na mém životě svatba nic nezměnila. ![]()