Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kdyby to bylo jen na mě, tak si ani ty rifle nevezmu. Řikám, klidně tepláky
Jde o příbuzný ale hlavně jde o mého nastávajícího. My se s Davidem shodneme v životě na 95% věcí (a to jako fakt!!!) ale bohužel představa svatby spadá do těch zbylých 5ti % , kdy se neshodneme.
On dost ustoupil. Chtěl hned udělat po obědě party pro kamarádíčky, takže se ve svatební den ožrat jako ten dobytek(a já bych byla nasr.pač bych se musela starat o malou). Navíc chtěl na oběd pozvat všechny kdo přijdou na obřad
. No a já chtěla svatbu beze všech, jen se svědky a v teplákách ![]()
Takže jsme udělal kompromis: Oběd pouze v kruhu rodinném(to je cca 15 lidí
) a pak se jde domů. Party pro kamarády uděláme o týden později u nás na zahradě. No a já ustoupila od svatby jen v 5ti( i s malou), když jsem viděla, že ustoupil jak uměl ![]()
Tomu se asi říká dobré manželství že?
(Si fandim co?
)
Alpaka píše:
Tak já to mám naopak. S nadsázkou říkám, že jsem se vdávala jen kvuli svatebnímu dnu. Super jsem si to užila. Ale na mém životě svatba nic nezměnila.
Dospělácký družičky bych vypustila, pro mě je to šílenej kýč a navíc, když ty píšeš, že je pro tebe svatba jen formalitou pro příbuzný, tak to vůbec nechápu.
I kdyby ti malá už chodila, tak co ujde? A hlavně nepostojí, takže jí posad do kočáru a nech v klidu koukat a nestresuj povelama typu „ stůj“.
jjelena píše:
Dospělácký družičky bych vypustila, pro mě je to šílenej kýč a navíc, když ty píšeš, že je pro tebe svatba jen formalitou pro příbuzný, tak to vůbec nechápu.
I kdyby ti malá už chodila, tak co ujde? A hlavně nepostojí, takže jí posad do kočáru a nech v klidu koukat a nestresuj povelama typu " stůj".
Jo jo takhle to udělám. No a proč družičky, když chci jen malinkatou svatbu? No prtože když už tak už ne? ![]()
ahoj, my jsme měli družičku (neteř), bylo ji 9let a strašně chtěla být v bílém. Tak jsme ji to dopřáli protože žádná další svatba v rodimě už nejspíš nebude. Ale i tak nestála celý obřad s námi vpředu, sedla si tchánovi na klin (do první řady) a koukala s nimi
MirušeProdigy píše:jjelena píše:Jo jo takhle to udělám. No a proč družičky, když chci jen malinkatou svatbu? No prtože když už tak už ne?
I kdyby ti malá už chodila, tak co ujde? A hlavně nepostojí, takže jí posad do kočáru a nech v klidu koukat a nestresuj povelama typu " stůj".
Prosím tě dotaz- a jak se pozná, že je malá družička? Hezké šatičky bude mít tak či tak a závoj ti stejně neponese
, ptám se, pač jestli se budu vdávat já, tak jsem vůbec nepřemýšlela, že malá bude či nebude družička, prostě bude mít šatečky a nevím, co by jako měla mít za funkci ![]()
sieta.m píše:MirušeProdigy píše:Prosím tě dotaz- a jak se pozná, že je malá družička? Hezké šatičky bude mít tak či tak a závoj ti stejně neponesejjelena píše:Jo jo takhle to udělám. No a proč družičky, když chci jen malinkatou svatbu? No prtože když už tak už ne?
I kdyby ti malá už chodila, tak co ujde? A hlavně nepostojí, takže jí posad do kočáru a nech v klidu koukat a nestresuj povelama typu " stůj"., ptám se, pač jestli se budu vdávat já, tak jsem vůbec nepřemýšlela, že malá bude či nebude družička, prostě bude mít šatečky a nevím, co by jako měla mít za funkci
jako funkci plní družičky?
no to nevim. Jen mi to přišlo hezký když jsem viděla svatební fotky s družičkama. Pro mě, je to takový bohatější (když už
). ALe nic, prdim na to, malá stejně hezký šatečky bude mít a na kamarádky družičky kašlu ![]()
Lizbeth píše:
Jelikož vím, že bych raději skočila pod metro![]()
než se oblékla do dortových šatů, měla kytici, poslouchala ušišlaného oddávajícího, který by vyprávěl jak běžíme rozkvetlou loukou, jedla knedlíčkovou polévku s bryndákem u krku atd..
tak jsem opravdu šla jen s dvěma svědky ( maminka a švagr), v riflích a s dítětem v náručí, poprosila jsem o nevyprávění proslovu a za 10 minut šla domů..
Někdo na to prostě nemá..
Já nevím, ale i když jsem věděla, že rodiče to mrzí a že by chtěli svatbu, tak přece jenom je to můj život, oni už si svou svatbu užili, o své svatbě rozhodli a na to jak to chci já nemají nárok - apriori proto, že já bych na to vzpomínala jako na Den HRŮZY..takže jestli mě mají rádi, tak mě do toho nebudou nutit a kecat..
Opradu ti to stojí dělat kvůli příbuzným??
Tak my to měli taky tak, v civilu, se svědkama, a jsem ráda
Jo a já
. Přišli jsme z obřadu, daly jsme si oběd- doma, nedělaly jsme nic velkého a šupky dupky jsem zapadla do pelíšku a spala
Jinak vám oběma přeju moc a moc štěstí, četla jsem tvé deníčky a vím, že si to zasloužíte
![]()
MirušeProdigy píše:sieta.m píše:jako funkci plní družičky?MirušeProdigy píše:Prosím tě dotaz- a jak se pozná, že je malá družička? Hezké šatičky bude mít tak či tak a závoj ti stejně neponesejjelena píše:Jo jo takhle to udělám. No a proč družičky, když chci jen malinkatou svatbu? No prtože když už tak už ne?
I kdyby ti malá už chodila, tak co ujde? A hlavně nepostojí, takže jí posad do kočáru a nech v klidu koukat a nestresuj povelama typu " stůj"., ptám se, pač jestli se budu vdávat já, tak jsem vůbec nepřemýšlela, že malá bude či nebude družička, prostě bude mít šatečky a nevím, co by jako měla mít za funkci
![]()
no to nevim. Jen mi to přišlo hezký když jsem viděla svatební fotky s družičkama. Pro mě, je to takový bohatější (když už
). ALe nic, prdim na to, malá stejně hezký šatečky bude mít a na kamarádky družičky kašlu
Já to myslela tak, že dospělé družičky poznám od hostů- malé ne, pač stejně malá bude všude s tebou na fotkách, stejně bude mít šatičky, tak jen jsem se zamyslela, jak jsi to chtěla odlišit, aby ostatní věděli, že je družička a jaký bude rozdíl, když nebude družička…jestli mě chápeš ![]()
sieta.m píše:MirušeProdigy píše:Já to myslela tak, že dospělé družičky poznám od hostů- malé ne, pač stejně malá bude všude s tebou na fotkách, stejně bude mít šatičky, tak jen jsem se zamyslela, jak jsi to chtěla odlišit, aby ostatní věděli, že je družička a jaký bude rozdíl, když nebude družička…jestli mě chápešsieta.m píše:jako funkci plní družičky?MirušeProdigy píše:Prosím tě dotaz- a jak se pozná, že je malá družička? Hezké šatičky bude mít tak či tak a závoj ti stejně neponesejjelena píše:Jo jo takhle to udělám. No a proč družičky, když chci jen malinkatou svatbu? No prtože když už tak už ne?
![]()
). ALe nic, prdim na to, malá stejně hezký šatečky bude mít a na kamarádky družičky kašlu
Chápu a vlastně neumim odpovědět
![]()
Miri, já jsem před svatbou měla stejné pocity jako ty. Hlavně aby už to bylo za mnou. Vůbec jsem se netěšila. Měli jsme 52 svatebních hostí a večer se to s kamarády vyšplhalo ke 100.V šatech, která jsem plánovala sundat hned po focení jsem vydržela až do půl druhé v noci. Náladu mi malinko zkazilo, že novomanžel odpadl v 19.30, ale i přesto jsem si to moc užila.
Tak som bola leniva citat celu diskusiu.
Ide o to, co od druziciek chces. Povodne mali byt okolo nevesty, lebo chodil nejaky demon nevestu ukradnut, tak aby nevedel ktora to je.
Potom … funkciu na svadbe ma prva druzicka, ktora je neveste k ruke, vlastne uz pri pripravach svadby … viaze pierka, posiela oznamenia, ak sa odoberas od rodiny a ziadas o pozehnanie, tak robi „moderatora“.
Mala druzicka (ale to Tvoja este nezvladne) drzi prstienky, rozsypuje okvetne listky …
Ked sa vydavala moja sestra mala malicka 4 mesiace a cely obrad bola vlastne v kociku. Vytiahli sme ju az na fotenie.
Jo, mala doma pletenu zasterku a ciapocku, jednofarebny overal a kabatik za tri stovky zo sam baby.
MirušeProdigy píše:
DĚKUJI![]()
Asi na to teda kašlu, zbytečně peníze navíc za šaty pro družičky. Malou oblíknu do hezkých šatů a asi se přizpůsobíme situaci až na místě(prostě až budu vidět jak se chová naše 10ti měs.miminko
)
JEŠTĚ SE CHCI ZEPTAT KDYŽ VÁS TU TAK MÁM:
Jak jste se cítily ve váš svatební den?
Když koukám na videa z obřadů, přijde mi jakoby to každej bral tak jako „normálka“. Já už teď vim, že bych potřebovala mít po, protože mě ta ceremonie děsně vytáčíZbytečný nervy pro všechny zúčastněné, já středem pozornosti
Achjo.Nejraději bych si pučila dva lidi s občankou někde na ulici a vdala se v teplákách
![]()
![]()
Ale to by nás příbuzenstvo asi vydědilo
V den svatby jsem se cítila dobře. nervozita nebyla. odbyla jsem si to den předem. Rozvážela se výslužka lidem, kteří nešli na svatbu, ale něco museli dostat. Do toho přijíždělo příbuzenstvo, takže všechno v poklusu a ruply mi nervi. V den svatby už bylo vše nachystané, příbuzenstvo (hlavně moje rodina) ubytovaní, najezení. Hned od rána nás oddělili, abychom se s manželem neviděli. Ani jeden jsme nevěděli, co bude mít ten druhý na sobě. Obřad jsme měli o půl druhé na zámku - cca 10 km. V 11 si pro mě ženich přišel (celkem dojemná komedie), pak se rozdávali dary (do dneška jsem nepochopila, proč před obřadem) a pak se jelo. Jedinej, kdo mě rozbrečel, byl synovec, když mi řekl, že jsem krásná nevěsta.
Na zámek jsme dojeli za šíleného troubení. Fakt jsem se cítila jako princezna. Nic jsme nepodcenili a bylo to nádherný. Po obřadě jsme se ještě fotili v zámecký zahradě. trochu mě mrzelo, že svatebčani už remcali, že chtějí jít na hostinu. No, a pak jsme se přesunuli zase 10km zpět, kde byla hostila. Tak už vše dle normálu - střepy, voda X vodka, a podobné tradice. Byl zákaz pít tvrdý alkohol, protože jsme z toho nechtěli alkoholový dýchánek. V 23 se to zvrtlo a ve 3 byli všichni na šrot (všetně novomanželů).