Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, malej mi poslední dobou bojkotuje večerní kaši. A protože u prvního mi dr, dovolila chleba s lučinou od 10ti měsíců, zkusila jsem to i u malýho a strašně mu to chutnalo. Večer ho ještě kojím. Bojím se, aby mu to nezachutnalo a na kaši se nevyprd úplně:-) Dáváte i něco jinýho? Díky. Přesně mu je 9 a půl měsíce.
Klidně už bych dala, já teda roční dávám masozeleninu nebo polévku, kaši vedeme občas ráno ![]()
jojo, dala jsem tenkou vrstvu másla a lučinu a snědl celý krajíc:-)
buď ráda, že takhle papá
, já bych mu to nechala a neřešila bych to
, některý kaši nechtěji vůbec
Matěj jí od asi cca os 8,5 měsíců chlebík se sýrem, s máslem a marmeládou, medem atd… K snídani, k tomu lahvičku mléka. Ale večer teda kaši jí. Takže v tvém případě bych v tom vědu nedělala… a klidně dala. Samozřejmě pokud nebude mít problémy s bříškem.
bez problémů nahraď kaši chlebem,kaši nepotřebuje,večer dej ještě mlíčko a máš vystaráno:-))
ne, já z toho vědu nedělám, baští jinak moc rád a všechno:-) má 12kg:-) ale teď začíná chodit, tak snad to brzy vyběhá, divím se, že ho ty nožičky unesou. Myslím, že po dvou dnech chlebů si zase kaši dá. Ráno má jogurt, k obědu maso-zelenina, svačina ovoce rozmix a večer kaši, na doražení MM. Takže nestrádá.
Nelluška píše:
ne, já z toho vědu nedělám, baští jinak moc rád a všechno:-) má 12kg:-) ale teď začíná chodit, tak snad to brzy vyběhá, divím se, že ho ty nožičky unesou. Myslím, že po dvou dnech chlebů si zase kaši dá. Ráno má jogurt, k obědu maso-zelenina, svačina ovoce rozmix a večer kaši, na doražení MM. Takže nestrádá.
Ty jo, 12 kg, jo?? Tak teď nevim, jestli se má Matěj se mnou tak blbě nebo jak to je??
No tak je fakt, že má plno, mooooc pohybu - chodí za ruce od půl roku a přes den spí jen minimálně.. na to nemá čas ![]()
Neboj, má se dobře. Malej měl při narození 4,3kg, ve třech měsících 8kg a na osmiměsíční prohlídce 10,5kg. teď už se to blíží 12kg. Ale pohybu má taky dost. V 9ti měsících začal sám stát a teď se pokouší o první kroky, ale moc mu to nejde:-(chodí jen kolem nábytku, ale právě od tý doby, co začal sám stát už ruce nechce:-( Je i dost velikej, takže myslím, že ty máš normální dítě a by cvalíka.
A muzu se zeptat jaky chleba davate?Mam dvojcata 9mes a taky uzvazuju o chlebu Dr mi rekal at uz zacnu, ale nejak chleba nekupuju a teda nevim jaky?dik
Obyč chleba, ale já dávám hlavně bílé pečivo- rohlík, bagetu..
Miki78 píše:
A muzu se zeptat jaky chleba davate?Mam dvojcata 9mes a taky uzvazuju o chlebu Dr mi rekal at uz zacnu, ale nejak chleba nekupuju a teda nevim jaky?dik
Já teda dávam toastový, nic moc zdravýho to neni, ale malej ho sní
a chutná mu… nevim, měl problémy s bolením bříška, tak mu moc nechci ještě dávam klasický, ten nadýmá (aspoň mě
)
Nelluška píše:
Neboj, má se dobře. Malej měl při narození 4,3kg, ve třech měsících 8kg a na osmiměsíční prohlídce 10,5kg. teď už se to blíží 12kg. Ale pohybu má taky dost. V 9ti měsících začal sám stát a teď se pokouší o první kroky, ale moc mu to nejde:-(chodí jen kolem nábytku, ale právě od tý doby, co začal sám stát už ruce nechce:-( Je i dost velikej, takže myslím, že ty máš normální dítě a by cvalíka.
Tak jsem to nemyslela, já jen, že můj malej v 8 měsících neměl ani 8kg ![]()
ha-ne-le píše:Miki78 píše:Já teda dávam toastový, nic moc zdravýho to neni, ale malej ho sní
A muzu se zeptat jaky chleba davate?Mam dvojcata 9mes a taky uzvazuju o chlebu Dr mi rekal at uz zacnu, ale nejak chleba nekupuju a teda nevim jaky?dika chutná mu… nevim, měl problémy s bolením bříška, tak mu moc nechci ještě dávam klasický, ten nadýmá (aspoň mě
)