Pláče hned, co zvýším hlas :-(

6945
11.2.12 12:59

pláče hned co zvýším hlas :-(

Ahojkyholky
moje uuž dvouroční dítě pláče jen co zvýším hlas,například mi málem sáhlo na strašně vařící věc a já na co jsem se zmohla bylo né ruku pryč a dosst na hlas a ona se chudinka se okamžitě rozbrečela,je to normální takovéto reakce,děkuji a takhle ej to se vším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6451
11.2.12 13:03

Můj synek taky takhle reaguje, nemusím ani zakřičet, stačí když jsem jen přísná, že něco nesmí, je hrozně lítostivej. Jestli máte někdo radu tak budu vděčná.
Když se to stane někde před lidma, připadám si jako nějaká matka tyranka a nemám z toho vůbec dobrej pocit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
11.2.12 13:03

nevím uvidíš co napíšou ostatní maminky, já mám totiž roční dcerku a té když rázně řeknu „NE“ tak ví že nesmí a také začne plakat, fňukat atd. ale hned přestane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
11.2.12 13:07

A pokud hlas nezvysis, ale jen zakazujes, tak nespusti? rekla bych, ze se treba spis lekne, dcera to ma taky, jakmile vysvetluju, ze neco nesmi, tak to v pohode vezme, ale jakmile vyjeknu, prave v rychlosti a hodne zvysim hlas, tak se lekne a okamzite spusti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22075
11.2.12 13:13

Představuju si toho dvouleťáka..... zrovna se natahuje po nádherně bublající konvici s vodou, jediné, o čem si přemýšlí, je to, jak si s těmi bublinkami nejlíp pohraje… a zničehonic na něj někdo „houkne“. Já bych se lekla taky. :)

Připadá mi to úplně normální reakce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
11.2.12 13:16

Taky tak :roll: Moje se někdy lekne a někdy prostě brečí, protože se máma zlobí :( Je to cíťa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
11.2.12 13:17
BohunkaP píše:
Představuju si toho dvouleťáka..... zrovna se natahuje po nádherně bublající konvici s vodou, jediné, o čem si přemýšlí, je to, jak si s těmi bublinkami nejlíp pohraje… a zničehonic na něj někdo „houkne“. Já bych se lekla taky. :)Připadá mi to úplně normální reakce. :nevim:

No presne, to dite se soustredi jen na tu jednu vec, jak to herdek nejlip prozkoumat a najednou mama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
11.2.12 13:28

Prijde mi to uplne normalni. Ditko se lekne, tak place. To mi spis rekni, co s tema myma, muzu rvat jak hyena a OBA se tvarej, ze jsou hluchy, takze moje dite by na tu konvici sahlo, pokud bych po nem nestihla skocit… Sorry za OT, jsem si nemohla pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Hana
11.2.12 13:47

Synátor (taky 2r) to dělá taky. U nás to je tedy nejen v situacích s úlekem a hrozícím poraněním :nevim: Ale asi to má po mě. Mě máti nemusela jedinkrát plesknout, stačilo zvýšit hlas a už jsem natahovala moldánky :zed: Samozřejmě mě pak při breku vůbec nevnímá, když mu říkám, že se nezlobím a neděje se nic hroznýho a řičí dál :zed:

• Citovat
  • Upravit
229
11.2.12 13:50

Mně to přijde taky normální, dokonce super, že je vidět, že na dítě pořád neřveš, takže si to schováváš na takovýhle výjimečný situace a tím pádem to funguje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
11.2.12 13:57

Jo, to bude normál. Ten náš taky zapláče, když se lekne, ale většinou pokud jenom zvýším hlas a řeknu NE, tak se na mě podívá tak ublíženě, až se kolikrát stydím. :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
11.2.12 14:18

Hm.u nás pokud řeknu ne nebo zvýším hlas, tak se mi dítě víceméně směje nebo fakt poslechne.Ale jakmile něco řekně důrazně tatínek, to je hned řev a běží za mnou.Ani na ni nezakříči.Jen třeba řekně aby si sedla, že se po gauči neskáče a ona hned brečí.A já pak nevím, jestli ji utišit,ať neřve, když přišla za mnou ale zároveň měla poslechnout a sednout si, tak jsem z toho pak hotová.

• Citovat
  • Upravit
1042
11.2.12 14:28
zichisek píše:
Hm.u nás pokud řeknu ne nebo zvýším hlas, tak se mi dítě víceméně směje nebo fakt poslechne.Ale jakmile něco řekně důrazně tatínek, to je hned řev a běží za mnou.Ani na ni nezakříči.Jen třeba řekně aby si sedla, že se po gauči neskáče a ona hned brečí.A já pak nevím, jestli ji utišit,ať neřve, když přišla za mnou ale zároveň měla poslechnout a sednout si, tak jsem z toho pak hotová.

To teď začínám taky řešit. Akorát u nás to spíš je naopak, já zařvu, malej se rozbrečí a běží za tatínkem. Občas se kvůli tomu chytneme, protože když se manželovi snažím vysvětlit, ať ho neutišuje, protože tím vlastně podrývá mojí autoritu, tak to nechápe. Ale já si myslím, že jako rodiče musíme mít stejný názor na věc. Takže když dítě skáče a jeden rodič řekne Sedni si, tak ten druhý ho musí podržet, protože jinak se z toho prvního rodiče stane v očích dítěte tyran, kterého nemusí poslouchat, protože ten druhý rodič ho přece chápe daleko víc. Trochu jsem se v tom zamotala :oops: , ale doufám, že je to trochu k chápání. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
11.2.12 15:28

ahoj,nase mala taky breci,kdyz zvysim hlas. Myslim,ze to je normalni.Ona se boji ale vubec vysokych hlasu,u tchyne,kdyz steka jeji maly pes,tak se hned prijde schovat,kdyz kamaradky dite zacne plakat(ma hlas jak zvon),tak se i nase mala rozbreci,nebo kdyz na nekoho jineho se zvedne hlas,tak ona place.
Musim rict,ze kdyz zlobi,nebo spis dela co nema,tak staci jen to zvednuti hlasu,obcas udela jen podkuvku a je klid.

• Citovat
  • Upravit
340
11.2.12 19:44

Náš byl taky takhle přecitlivělý. Postupně se to s věkem zlepšilo. Ber to jako výhodu, že zas bude dobře reagovat na zákazy. Našemu teď opravdu stačí říct jednou NE a bez problémů poslechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí