Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Taky máme tento problém. Je mu 9let. Jsme objednání na operaci na podzim. Vpodstate to odkládám už od 3let. Teď jsem četla i článek, že s nástupem puberty se to může vyřešit i samo. Nejsem moc pro operaci, když nemá problémy.
@reny14 píše:
Taky máme tento problém. Je mu 9let. Jsme objednání na operaci na podzim. Vpodstate to odkládám už od 3let. Teď jsem četla i článek, že s nástupem puberty se to může vyřešit i samo. Nejsem moc pro operaci, když nemá problémy.
Taky nemáme žádný problém, jsme natom stejně, taky to odkládám. Zřejmě se tomu nevyhneme
. Držím palečky
![]()
@reny14 píše:
Záleži na tom, o jakou operaci má jít.
Haló, @gin 124, kde jsi? ![]()
https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…vany-fimoza/
@M_Vladim píše:…jenže zakladatelka nechce nechat syna obřezat, ale jen uvolnit předkožku, aby šla přetáhnout.
Haló, @gin 124, kde jsi?
https://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…vany-fimoza/
@Tecumseh píše: …jenže zakladatelka nechce nechat syna obřezat, ale jen uvolnit předkožku, aby šla přetáhnout.
No, dyť jo. Jsou tam návody čím mazat a podobně. Nakonec je tam i šetrná plastika pro nejhorší případ. ![]()
Chce to přečíst…
@Tecumseh píše: …jenže zakladatelka nechce nechat syna obřezat, ale jen uvolnit předkožku, aby šla přetáhnout.
Ona nemá vůbec ánunk. Deglutinace není operace. Tu ale asi nemyslí.
Dobrý den,
Ke spontánnímu uvolnění předkožky může dojít ještě v průběhu puberty. Jestliže se u dítěte nevyskytují obtíže při močení, není chirurgický zákrok nutný.
Jedinou absolutní indikací cirkumcize (neboli jediným důvodem, pro který je provedení „obřízky“ skutečně nutné) je vzácné autoimunitní onemocnění balanitis xerotica obliterans, které se však před pubertou nebo na jejím počátku vyskytuje jen zcela mimořádně.
Podrobnější informace týkající se chirurgických výkonů v oblasti prstence předkožky naleznete na mých stránkách www.predkozka.info
S pozdravem
MUDr. J. Staněk