Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
https://www.emimino.cz/…kozka-13196/ Napsala jsem na tohle tema deníček. Řídila bych se tím, co je tam uvedeno. Denně minimálně 3× zpočátku přetahovat. V případě potreby použít kortikoidovou mast a nepolevovat. Synovi jsou nyní 4 roky a je v pohodě. Přetahujeme uz jen 1×.
@Anonymní píše:
https://www.emimino.cz/…kozka-13196/ Napsala jsem na tohle tema deníček. Řídila bych se tím, co je tam uvedeno. Denně minimálně 3× zpočátku přetahovat. V případě potreby použít kortikoidovou mast a nepolevovat. Synovi jsou nyní 4 roky a je v pohodě. Přetahujeme uz jen 1×.
Děkuji, ale co jsem se dočetla tak jste to zvládli bez operace. Tady u nás je problém že už jsme po obřízce ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji, ale co jsem se dočetla tak jste to zvládli bez operace. Tady u nás je problém že už jsme po obřízce
Ale píšete, že je tam stále zúžení. Kůze je elastická. Chce to trénink..anebo znovu návstevu zdravotnického zařízeni.
@Anonymní píše:
Ale píšete, že je tam stále zúžení. Kůze je elastická. Chce to trénink..anebo znovu návstevu zdravotnického zařízeni.
No problém je v tom, že žalud je obnažený ale zůstalo mu za žaludem strašně moc kůže, jakoby měl předkožku staženou, ale když si to chce natáhnout tak aby byl žalud krytý tak to přes něj nepřetáhne
Připadá mi to jako zůžené, ale podle dr. je to v pořádku. ![]()
Ja bez anonymu - za hory za doly…" gin 124" kde jsi?
Docela určitě poradí, tedy pokud se podaří ho vyvolat.
Ja myslim, ze se tu objevi uz kvuli slovu obrizka.
Ale zkusim to primo @gin 124
@Anonymní píše:
Děkuji, ale co jsem se dočetla tak jste to zvládli bez operace. Tady u nás je problém že už jsme po obřízce
Škoda, že jste se tu neukázala ještě předtím, než došlo k té operaci. Teď už je pozdě bycha honit. Normální fimóza ani jednorázově prodělaná parafimóza není vůbec důvodem ke zmrzačující amputaci předkožky. Takové řešení je ublížení na zdraví. Nejsem lékař, ale tuším, o co asi půjde. Sousedovic syn, který je o pouhých deset dní starší než já a až do patnácti let jsme byli jako děcka pořád spolu, měl něco podobného. Já jsem teď v Berlíně a po práci teď chci ještě na rychlo skočit do města. Až se vrátím, tak k tomu něco napíšu.
@gin 124 píše: Škoda, že jste se tu neukázala ještě předtím, než došlo k té operaci. Teď už je pozdě bycha honit. Normální fimóza ani jednorázově prodělaná parafimóza není vůbec důvodem ke zmrzačující amputaci předkožky. Takové řešení je ublížení na zdraví. Nejsem lékař, ale tuším, o co asi půjde. Sousedovic syn, který je o pouhých deset dní starší než já a až do patnácti let jsme byli jako děcka pořád spolu, měl něco podobného. Já jsem teď v Berlíně a po práci teď chci ještě na rychlo skočit do města. Až se vrátím, tak k tomu něco napíšu.
Nejradši bych to vrátila zpět. Lituju téhle operace, taky jsem se dočetla o obřizce to co jsem dřív nevěděla.. Bohužel dala jsem na paní doktorku…
Pokud rozumíte mému dotazu, prosila bych o radu jelikož paní doktorka se mi k tomu vyjádřila tak, že je vše v pořádku a netřeba dál nic řešit. ![]()
Z určitého hlediska bych té doktorce věřil, funkčně to v pořádku je. Jenže to jak vidět vašemu synovi vůbec nevyhovuje a ani esteticky to není pěkné. Teď se musím narychlo osprchovat a běžet. Jen potřebuju vědět, jestli má ten přebytek kůže jenom na vrchní straně, nebo i na spodní. Pokud jen na vrchní, tak jsem doma.
@stock píše:
@gin 124 já věděla, že tu flašku mam otevrit![]()
Kdyby mě sem Lenka nepřivolala, tak se tu asi ukážu až za pár dní později.
@gin 124 píše:
Kdyby mě sem Lenka nepřivolala, tak se tu asi ukážu až za pár dní později.
Fajn, hlavně, že jsi se objevil ![]()
@gin 124 píše:
Z určitého hlediska bych té doktorce věřil, funkčně to v pořádku je. Jenže to jak vidět vašemu synovi vůbec nevyhovuje a ani esteticky to není pěkné. Teď se musím narychlo osprchovat a běžet. Jen potřebuju vědět, jestli má ten přebytek kůže jenom na vrchní straně, nebo i na spodní. Pokud jen na vrchní, tak jsem doma.
Ano, přesně tak. Jde taky o to že ten přebytek kůže vypadá jako přirozeně stáhnutá předkožka, tvoří velký límec za žaludem, ale na žalud natáhnout nejde..
Přitom té kůže je tam dost na to, aby ten žalud překryla..Přebytek je nahoře i zespodu, tam kde byla uzdička, prostě kolem dokola.. ![]()
@Anonymní píše:
Ano, přesně tak. Jde taky o to že ten přebytek kůže vypadá jako přirozeně stáhnutá předkožka, tvoří velký límec za žaludem, ale na žalud natáhnout nejde..Přitom té kůže je tam dost na to, aby ten žalud překryla..Přebytek je nahoře i zespodu, tam kde byla uzdička, prostě kolem dokola..
On mě přebytek na horní ale na spodní nedostatek. Hlavní je, že to neškrtí, časem to možná půjde natáhnout, problém je asi v té chybějící uzdičce. Přesně vám neporadím, ale pokusím se tu zeptat na jednom speciálním německém fóru. I pokud by mi někdo odpověděl, tak to bude nějakou dobu trvat. Pokud se tam budu ptát. Kolik je synovi let.
Zdravím, půl rok na zpět jsme prodělali obřízku z důvodu fimózy a parafimózy, všechno proběhlo v pořádku bez komplikací, ale jde o to že malý se snaží si tu kůžičku furt natáhnout nahoru, dělá mu to za žaludem velký límec, ale přes žalud mu to natáhnout nejde,
přitom nám bylo sděleno že se jedná o úplnou obřízku.. Ale té kůže mu tam zbylo dost na to, aby mu ten žalud překryla, ale jde o to že to přes ten „lem“ nejde vůbec dostat. Dr. nám řekla že je to normální stav, prej je důležité že to nikde neškrtí. (ano to je mi jasné) Ale pokud má vzadu tolik kůže, mělo by to jít natáhnout na žalud ne? Nebo je to opravdu normální? Navíc to vypadá velmi nevzhledně..
Celkově lituju téhle operace
..