Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky pomoc
Malá má 11m, stále kojim, přes den už ani moc ne…zato přes noc je to min.5×…já už se z toho zblázním, malá spí s námi takže si knourne a hned ji musím dat prso, když ji ho nedám tak to je řev ????…Chodí spát mezi 8-9,a teď se mi začala budit už po hodině spánku a to samé, co mám dělat, zažila jste to některá? Budu vděčná za každou radu
Zazila. Pred tydnem jsem ji prestala kojit v noci a davam jen pred spanim a rano. Prvni noc spal s malou tatinek a pak ja. Chvilku protestovala, ale pochopila to celkem brzo, ze proste kojeni nebude. Vydrzet
Ano zazila jsem neskutecne peklo, vstavani az 18× za noc.Ja ji nedokazala nechat vyrvat.To ze se budi uz po hodine by mohlo znacit, ze chodi spat pozde a je pretazena.Jak spi po obede? U nas to preslo casem kolem 2.roku,nejak dozrala. I jsem cetla, ze u casti deti je to normalni stav, ze musi dozrat, zebto jen my mame problem s tim, ze nespi, ale ze je to vyvojova vec ![]()
Syn se budil ve 12 měsících na kojení v noci 3× a byla jsem z toho už celkem dost unavená. Rozhodla jsem se, že tak už to nechci a když se v noci vzbudil, tak jsem ho utěšovala, hladila, zpívala mu, byla jsem stále u něj, ale nekojila jsem. On řval a vydržel to dlouho - první noc asi hodinu a půl, další noc asi půl hodiny, další noc zase o něco dýl, pak další noc asi čtvrt hodiny no a po cca týdnu už se budil v noci jen 1×, a to nad ránem. To mi kojení nevadilo, tak jsem ho nakojila a on ještě třeba hodinu spal. Takže takto jsme se dostali ze 3 kojení za noc na 1 kojení nad ránem.
Doporučila bych teda říct, že kojení nebude a utěšovat jinak. Bude to hodně psychicky náročné, člověk musí být opravdu vnitřně přesvědčen o tom, že kojit teď nechce a nebude.
Ale malý spal vedle mě v postýlce, ne s námi v posteli. Možná když spí malá s vámi, tak to funguje jinak.
Měla jsem úplně to stejné, ještě před 5ti dny. Na Štěpána jsem se rozhodla ukončit kojení, má 11 měsíců a pár dní. Zatím je to čerstvé, ještě se v noci budí, tak 2krat, ale už to aspoň není 5× ale prso nedám. Ani přez den. Pomalu se to zlepšuje ![]()
Mám 9ti měsíčního syna a přes den už vůbec nekojím. Večer mi usne v postýlce ale tak za hodinu se vzbudí. Uklidním ho a zase usne. Před spaním mu davám Sunar. Ale v noci se mi často budí a než abych ho dlouho uklidňovala, protože máme nechápavé sousedy tak si ho vezmu k sobě do postele a nakojím ho. Ale už mě to celkem zmáhá protože mám ještě 2letého syna. Má prosím někdo radu jak ho uspat aby spal celou noc? Děkuju.