11 měsíců a nedrží si flašku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Lenka76
28.10.10 08:47

11 mesicu a nedrzi si flasku

Ahoj maminky,prosim o radu,jak mam naucit nasi 11ti mesicni dcerku,aby si drzela sama flasku a pila?kdyz ji dam pred ni,tak si ji vezme do ruky,obcas strci do pusy,ale jenom tu savicku,kdyz ji davam mliko nebo piti pres den,vzdycky musim ja,ona sedi jak „baronka“,rucicky na strane :-) zkousela jsem ji i dat ruce na flasku,ale to vubec nereaguje…asi jsem ji rozmazlila,ze, ze jsem to vzdycky delala za ni…co s tim?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
28.10.10 08:53

Ahoj,meli jsme uplne ten samej „problem“ :) Flasku si prcek zacal sam poradne drzet az nekdy kolem 11ti mesicu,do ty doby jsem musela drzet ja.
Mleko z flasky jsem mu dvala vzdycky ve vajicku a trochu ho naklonila dozadu a flasku mu dala do ruky aby ji nemusel moc naklanet.Postupem casu se to naucil,ted uz flasku drzi krasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.10.10 09:12

Položit, dát polštářek pod hlavu a flašku vypodložit a obložit plyšákama, aby držela sama :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.10.10 09:26
Amabilis77 píše:
Položit, dát polštářek pod hlavu a flašku vypodložit a obložit plyšákama, aby držela sama :-D

to bych nedělala,to jsem taky praktikovala a malá jednou už nechtěla a neuměla si tu flašku odhodit a začala zvracet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.10.10 09:33
dzarunka píše:
Amabilis77 píše:
Položit, dát polštářek pod hlavu a flašku vypodložit a obložit plyšákama, aby držela sama :-D
to bych nedělala,to jsem taky praktikovala a malá jednou už nechtěla a neuměla si tu flašku odhodit a začala zvracet :nevim:

Tak samozřejmě, pokud mi dítě pije samo, tak ho hlídám. Já hlídám i syna, kterýmu jsou skoro dva roky. U flašky usíná a pokud mu jí nevezmu, tak se začne dávit :nevim: Jinak mám zkušenost, že od určitého věku se umí stočit na bok, když si nporadí jinak a to si myslím, že 11-ti měsíční dítě zvládne (takový věk udává zakladatelka). :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
28.10.10 09:40

to je fakt,ten věk mi nějak nedošel :oops: ale aby nezpohodlněla :wink: zkoušet a zkoušet a určitě se chytí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
28.10.10 09:49

Tak jávteda na držení si sama flašky neučím, hrneček si drží sám moc pěkně i si přijde když má žízeň, ale láhev s mlíkem mu držím vždy já, nechci aby se stal závislým :-)A hlavně je to ediná chvilka co si ho můžu pochovat a on je v klidu :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
28.10.10 09:50
dzarunka píše:
Amabilis77 píše:
to bych nedělala,to jsem taky praktikovala a malá jednou už nechtěla a neuměla si tu flašku odhodit a začala zvracet :nevim:

No to byla asi malá :roll:

• Citovat
  • Upravit
10052
28.10.10 12:15

já na to klárku učila od půl roka, dala jsem jí do lehátka, flašku z ouškama do ruky a bylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
28.10.10 14:24

Malý teda s hrnečku pil v rámci možnosti sám a když jsem pak nuceně přestala kojit a nasadila flašku (od desátého měsíce), tak jsem si užívala to, že ho mám v náručí. Odbourali jsme to tak možná ve 14-ti měsících a to jen z pohodlnosti. Vpodstatě mi to bylo líto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
28.10.10 14:26
Amabilis77 píše:
Malý teda s hrnečku pil v rámci možnosti sám a když jsem pak nuceně přestala kojit a nasadila flašku (od desátého měsíce), tak jsem si užívala to, že ho mám v náručí. Odbourali jsme to tak možná ve 14-ti měsících a to jen z pohodlnosti. Vpodstatě mi to bylo líto :lol:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
14598
28.10.10 19:30

Kačka si začala držet flašku ve 4 měsících.
Kamarádčin syn - 15 měsíců si ji nedrží do teď. Hrníček s oušky si ale podrží.

Zkus koupit od myslím MAM ouška na flašku. Nasadí se pod uzávěr. Možná že za ně bude držel líp a už je to nácvik na hrnek.

Ptala jsem se na to dr. teda Kristýna se ptala. A prý je normální, že to některé děti umí, některé ne a ani nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
31.10.10 10:39

tak uz si ji drzi,ale sama si to nenakloni.tak zkousim dal,mozna uz to bude umet driv.jsem ale rada,ze to neni zas tak velky problem,kdyz to nebude umet.svagrove klucina ji drzel asi tak kolem 6ti mesicu a sam si daval mliko. ja mam ten avent hrnecek magic cup, a ma to taky ty ouska pod vickem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko