Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Radu moc nemám, v prvním trimestru sem to měla taky, skoro každý den, muselo se to jen přežít. Půlku času sem travila s hadrem na hlavě, trochu pomáhalo, když sem na ten hadr kapla alpu a dýchal ten mentol
přešlo to pak v druhém trimestru samo.
@panialigiova píše:
Mám to samé a každý den piju Magnosol, pomáhá to.
Mohu ho i takto brzo? Jak je to s dávkováním?
Jj doporučila mi to doktorka na pohotovosti, gynekoložka. Dávám si 1× denně. Já sem tedka 12+5 a piju ho asi 2 týdny.
Ahoj. Hodně jsem trpěla na bolesti hlavy a migrény taky zhruba od 10 tt. V týdnu byl třeba jen jeden nebo dva dny, kdy jsem byla Ok. Pila jsem Magnosolv - ráno a večer a nakonec mi gynekolog predepsal Sumatriptan Mylan, který se muže i v těhotenství. Ten se ale musel vzít hned při prvních náznacích bolesti, jinak nezabral. Takže proste vydrzet. ![]()
V prvním tehotenstvi jsem to měla taky, trvalo to skoro dva roky… muze to být, jak se zvyšuje množství krve v těle, tlak atd., ale i hormonální… teď jsem těhotná podruhé a mám to to same
pomáhá mi tma, ticho, ledový obklad na hlavu, ale kolikrát to jde do migrény a zvracení, obzvlášť s malým dítětem je to kolikrát lahůdka
skončilo to někdy na přelomu 4./5. měsíce. Holky si chválí brát magnesium, já minule brala homeopatika a bylo to lepší ![]()
Ja v obou těhotenstvích kazdy den bolest hlavy nebo migréna. Fakt nejhorších 18mesicu života.
Ja davala studeny obklad, když už to neslo, tak paralen a hodně dýchat a protáhnout se, někdy to muže byt od krční páteře, zad..pak prochazka na čerstvém vzduchu, dostatek spánku a pití..v tom těhotenství se toho moc nevymyslí..
Super holky, díky. ![]()
Jelikož na migrény trpím, doufala jsem, že v těhotenství se stane přesný opak… A stane se zázrak.
Gynekologovi jsem to říkala několikrát a mluvil něco o tom magnesiu, nic jiného mi nenapíše, zakázal mi i Panadol. Prý ať si seženu papír od neurologa, jinak to musím vydržet. Pokud se mě, ale hlava rozjela v migrénu, byl to masakr, kdy jsem zvracela celý den co 10 min…
zoufalá jsem pak
volala na pohotovost, (i při telefonátu zvracela) ale po telefonu pomohla nějaká doktorka a dovolila mi nakonec vzít migralgin. Ani nevím její jméno, ale hotový andel
v tu chvíli pro mě. Nebyla jsem schopná ani někam dojet. Proto se bojím, že to dojde zase takto daleko.
Teď ty bolesti nejsou takové samozřejmě, ale už je to unavující, když to není vyloženě migréna. Přítel je i už nastvanej, že nic nedělám, ležím s hadrem celé dny.
Příspěvek upraven 15.12.21 v 20:23
Zkus hned vzít paralen než se to rozjede..ten se v těhotenství muže..mě se to zlepšilo pozdější měsíce v těhotenství, tak snad se to zlepší taky..ať ti napíše ten magnosol nebo tak něco, to je silnější, mě ho taky psal..než když si koupíš hořčík dostupný v lékárně
Holky, všem vám moc děkuji. Nebudu vás konkrétně označovat
děkuji vám všem ![]()
Držte palce✊ ✊ ✊
Jsem v 11 tt, a trápí mě bolesti hlavy časté. Nejčastěji po ránu a dopoledne, někdy i večer. Bolesti jsou tak ob den, bolest jde do migrény někdy. Častěji tedy spíše klasická bolest. Už je to fakt unavující.
Většinou jsem celé ráno a dopoledne, jak přejetá, jak kdybych vůbec nespala, pokud mě ta hlava bolí. Přidá se strašná únava. Odpoledne a večer je to v pohodě vesměs.
Nespím ani dlouho a ani málo, tak nějak normálně. Celý den, pak ležím s hadrem a modlím se, ať to nepřejde do migrény. Pokud mě ta hlava už bolí více, tak se objeví pocit jako kdybych byla opilá, hlava se pak lehce točí.
Piju dostatečně, tlak jsem vždy mívala spíše nižší. Bolesti mě provázeli od začátku těhotenství trochu, ale nyní to je fakt časté a stupňuje se to evidentně.. Máte nějaké zkušenosti a rady?