2. Screening se žádankou - platí se?

134
15.12.21 12:29

2. Screening se žádankou -plati se?

Zdravím, děvčata.

Protože se různí informace… Rada bych se dotázala, dostala jsem žádanku od své gynekoložky na 2.screening jako riziková gravidita a ještě mi jej dala s úsměvem a slovy, teď jsem Vám ušetřila 1.700.
Půjdu k Apolinári.
První jsem si samozřejmě normálně platila. O peníze mi nejde! Ani jsem netušila, že se na toto vyšetření kůže dát i žádanka. Nicméně i takto mi některé tehule z okolí tvrdí, že žádanka, nezadanka… Bude se platit. Připravená na tuto variantu jsem, ale pak by bylo tedy zvláštní tvrzení paní doktorky… Nicméně jaká je tedy vaše zkušenost? Nejlépe aktuální, vím, že před pár lety se neplatilo vůbec. Děkuji moc a hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1711
15.12.21 12:47

Tak na screening se chodí i když těhotná není riziková. Já jsem si teda platila první na druhém jsem byla teď ani ne měsíc zpět a neplatila jsem už nic. Screening mi teda provádí přímo můj gynekolog. Žádanku dostáváš v případě, že jdeš na screening k někomu jinému, to je vcelku běžná praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.12.21 12:49

@Angry_birds Asi se úplně nechápeme. Jak běžné fungují žádanky, to není nic až tak nového. Nicméně na screening nikdo žádnou žádanku nepotřebuje, ani když jde k jinému lékaři, než ke svému. Je to vyšetření, které je dobrovolné a proto často hrazené. No nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4124
15.12.21 12:51

Byla jsem na druhém screeningu jinde než u něho gynekologa. Bez žádanky. Platila jsem. Bylo to v únoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
15.12.21 12:58

@Kat007
No vidíš to, i přes to jsem za něj neplatila. Jinak co mi kamarádky říkaly, tak právě žádanky měly, když vyšetření probíhalo někde jinde. To, že máš žádanku neznamená hned, že vyšetření je zdarma. V té žádance můžou být informace ohledně tvého rizikového těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1932
15.12.21 12:58

První screening jsem si platila na druhy jsem dostala zadanku od gynekologa, protože mel podezření na vadu. Ten druhy jsem neplatila a měla ho zdarma. Takže ano ušetřila ti peníze :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.12.21 13:01

Děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
15.12.21 13:02

Kazdy gynekolog podle smlouvy s pojistovnou muze vypsat nejaky pocet zadanek na screening na jinem pracovisti. Vetsinou si to setri prave pro rizikova tehotenstvi. Podle me je to tvuj pripad, screening budes mit hrazeny pojistovnou a tedy by jsi nemela platit nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.12.21 13:05

@Kat007 já byla minulý rok se zadankou a platilo se.. oni je vtipné, že každé pracoviště má i jinou cenu, takže fakt to chce předem zavolat a zjistit. Nebo mrknout na stránky.. já dávala 800, v Brně chtěli 1500 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
15.12.21 13:08

@karkuš Opravdu mám žádanku vypsanou pro rizikovou graviditu. Děkuji za informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878
15.12.21 13:22

ZÁKLADNÍ druhotrimestrální screening (s kódem 63411 ) je hrazen ze zdravotního pojištění jako součást balíčku zdr. péče na 2. trimestr, tuto platbu za tuto péči pobírá registrující gynekolog. Ten má taky toto vyšetření buď udělat nebo zajistit na jiném pracovišti, načež platba odejde danému kolegovi z právě z toho balíčku (vypořádají si to prostě mezi sebou).
Pak jsou ještě další typy (rozšířené) druhotrimestrálního screeningu, a za ty se platí cash. Ale VŽDY máte nárok na ten základní v rámci pojištění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878
15.12.21 13:27

@Kat007 všechna vyšetření v těhotenství jsou dobrovolná ;) Pokud některý gynekolog tvrdí, že dělá pouze placený druhotrim. screenig, tak lže. Ten základní je každé těhotné proplacen zdravotní pojišťovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
15.12.21 13:29

Ani v jednom těhotenství (2019, 2021) jsem druhý screening neplatila. Zadanku mi moje gynekoložka dává úplně na všechno i na první screening, který se všude platí a posléze proplatí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.21 14:19
@Kat007 píše:
Zdravím, děvčata.Protože se různí informace… Rada bych se dotázala, dostala jsem žádanku od své gynekoložky na 2.screening jako riziková gravidita a ještě mi jej dala s úsměvem a slovy, teď jsem Vám ušetřila 1.700.
Půjdu k Apolinári.
První jsem si samozřejmě normálně platila. O peníze mi nejde! Ani jsem netušila, že se na toto vyšetření kůže dát i žádanka. Nicméně i takto mi některé tehule z okolí tvrdí, že žádanka, nezadanka… Bude se platit. Připravená na tuto variantu jsem, ale pak by bylo tedy zvláštní tvrzení paní doktorky… Nicméně jaká je tedy vaše zkušenost? Nejlépe aktuální, vím, že před pár lety se neplatilo vůbec. Děkuji moc a hezký den.

Snad nevadí anonym, těhotenství stále tajíme :oops: Na 2.screeningu jsem byla zrovna minulý týden bez žádanky a zadarmo (FN Hradec Králové) ;)

• Citovat
  • Upravit
3085
15.12.21 14:22

Já platila všechny 3 screeningy (1200, 1200, 700,–), žádnou žádanku jsem nedostala. Škoda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí