Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojka, jsem prvorodička je mi 22,Termín mám na srpen… a chci nějaké rady o tom kdy jste to sdělili ostatním, že čekáte miminko a kdy jste to řekli v práci?? a jste taky tak šileně unaveni, v noci nemůžu spát a ve dne bych spala úplně moc,:)
Rodine, pratelum i v praci jsem to rekla ve 13.-14.tt, a spat v noci jsem taky nemohla a jeste porad nemuzu. Hormony delaj sve. V noci spim jen kdyz uz jsem hooodne unavena a i tak se vzbudim treba v pet a uz nezaberu. Takze necekej, ze to bude lepsi ![]()
To ti gratuluji k miminku. Já to řekla rodině ještě dřív než mi to doktorka potvrdila, nemohla jsem se dočkat
.A v práci taky brzo jelikož jsem zvedala těžké věci tak aby mě vedoucí šetřil, byl v pohodě a měl z toho ještě srandu. Já jsem v práci také usínala, jak byla chvíle volna, válela jsem se na gauči. Odpočívej, ke konci se nevyspíš s břichem vůbec a každou hodinu budeš lítat na záchod, ve dne v noci.
U prvního jsem musela asi v 8tt na nemocenskou, takže jsem to musela říct hned.. Teď jsem 11+5 a ještě to nikdo krom nejbližších kamarádů neví. Rodičům to řekneme osobně při nejbližší příležitosti, což je kdovíkdy ![]()
Rodině i blízkým kamarádům jsem to řekla vždy při první vhodné příležitosti (takže asi mezi 6.nebo 7tt a 10tt), nějak mi nejde si s nimi povídat a zatajit jim takovou věc
Vzdálenějším kamarádům jsem to u prvního řekla na přelomu 4.a5.měsíce, u druhého zatím ještě ne (jsem ve 13tt). Když jsem chodila do práce, přinesla jsem na konci 3.měsíce neschopenku a bylo.
No tak jako Ti duležití lidi to ví, a ješte nejsem ani ve 3 měsici a mam úplně bříško, takže to už dlouho tajit nepujde. A jinak se mi ještě šíleně zhoršila pleť, berete někdo nějaké vitaminy??
Mámě jsem volala po pozitivním testu, manželovi jsem pozitivní test položila na stůl, blízké rodině v 9tt, ale kamarádům ani v práci jsem to neřekla dlouho - kamarádům jsem to musela vybalit v 14 tt, kdy jsem s nima seděla na terase v hospůdce a nedala si víno
No a v práci v 16 tt mi řekla kolegyně, že bych už měla jít s pravdou ven, že to jde vidět
Šla jsem za nadřízeným a říkám mu : Tehdy a tehdy jdu na mateřsku, jsem těhotná. Vím, že den předtím mi na utz řekli, že to bude 100% kluk. Takže já to v práci tajila co to šlo ![]()
@Barbora77 usínám přes den ve stoje, v noci se budím co hodinu, chodím na wc nebo se napít. Kromě chlapa to v reálu nikdo neví (tuší to moje mamka). Dělám doma, takže v práci nic říkat nebudu, kdybych musela, tak to řeknu po 12 tt, po screeningu
kdy to řeknu rodině? Upřímně, netuším. Našim a ségře asi po screenu - příští týden. Ale kdy se to dozví „tchýně“, to tedy nevím.. a nejhorší bude říct to synovi, až se to dozví ex, bude rodeo ![]()
No a taky chodim často na Wc, a chodim i jist v noci
je to sranda, ale dneska nam p. DR. dala prvni fotečku, tak je to takove krasne
citim se spokojeně, teda ulevilo se mi až dneska, neboť dr. vyloučila dvojčatka tak snad to bylo už 100%