11m dcera jídelníček prosím poradte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
45
16.5.17 07:46

11m dcera jídelníček prosím poradte

Dobrý den maminky,

potřebovala bych poradit…3.6 bude dceři 11m a já si opět nejsem jistá jídelníčkem…příjde mi že jí toho dávám hodně ale nevím jak to upravit :(

4h…180ml UM ( víc mi nevypije )
7:30h…kaše ( večer se mi po ní budí )
10h…ovoce ( chodí mi spát kolem 9h)
11:30h…masozeleninový oběd ( pokaždé se mi kolem 10:30 -11h začne mžourat a je unavená)
14h…bud opět ovoce nebo 180ml UM
16:30h…rohlík nebo chleba s žervé
19h…210UM a jdeme spát…

Během dne mi vypije max 220ml ovocné štávy zředěné s vodou 100ml štávy zbytek voda…

7× za den je asi dost jídla co? jenže jak to upravit???

děkuji moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
16.5.17 07:57

Mne to prijde v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
16.5.17 08:00

Nevidím na tom nic divného. Až se ráno nebude budit ve 4 a nebo to nebude hladem, tak můžete zrušit ranní UM, bude začínat snídaní a hned to bude jen 6 porcí za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30903
16.5.17 08:08

@lola0308 Mame tedy 8 mesicni, ale mame to uplne stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5864
16.5.17 08:22

@lola0308 tak počet jídel nepočítám, protože moje roční holčička pije UM í v noci :lol: ale poměr je cca 500ml mléka za den a cca 500g pevného jídla.
Pokud ti to pěkně papa a neofrňuje se, tak to budeš mít asi dobře nastaveno ;) krásné ti spí už v sedm večer, to by mi malá ve čtyři ráno skákala po hlavě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
16.5.17 08:40

Me to moc nepripada, pokud nema ty porce kilovy :D bud rada ze pekne papa, co bysme za to my, maminky nejdeliku, daly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.5.17 08:43

Já myslím, že pokud ti jí, a nedělá, že nechce tak je to v pořádku, kdyby to nechtěla, tak to buď nebude jíst nebo bude zvracet, nezvrací tě, nebolí ji břicho? Pokud ne, tak je to v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
16.5.17 08:45

@Kriss Tina já měla jednu dceru nejedlici a to teda byl horor, co snědla, vyzvracela, :zed: :zed: fakt na palici a teď ta nejmladší tak ta jí jak nevázaná :) :lol:, ale tlustá rozhodně není, spíš více hubená má dobré spalování :lol:
každopádně neboj každé dítě si řekne, když něco nechce :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
16.5.17 08:47

@lola0308 dcera ma tedy 10M a ji denne 5×..asi zalezi na tom jestli mate problemy s vahou, pokud ano vynechala bych UM v 4hod. a nahradila to cajem/vodou, nebo to vymenila za kasi v 7:30hod., ale je to dost individualni..ja kdybych rano dceri dala UM, kasi a jeste ovoce, tak mi nesni obed :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
16.5.17 10:05

V pohodě, dávala bych i občas jogurt bílý. Jinak můj naprosto bezedný syn musí mít něco v puse skoro furt, neřeším, běhá po venku, skáče. V tu dobu si pamatuju, že snědl na posezení taky docela dost a za hodinu zase sháněl, jestli něco není. Pokud dítěti nedáváš blbosti k jídlu(typu sladkosti), tak krm klidně často. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
16.5.17 10:27

Máme to velmi podobné, jen odpo místo ovoce dávám polevku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
16.5.17 12:06

@tumpach taky mam nejedlika, este k tomu neposedu takze nechapu kde bere energii, kolikrat do nej za celej den dostanu jeden jogurt a sem rada :D jediny co by jedl porad je sladky, ale to ma smulu, to je jenom za odmenu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
16.5.17 12:20

Bílý jogurt jsem už zkoušela ale bez uspěchu :( přemýšlela jsem jestli jí už můžu třeba udělat puding z prášku? nebo třeba koupit tvaroh a dát jí do toho žlutek nebo třeba něco jiného…a ještě jsem chtěla začít dělat polévky jen nevím jaké :D
občas tedy dostane třeba kousek loupáku nebo když jím tvarohový koláč tak jí trochu dám…jinak nic sladkého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
16.5.17 13:35

@lola0308 Tvaroh uŽ klidně pomalu zařaď, třeba s pažitkou, nebo s vajíčkem, nebo i samotný na chleba. Uvádí se, že tvaroh od roka, což už skoro máte. Bílý jogurt mi syn samotný taky nesní. Přidávám ho trochu k ovoci a to sní. Puding já osobně bych nedělala, nelíbí se mi složení (škrob + aromata + barviva). A polévky můžeš z jakékoliv zeleniny - různé krémové (dýňová, brokolicová, květáková, cuketová,…) nebo husté zeleninové nemixované třeba s červenou čočkou, s pohankou apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
16.5.17 13:40

@Lendeš děkuji moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie