Čím krmíte 10 měsíční dítě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
9.5.17 13:11

Čím krmíte 10měsíční dítě?

Co dáváte 10m. miminku? Mala má teprve 2 zuby a banánek ani jablíčko nesní dokud není rozmačkané úplně doma domněka. Takže jsme odkázáni na kašovitou stravu, přesnídávky, kašičky… Kdy je vhodný čas začít davat i jinou stravu? A jakou a v jaké podobě dáváte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
9.5.17 13:13

Mrne ma zubu spoustu, ale děsně mu vadí každá hrudka. Takže presnidavky, jogurty, prikrmy musí mít rozmixovane úplně. Jediné co zchroupe jsou krupky, zuzla chleba a ma rad hrozny. Neřeším to, starší nesnesl kousky ještě v roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
9.5.17 13:14

Mám 11 měsíčního chlapečka, zubů má už 8, spicaky na ceste :D a taky mi kousky nechce. Ji polivky, presnidavky, jogurty,… vse mu mixuju uplne do hladka, jinak se mi davi. Občas dostane nějakou susenku, ale tu spíš drolí než by jí jedl. Dokud nebude chtít kousky, mixovat budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
9.5.17 13:16

Úplně miluje rajčata, ale u nich také jen vysaje vnitřek a slupku vyplivne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
9.5.17 13:17

Dávala jsem tou dobou už delší dobu pečivo (např. s lučinou), aby si syn zvykl na kousky. A když procházelo pečivo, tak jsem postupně přestávala jídlo mixovat a mačkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
9.5.17 13:21

Náš má zuby 4, ale jabko normálně schroupe už od doby co měl jen dva a jinak nikde nic, maso a zeleninu rozkouše…není to zubama, ale spíš preferencema konkrétního dítěte, někdo kousky snese, jiný ne. Řídila bych se přáním dítěte, určitě nebude na kašičkách do dospělosti. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
9.5.17 13:23

@Paty Rose Deti měli do tech 10 mesicu vše vice mene mixované, protoze se kousky davili.
Z pevneho zvladali tak max. krpky a kousek rohlíku.
Postupně se naučili zpracovávat vnitřek okurky, oloupané jablko, víno, třešně, borůvky, ryzi a testoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37121
9.5.17 13:24

Ja uz 10 mesicnimu davala skoro vse, na radu doktorky akorat nesolene a nekorenene. Omacky, testoviny, maso s bramborem, sem tam i rybu, chleba s lucinou, ovoce rozmixovane (banan stacil rozmackat vidlickou), uzuzlal i suchej rohlik nebo piskot, zuby sme meli taky akorat ty predni. Pak jogurty, polivky, sem tam neco doma upeceneho (treba buchtu kam sem dala malo cukru, kousek vanocniho cukrovi..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
9.5.17 13:24

O zoubky nejde, ze začátku to stejně spíš drtí dásničkami.
Pokud se dáví, tak hold ještě počkat, nebo zkoušet něco co je fatt měkkýho.
Někdy to trvá hold dýl.
Malej ale od 8 měsíce jedl normálně už rohlík. Každý děcko je prostě jiný, ale já nikdy nemixovala do hladka, od začátku jen mačkala vidličkou a postupně začal on sám chtít ochutnávat něco jinýho a od roka jedl vlastně „normální“ stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
9.5.17 13:30
@Paty Rose píše:
Co dáváte 10m. miminku? Mala má teprve 2 zuby a banánek ani jablíčko nesní dokud není rozmačkané úplně doma domněka. Takže jsme odkázáni na kašovitou stravu, přesnídávky, kašičky… Kdy je vhodný čas začít davat i jinou stravu? A jakou a v jaké podobě dáváte vy?

Pokud to jinak nechce, tak s tim stejne nic neudelas. Nabizela bych mu kousky jidla, treba do misky, aby si mohl kdykoliv vzit.. Malej byl zase uplny opak. Hrozne rad chroupal co slo, kase a rozmixovany jidlo nesnesl. A vydrzelo mu to doted. Ted taky nesni br.kasi,jedine brambory, zeleninu v polivce musi mit na kousky, nastrouhanou by nesnedl.. Vsak on se to nauci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
9.5.17 13:36

To strašně záleží na dítěti. Syn vyžadoval mixované ještě v roce a dýl. Dcera má 2 zuby a zpracuje chlebovou kůrku, jablko, okurek, banán si ukousne z celého kusu, kostičku povařené brambory. Ale maso zeleninový příkrm mi prská půlmetrovým obloukem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10844
9.5.17 14:03

Naše desetimesicni mládě taky kousky moc nezvládá. Zvládne rozmackanej banán, nektarinku, ale opravdu to musí být rozmackany do mrtě a sem tam minikousek. Jinak se davi. Teď dostane občas i chleba maznutej lucinou, to rozzuzla hezky, pak vedou krupky. Ale masozeleninovej příkrm musím rozmixovat důkladně. Nechvatam na nej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
9.5.17 14:16

Mám 11,5m syna. Má 6 zubů, 7 se prořízl a kousky nic moc…
Nejspokojenější je když dostane vše dohladka rozmixované. Trošku začíná chroupat jablíčko, pečivo nic moc. Má celkem rád takové ty ovocné tyčinky… takže sem tam zkusím něco rozmačkat, ale když je to víc nahrubo, tak to moc nechce… neřeším to. Do dospělosti kaše jíst nebude :mrgreen:
Třeba neteř je stejně stará jako syn a ta zbaští i nektarinku (oloupanou a ohryže si ji až na pecku), rohlík, cokoliv.
Takže opravdu každé dítě je originál ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
9.5.17 14:55

Záleží na dítěti. Naše 10měsíční je bez zubů a jí kousky v pohodě, dásněma si „ukousne“ banán, křupku, kousek chleba. Jinak jí kousky hroznového vína, vnitřek okurky apod. Oběd dostává to, co máme my jen nesolené, dnes např. brokolicová polévka (nemixovaná) s vajíčkem.

• Citovat
  • Upravit
31
10.5.17 15:08

No malá právě ožužlává kde co, ale jakmile k ní přiblížím banán nebo kousek jablíčka, tak nezájem :D ale když to rozmixuji tak uplně v pohodě. Udělala jsem ji spařenou zeleninu jen rozmačkanou vidličkou a to se mi dávila, takže jedině do hladka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí