Mimi najednou odmítá příkrm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mimi najednou odmítá příkrm
Ahoj maminy ![]()
Povyprávím Vám příběh a zajímá mě, kdo to měl podobně a jak jste to řešili?…
Od 5 měsíců jsme začali dávat příkrmy a malému hrozně zachutnali. Dávali jsme zeleninku, maso, ovoce a kasičky. Jak domácí tak kupované. Vše spapal bez mrknutí oka.
Teď je mu sedm měsíců a najednou ze dne na den do něj nedostanu ani lžičku příkrmu, ani z lahvičky. Jediný co, tak mliko a to občas taky ne…a vzteka se, nadává a hysterčí. Čím by to mohlo být? Napadly mě zuby, ale nic se mu tam neklube… Tak nevím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Taky mě napadly zuby - ze začátku to nemusí být ani poznat, že lezou. Může to být i počátek nějaké virozky (nechutenství), nebo třeba aftík na jazyku. Byla bych v klidu, trpělivě dál nabízela. Jen bych byla opatrná s tím nabízením mléka ihned, pokud odmítne příkrm. V tomto věku už děti pomalu začínají vnímat ty souvisloti-pokud jednou jedl a chutnalo mu, klidně bych ho nechala trošku vyhládnout, než sáhnu po mléku (speciálně pokud to vypadá, že jde spíš o rozmar, než nějaký problém). Ale to mi tady dá určitě zase někdo sežrat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná já plně souhlasím.
Nabízet dál, nenutit, nestresovat. Máme to taky za sebou. A ono to budou nejspíš zuby. U nás se kontrolovat nedalo - pač do pusy se kouknout nedalo - nenechala. A pak ji vylezly 4 najednou a v průběhu dalšího měsíce další 3, pak zase byl skoro 3 měsíce klid a pak to zase začalo - bojkot jídla - a po 2 týdnech zase 3 zuby. Každé dítě to snáší jinak. U nás občas prošlo de facto vystydlé jídlo. Mlíko jsem jí přes den nedávala. Neprišlo mi, že má hlad. Resp. když jsem ji několikrát mlíko udělala (já ve stresu, že trápím dítě hlady) tak většinou vypila trochu nebo nic. Nebo vzala jídlo na milost po 5-6 hodinách. Teď má dni kdy jí jak bez dna, pak zase půlku… A není to o to, že tohle by jí nechutnalo. Časem máma otupí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás jsou dvě možnosti - zuby nebo rýma
ja jsem tedy mekkejs a když nechce prikrm, tak ho nakojim. A to uz ma devět měsíců pryč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná jj jako jsem podobného názoru že mu nechci hned cpát mliko. Dokonce jsem to i zkoušela, že jsem mu ten příkrm nabízela každou hodinu a ráno mi to i vyšlo, že si asi na počtvrté trochu ovoce vzal. Ale dopoledne když měl mít oběd (maso zelenina) tak byl 6 h o hladu a vždycky když jsem mu nabídla lžičku, tak začal brutálně řvát, takže jsem mu pak už to mliko dala no…a dneska ani kdybych se postavila na hlavu tak do něj to jídlo nedostanu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná
Nevím proč by ti to měl dávat někdo sežrat. Mně malá ve třech měsících začala stávkovat s mlíčkem…Prostě jedla, jen tak aby zahnala ten největší hlad a za třičtvrtě hodinky křičela hlady a zase se najedla jen tak málo. (byla na UM), říkala jsem to mudr. ta žádnej problém nenašla (aftíky, viroza…) a říkala, že jí mám nechat vyhládnout, ať sní co sní…a pak prostě natvrdo nechat vyhládnout aspoň další dvě hodinky i kdyby kdoví jak řvala…Světe div se, během týdne se všechno vrátilo do normálu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne tenhle problem jsem resila minuly tyden a k tomu ze mala nejedla jeste porad plakala tak jsem zasla k doktorce a zjistila jsem ze se ji prorezavaji 3 zuby naraz to ji boli a aby toho nebylo malo udelala se ji v pusince moucnice ( jsou to take bile povlacky myslela jsem ze to je mlicko) a to ji tak svedilo ze nic nejedla. koupila jsem ji na to fialovou vodu gencialku a zabralo to hned prestala plakat a uz druhy den zacala papat tak mozna mate to same
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si právě říkám, že aby mi chudáček nezhubl nebo „neumrel hlady“ ptze to on mi pak hlady řve, ale stejně si ten příkrm nevezme. A to fakt ještě tři dny nazpět bastil jak bezednej
…
Ještě Teda musím podotknout, že máme extrémně vztekací a tvrdohlavy dítě
je celej po rodičích no…takže o to je to horší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marrrtttina jj moucnivkou jsme si prošli už v prvních měsících a fialka jediná na to pomáhá a naštěstí teď už je od toho klid ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mala ma taky 7m a bala jsem se ze zhubne kdyz byla zvykla mit 3 jidla a 2-3 mlika denne a najednou nic jen mlicko tak jsem ji koupila nestle mlicko s kasi a to jedine vypila bez problemu ale dr rikala ze dokud nema prujem nebo neblinka nemusim se bat ze zhubne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JouLe taky jsme meli bojkot, trvalo to skoro dva mesice a prakticky jsme se vratili k plnemu kojeni (+ krupky)..jak pisou holky nabizet, nenutit..snaz se zachovat alespon ritualy v case snidane, obeda, vecere (posadit do zidlicky, bryndak, nabidnout prikrm) pokud nehubne tak se stim nestresuj
nakonec jme to prolomili jahodovou presnidavkou, nic jineho mi tenkrat nepozrela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JouLe žádný dítě na světě nikdy dobrovolně neumřelo hlady
Neboj…;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám úplně stejný problém má dcera 7mesicu taky odmítá jist příkrmy sem tam sní odpoledne přesnídávku ale jinak chce jen mléko…začínám z toho být taky pěkně na nervy a to jí vyvaruju každý den čerstvé…
ale nám Teda zuby lezou ale jist nechtěla už před tím než se vyklubali
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enicka ono je to bolí dřív než jsou zuby viditelné. Někoho nebolí vůbec, někdo nejí, někdo má průjem.
Taky jsem si myslela, že chudák dítě týrané hlady. Manžel se směje, že mám nějaký krmicí syndrom nebo co - neustále mám pocit, že jí málo. což v porovnání s okolím není žiaden preborník. Ale opticky je ok. Dr. už se neptá jak jí/nejí. Vždy na kontrole skonstatuje, že s jídlem asi problém není. A já ji to odkývám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Optický je ok to je dobry
asi jo asi to bude zubama ale mam první dítě tak mě to trochu vyděsilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit