11ti měsíční syn se sám odstavil?

1398
29.7.14 17:52

11ti měsíční syn se sám odstavil?

Zdravím, náš 11ti měsíční syn z ničeho nic najednou odmítá kojení. Jakmile vidí prso, otevře pusu, ale když už je na dosah, pusu zavře a začne se vztekat, takže prso do pusy vůbec nevezme :nevim: trvá to od včerejšího večera, přitom mlíka mám dost… Chci se zeptat - pokud by se vážně sám odstavil, stačí když bude dostávat např. dvakrát denně mléčnu kaši, občas jogurt, lučinu apod., nebo je i v tomto věku ještě nutné podávat UM? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
29.7.14 17:55

Nutné to není. Ale dvakrát denně kaši je zbytečné, to spíš denně jogurt a zkus luštěniny, tvrdé sýry a tak. Už je velký, oboje řečené obsahuje taky spoustu vápníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
29.7.14 17:57

Já už sem teda dávala normální mléko a bez problémů, je to na tobě jak se rozhodneš, ale jogurty, kaše apod.taky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
931
29.7.14 17:58

Mně se syn odstavil v 8.měsících. Taky z ničeho nic. Vztekaní a přesně jak to popisuješ. Do teď pije sunar.Bude mu 21měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.7.14 18:03

@Majkelka Jj, udělal mi to samé - starší - ale ten tedy mléko dále chtěl, kupovala jsem UM ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
29.7.14 18:12

Děkuju moc za odpovědi :) přemýšlím, jestli mám odstříkávat, abych o mlíko úplně něpřišla a ještě to zkoušet, nebo to vzdát. (má teď asi 3 dny rýmu a zvýšenou teplotu, tak si říkám, jestli to s tím třeba nemá něco společného, nevim :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
29.7.14 18:19

@Majkelka Mně se syn odstavil taky v jedenácti měsících. UM podle mně přímo nutné není, já jsem ho ale nechtěla ochudit o sání. Sunar dávám doteď (21 měsíců), ale pokud dáš normální mléko, nebude to problém. Zatím nemám důvod mu flašku brát, aspoň vím, že každé ráno do sebe dostane dvě deci tekutin. Jinak totiž moc nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
29.7.14 18:21

@Majkelka : To je mozna tim nastydnutim, moje vzdycky malo pila, kdyz byla nemocna, tak jsem odstrikavala. Jinak mne se pak sama odstavila taky v osmi mesicich, ale to bylo tim, ze jsem prestala kojit ve dne a mela min mlika, tak se ji to nechtelo tahat, kdyz mohla mit z lahve UM. Taky zalezi, jak dlouho chces kojit, jestli to ma cenu jeste natahovat :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
29.7.14 18:49

@AnnaF původně jsem myslela do toho roka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
29.7.14 19:37

Kluk se odstavil přesně v 9měsících, jak viděl kozu tak histerický záchvat a pláč :roll: UM už asi nutné neni, já teda kupuji, ty 2 porce denně co pil mě nezabili. Teď už pije sotva 150ml denně, takže to do peněz neleze. Co je správně těžko říct, přežije obojí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
29.7.14 22:13

@Majkelka : No, ja jen, ze mi prijde jednodussi dite odstavit, kdyz s tim zacne samo, nez se s tim pak patlat, kdyz se mu nechce, mesic sem, mesic tam…ale to je jen, ze me to tak napadlo. Ja jsem rada, ze u nas to odstaveni slo uplne prirozene, proste bylo mlika cim dal tim min, netrpela jsem ani ja ani mala, zadny hormony jsem brat nemusela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová