13 měs batole a jídlo

55
1.5.08 16:10

13 měs batole a jídlo

Ahoj maminky v poslední době mám problém se svým 13 měs Adámkem donedávna mi snědl opravdu vše a teď do něj sotva dostanu pár soust už si nevím rady. Nemáte některá z vás s tímto zkušenost? Předem děkuji Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5546
1.5.08 16:44

To známe a moc dobře, Mirda je stejně starej jako Adámek, někdy jí někdy nejí, ale abych pravdu řekla, tak jsme nejvíce na UM, prospívá mi dobře, spí mi dobře, takže už jsem rezignovala…nechce jíst, tak nejí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
1.5.08 17:07

Re: Pavlička

Tak to máš fajn že ti malej alespoň vypijem UM mě už ho odmítal už v 9 měs byl to pro mě horor.
Někdy mě to vážně vytočí doma nic jíst nechce jdeme ven tak za 10 mina pak se rozeřve že nic nejedl a stačí mu třeba jen suchej rohlík. Ale mrzí mě že do sebe nedostane žádné teplé jído maximálně jen večer a to sní kaši a přes den škoda slov. Tak asi budu rezignovat taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
1.5.08 17:17

Pokud ti jedl dobře doteď, tak to tipuju na zuby…

náš Matýsek se bohužel vzpíná při jákémkoli jídle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
1.5.08 17:33

No UM vypije, ale musí mít v ruce telefon a psát u toho SMS nebo poslouchat MP3 8O , u příkrmu, nebo u jogurtu a podobně, aby se najedl musím nanosit různé věci, které si během jídla prohlíží…ještě, že je v kuchyni tolik věcí :roll: , jednou jí s otvírákem na láhve, jednou jí klipsama na sáčky…atd…Jsou to lotři. Ale snad ho to brzo přejde. Někdy, jako např. dneska jedl ukázkově i bez kravinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
1.5.08 17:57

No ja mám s malým tiež také problémy…ešte donedávna sme ho volali malý šrotovníček :D :D Dokázal spapať čokoľvek… teraz je to však horšie. Sú dni kedy vypije len fľašu mlieka za deň…proste nič iné do neho nedostanem. Na druhý deň sa však napapá o niečo viac (ale tiež nič moc)…My ideme asi v pondelok do poradne … tak sa na to skúsim opýtať…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.5.08 21:54

Moje mala kolem roku stavkovala pri obede, prislo to ze dne na den. Suchy rohlik by si byvala dala, ten miluje, ale ja jsem ji chtela primet k poradnym obedum, tak jak byla zvykla. Nakonec jsem to udelala tak, ze jsem uvarila talir zeleniny a masa, sedla jsem si s tim na koberec, jedla to a naprosto jsem ji ignorovala. Ona se pribatolila a zacala uzobavat a snedla toho mnohem vic, nez predtim. Po nekolika dnech jsem stejne jidlo polozila na jeji stolecek a tak jsme to trosku zkulturnily, no a pomaloucku jsem zacala pridavat prilohy, omacky a ona se zacala chytat a rozjedla se zase normalne.

• Citovat
  • Upravit
30.9.13 12:20
@Pavlička píše:
No UM vypije, ale musí mít v ruce telefon a psát u toho SMS nebo poslouchat MP3 8O , u příkrmu, nebo u jogurtu a podobně, aby se najedl musím nanosit různé věci, které si během jídla prohlíží…ještě, že je v kuchyni tolik věcí :roll: , jednou jí s otvírákem na láhve, jednou jí klipsama na sáčky…atd…Jsou to lotři. Ale snad ho to brzo přejde. Někdy, jako např. dneska jedl ukázkově i bez kravinek…

Jejda, tak to mi máme úplně stejně. Vždycky musí mít nějakou „zábavu“ v ruce. Pokud to hodí na zem, nebo ho to přestane bavit, tak nepřijme další sousto, jakoby mě odměňoval a trestal podle toho, jak se zrovna u jídla baví :-) Jsou to lotři ;-) Ale jedeme to takhle už půl roku a funguje nám to, sní aspoň něco. A skutečně mám zkušenost, že přes den nic moc, odpoledne před spaním nejraději UM a nejvíc toho zbaští večer kolem 18hod, takže jsem hlavní teplné jídlo přesunula na tuto hodinu. Jde spát pak až po 20hod, takže pak dávám na noc mlíčko a krásně po něm usne. Zkrátka, nechala jsem to přesně tak, jak chce náš „lotr“ a jde to. Přeju všem hodně štěstí. Sama se totiž dokážu nejvíc vytočit, když mu vařím jídlo a on mi to pak plive zpátky a vím, že už má hlad, že s ním nic rozumnýho ten den nebude.. Jinak mě ještě napadlo, už máme vyzkoušených pár „hitů“, takže když ten den fakt nic nezbaští nasadím jeho oblíbená jídla - jogurt s čerstvým ovocem a medem, krupicovou kaši nebo špagety s másledm a sýrem. NO a že v tom není moc zeleniny neřeším, zatím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí