Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dávidka už tretí deň preháňa (tak 5,6krát za deň)…kedy podľa vás ísť k lekárovi.? Prípadne ako mu pomôcť? Vypadá to tak, že bruško ho nebolí, neplače…povedala by som, že to môže mať z toho, že mu rastú zúbky. Plače len keď mu utieram zadoček, má ho z tej hnačky celý červený, pomaly až krvavý.
Veľmi ďakujem za každú odpoveď
Zkus doktorce zavolat, já raději volám než se tam hnát a ještě chytit něco horšího. Pokud jeví i ostatní znaky zoubků může to být. Hlavně ten zadeček mazat a větrat, vlhčené ubrousky radši vymáchej ve vodě nech je hodně mokré, ten odřený zadeček musí být hodně nepříjemný.
Dnad budete brzy v pořádku.
Já bych vynechala vlhčené ubrusky, a umývala zadeček pouze vodou, ty parfémy v tom můžou dráždit. Sušit jenom zlehka, netřít, co nejvíc větrat. J
Má teplotu
Dávala bych mu nějaký lék na průjem třeba Smecta. K doktorovi bych já osobně zatim nešla.
Ahoj, tři dny už má takový silný průjem. Minimálně bych doktorkce zavolala, za to nic nedáš. Jinak bych zkusila taky Smectu a ten zadeček hodně větrat, jak píšou holky, já jsem Sári nechávala jenom v ponožkách s rozepnutým bodýčku a mazala jsem jí to na doporučení doktorky Pevarylem.
Ahoj, dej mu dietku, banán, ten staví, rýži… černý čaj, oslazený Glukopurem.. Hlavně žádné mléčné výrobky.
dakujem za rady…zatial som doktorovi nevolala ale zasla som si do lekárne. Tam mi odporučili kvapky Hylak - sú však od dvoch rokov, no vraj mu ich môžem dávať. Máte skúsenosti?
Zatiaľ bol dnes pokakaný len raz…tak dúfam, že sa to lepší. Ešte to vyskúšam s tou dietou, ani som si to neuvidomila a ráno som mu urobili mliečko (Bebu).
A s tým zadočkom to bude asi horšie. Mám doma len rybaciu masť a mastičku proti zapareninám od Nivei. Snažím sa mastiť veľmi často, len s tým vetraním to je už horšie. Mám ho nechať teda chodiť nejaký čas bez plienky?
my jsme teď se střevní chřipkou dobojovali..... tedy snad. Hylak můžeš, neboj, dá se to pěkně zamaskovat do hořkého čaje s glukopurem, je jak citron. Smektu jsem dětem moc nepořídila dávat, je hnusná a vydávili ji. A s tím větráním, je to možná lepší až po ukončení, protože já bych se nedouklízela, měli jsme kalhotky , už neplínujeme. 100% mi zabral IMAZOL krém pasta, je i bez receptu, pěkně to zacelil a neštípalo to, vím to i z vlastní zkušenosti!!!!!!!!A u doktorky nic jiného neporadí ani nedají, než to co si můžeš volně koupit sama. Majka.
Ahoj, Hylak mi děti nepozřou…ale na bolavý a od průjmu rozedřený zadeček je jednoznačně nejlepší obyčejný INFADOLAN mast z lékárny… Jana
Ahoj,
my s tím teď bojujeme taky. Zkus si koupit v lékarně Enterol. Jsou to kvasinky a dost to pomáhá, ale je otázka, jestli ti to sní. Já jsem to Lucce, když byla takhle malá vysypala na lžíci, zalila vodou, jenže teď už to do ní takhle nenacpu. Skončilo to tak, že jsem to nasypala do stříkačky, natáhla trochu vody a nalila po boji do pusy a donutila pořádně zapít, jinak bych to do ní asi nedostala, naštěstí chroustá i živočišný uhlí, ale to je až od tří let.
Jinak na opruzeniny nám zabral Pythiol, dá se koupit v lekárně, sice tam píšou, že pro takhle malý děti to není, ale mazaly nás s tím naše mámy a přežili jsme to, protože nic jinýho nebylo.
Markéta
Od doktorky jsem se dozvěděla,že pokud je na léku,který je volně prodejný napsáno,že je od určitého věku,tak to není směrodatné.Jen to ten výrobce netestoval na mladších dětech,proto to tam nemůže napsat. To samé jsou léky pro těhotné. Radši se výrobci kryjou, kdyby se něco stalo.
Jinak Hylak jsem u Kubíka používala už kolem 3 měsíců. Chce to jen důslednou dietu.Pokud to nepomůže,tak zavolej doktorce.
Ahojky, tak s průjmeme mám díky malýmu až moc zkušeností a u nás funguje následující: Smecta (ráno a večer 1/2 do jídla nebo do vody), čaj 250ml oslazený 4 lž cukru nebo glukopuru a s 1 až 1,5 ml Hylaku, kaše od Nestle proti průjmu s mrkví a rýží. Pokud je to hodně velká síla tak ještě Kulíšek (iontový nápoj) nebo Hipp ors 200 (mrkev s rýžovým odvarem a ionty). U malýho je ten problém, že je to hubeňour (16m a 8,29kg) a jakmile má průjem, tak odmítá jíst, zejména doma uvařenou mrkev s rýží, takže většinou jediný co sní je právě ta kaše. Málem bych zapomněla na klasiku - polévka či kaše z ovesných vloček, ta je výborná, protože vytoří ve střevě takový film a navíc obsahuje hodně vitaminu B. Když už průjem ustupoval, tak jsem mu ty vločky míchala s banánem. Jo a hlavně žádné mléko a mléčné výrobky.